Nya 'T' -plattor för unga förare kan minska olyckor och minska trycket från vägarna

Unga Förare

Ditt Horoskop För Imorgon

Skylten, som liknar en elevens L -skylt, kommer att indikera för andra trafikanter att fordonet är utrustat med en svart låda(Bild: Alla rättigheter förbehållna)



Oroliga förare uppmuntras att använda & apos; T & apos; plattor på vägen som en del av en ny kampanj för att minska grupptrycket och slå ned på bilolyckor.



Det kommer som över hälften av 17-25-åringarna säger att de har känt sig pressade att snabba på vägen-att bryta den lagliga gränsen i processen.



Rapporten visade att 80% av de 24 000 undersökta förarna hade upplevt ett annat fordon som körde för nära dem.

Nästan tre fjärdedelar har också varit föremål för en förare som har kört om dem när det inte var säkert att göra det, fann rapporten från Co-op försäkring.

Försäkringsgivaren har denna vecka lanserat ett nytt & apos; T & apos; skyltkampanj för att lindra trycket för nyutbildade förare.



Den är kopplad till telematikförsäkring - även känd som & apos; black box insurance & apos; - som övervakar dina körvanor och debiterar dig därefter.

alex sawyer priti patel

Den sa att de med en telematikpolicy kan ansöka om en & apos; T & apos; skylt som kommer att varna andra trafikanter för att de debiteras baserat på deras körstil.



Det kan bidra till att minska försäkringskostnaderna i längden (Bild: iStockphoto)

Tallriken, liknande utseende som en & apos; L & apos; eller en & apos; P & apos; skylten kommer att indikera för andra trafikanter att fordonet är utrustat med en svart låda och så att föraren kör säkert, till hastighetsgränsen och i enlighet med lagen.

Detta bör i sin tur bidra till att minska trycket från unga förare och sänka deras försäkringspremie på lång sikt.

ant mcpartlin dryckeskörning

Försäkringsgivaren sa att det hoppas kunna rulla plattorna rikstäckande nästa år och erbjuda det till alla förare med en black box -policy.

Det sade att kampanjen, som stöds av trafiksäkerhetsorganisationen Brake och RED driving school, kommer att hjälpa unga förare att känna sig säkrare på vägen.

Charles Offord, kl Co-op försäkring , sa: ”Det är oacceptabelt att så många unga förare känner sig pressade av andra på vägarna. I slutändan bör varje förare följa hastighetsbegränsningar och köra i enlighet med lagen, men vi vet att det inte alltid är fallet.

Transportvalskommittén hör för närvarande bevis från trafiksäkerhetsexperter om huruvida & apos; examen körkort & apos; bör införas för nyligen godkända förare

'I stället för att vara förebilder förvärrar för många äldre förare det som redan är en testtid för nya och mindre erfarna trafikanter.

'Förare med svarta lådor kommer att se sina försäkringspremier stiga, eller i vissa extrema fall avbryts deras försäkringar om de inte kör som de ska. Men för närvarande är det omöjligt för andra bilister att veta om ett annat fordon har en svart låda monterad. Unga förare vill att andra bilister ska förstå detta och det är därför vi lanserar T-plattan.

Från och med idag kommer hundratals av Co-ops unga förare att pröva T-plattan och baserat på deras feedback kommer försäkringsbolaget att rulla ut tusentals fler under de kommande månaderna.

James Doyle, en av Co-op: s unga förare, sa: 'Efter månader av lärande var jag så glad över att äntligen kunna köra själv. Det jag inte var förberedd på var det tryck jag skulle känna av andra förare som ville att jag skulle gå snabbare.

Försäkringsgivaren sa att det hoppas kunna rulla plattorna rikstäckande nästa år och erbjuda det till alla förare med en black box -policy (Bild: Alla rättigheter förbehållna)

'Ibland har jag till och med varit tvungen att dra för att återfå mitt självförtroende. Jag önskar bara att andra förare förstod hur deras körning får mig att känna.

Joshua Harris, kampanjchef på Brake, tillade: 'Unga förare & apos; kombination av ungdom och oerfarenhet gör dem mer benägna att ta risker och mindre benägna att upptäcka faror - en potentiell dödlig kombination när man sitter bakom ratten.

liverpool vs newcastle tv

'Telematik kan spela en viktig roll för att knuffa unga förare att köra säkrare och enligt lagen, men detta måste stödjas av beteendet hos de mer erfarna förarna på vägen som måste undvika aggressiv körning och visa tålamod för dem som saknar av erfarenhet.

'Vi är alla ansvariga för trafiksäkerheten och tillsammans kan vi göra vägarna säkrare för alla.'

Transportvalskommittén hör för närvarande bevis från trafiksäkerhetsexperter om huruvida & apos; examen körkort & apos; bör införas för nyligen godkända förare.

Dr Neale Kinnear, chef för beteendevetenskap vid transportforskningslaboratoriet, berättade för kommittén att om utexaminerade licenser hade tagits in efter en avdelning för transportbeställd översyn 2013 kunde 122 dödsfall ha förhindrats 2018.

Om det ges grönt ljus skulle det se utegångsförbud inför nya förare, liksom begränsningar för hur många passagerare de kan resa med omedelbart efter att de klarat sitt test.

Se Även: