Att spara 50 p om dagen kunde ha gjort dig till en miljonär - så här gör du

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Bara 50p om dagen hade kunnat ge dig miljoner(Bild: PA)



50p -stycket kom i omlopp för exakt 50 år sedan - den 14 oktober 1969.



Då kunde en enda av de nya mynten ha köpt fem liter öl på en pub, men om du skulle lägga bort pengarna istället för att spendera dem, kan du sitta på mycket mer nu.



Men bara om du valde att placera den på rätt plats vid den tiden.

Om du hade valt att inte spendera din glänsande nya 50p och placerade den på ett lättåtkomligt sparkonto istället, skulle du sparka dig själv nu, förklarade Hargreaves Lansdown -personanalytiker Sarah Coles.

Myntet introducerades som ersättning för sedeln tio shilling (Bild: NEWSAMpix)



dougie poynter och lara

Det beror på att 50p under det halva seklet sedan det lanserades skulle ha vuxit till bara 6,48 pund.

Däremot innebär prisstegningar att du i genomsnitt skulle behöva spendera £ 8,29 idag för att köpa så mycket nu som det kunde ha köpt dig då.



Men om du istället för att släppa in det på ett sparkonto, skulle du sätta det på marknaderna, skulle du sitta snyggt.

'Om du skulle sätta in det i Scottish Mortgage Investment Trust skulle du ha £ 255, och om du hade valt det som blev den bäst presterande andelen på marknaden, skulle du ha imponerande 1 857 £,' Sa Coles.

Några av de sällsynta 50ps som publicerats för allmänheten (Bild: PA)

Och om du hade tagit den första 50p och sedan lagt till den med ytterligare 50p varje dag sedan, skulle du vara en mångmiljonär.

Hargreaves Lansdown -siffror visar att om du lägger in de kontanterna i Scottish Mortgage Investment Trust skulle du få 2,8 miljoner pund nu, medan du placerar det i periodens mest framgångsrika enskilda aktie skulle innebära att du har 12 miljoner pund.

Även med sin minskade förbrukningskraft nu kan det ge bra resultat att börja lägga bara 50p om dagen på marknaderna om du fortsätter.

'Självklart kommer 50p om dagen inte att ha samma effekt idag, men det kan fortfarande bygga dig ett boägg - och om 50 år kan du lämna cirka 22 000 pund bättre, sa Coles.

Se Även: