Optiker rip-off exponerade: Glasögon kan köpas för en bråkdel av kostnaden online

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Blir du lurad av optiker?(Bild: Getty)



High street optiker rippar av patienter med ögonvattnande avgifter för glasögon som kan köpas för en bråkdel av priset online.



Över 60 procent av britterna använder nu regelbundet glasögon eller kontaktlinser - en bransch värd över 3 miljarder pund per år.



Men en -undersökning har hittat påslag på upp till 134 procent på ramar som skjuts av optiker - och ett enkelt trick för att spara en liten förmögenhet på dina ögonhälsoräkningar.

Branschen domineras av tre stora kedjor, Boots, Vision Express och Specsavers, som står för mer än 95 procent av försäljningen.

Branschen domineras av tre stora kedjor, Boots, Vision Express och Specsavers (Bild: Getty)



Men många kunder är inte medvetna om att optiker på high street måste ge dig ett recept efter ett ögontest - så att du kan shoppa innan du tar av med dina pengar.

Den största besparingen vi hittade var ett par sköldpadds Jimmy Choo -klasser som säljs för 310 £ på Boots med linser med enkel syn. Men exakt samma par med samma objektiv kan hittas för bara 141,97 £ på Spex4less - en besparing på 168,06 £.



Ett par mörka Havana Ray Bans kostar 230 pund på Boots men bara 98 pund på Glasses Direct - över dubbelt så mycket som priset.

Och på Vision Express kostar en uppsättning Michael Kors Sabina IV -glasögon £ 220. Men när du shoppar kan du spara 93,32 £ genom att köpa samma par från Select Specs.

High street optiker måste ge dig ett recept efter ett ögontest (Bild: Getty)

Gary Caffell, affärsredaktör på MoneySavingExpert.com sa: Om du är villig att göra din forskning kan du göra stora besparingar på dina glasögon genom att handla online, snarare än på high street.

Det finns en hel mängd onlinebutiker som erbjuder bra priser, med priser så låga som två par för 20 £.

Eftersom det finns så många online glasögon webbplatser alltid kontrollera recensioner först så att du vet att ett företag är legit och människor har haft bra erfarenheter. Och ta inte det första priset du ser - det är alltid värt att leta efter en rabattkod.

Vissa onlinesajter tillåter dig till och med att ladda upp en bild och sedan håna hur du skulle se ut i de nya specifikationerna för att göra ditt val enklare.

Om du behöver ett nytt recept måste du först ha ett ögontest på huvudgatan, men du kan ofta få det gratis. Du kan vara berättigad till gratis test på NHS, men om inte, erbjuder Tesco Opticians dem för närvarande gratis.

bästa stället att köpa renoverade bärbara datorer uk

En talesman för Vision Express sa: Våra kunder får en individuell ögonhälsoupplevelse skräddarsydd specifikt för deras behov. Till skillnad från onlinebutiker erbjuder våra optiska experter en grundlig montering och eftervårdstjänst för alla ramar och kontaktlinser.

Dessutom har vi högre omkostnader.

Specsavers tillade: Kunderna drar nytta av vår grundliga dispenseringsprocess, inklusive användningen av Digital Precision Eyecare, som säkerställer att ramarna inte bara passar perfekt utan också får det mest exakta receptet i enlighet med bärarens unika mått.

Receptglasögonen rip-off

Se hur mycket du kan spara på högkvalitativa specifikationer (Bild: Getty)

Dark Havana Ray Bans

Stövlar: £ 230

Glasögon direkt: £ 98

Sparande: 132 £

Påslag: 134%

Michael Kors Sabina IV

Vi sparade £ 93.32 Michael Kors sabina IV specifikationer

Vision Express: £ 220

Välj specifikationer: £ 126,68

Sparande: £ 93,32

Påslag: 74%

Kate Spade Jayla Black

Stövlar: £ 230

Glasögon direkt: £ 122

Besparingar: £ 108

Påslag: 88%

Hugo Boss halvramad svart och orange

Vision Express: 260 £

Glasögon direkt: £ 179

bästa bärbara datorer 2019 Storbritannien

Sparande: £ 81

Påslag: 45%

Jimmy Choo JC164

Dessa Jimmy Choos hade ett påslag på 118%

Stövlar: 310 £

Spex4less: £ 141,97

Sparande: £ 168,03

Påslag: 118%

Boss Orange 0154

Specsavers: £149

Spex4less: £ 93,97

Sparande: £ 55,03

Påslag: 59%

Se Även: