Jätte flygande pappas långa ben invaderar hem över hela Storbritannien och letar efter kompisar

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Experter säger att det finns ett enkelt sätt att hålla insekterna utanför(Bild: )



Flygande pappas långa ben har invaderat brittiska hem när vi når slutet av september och överlevt i upp till 15 dagar när de letar efter en kompis.



Du kanske har lagt märke till de gigantiska, spindelbenta och långkroppsliga varelserna nyligen när de kommer in i hus över hela landet.



Insekterna, en art av kranfluga, har upptäckts i stort antal de senaste dagarna - och experter säger att de kommer att finnas kvar ett tag.

Flugorna lever i 10 till 15 dagar och letar efter en kompis, så du kan förvänta dig att se mer under de kommande dagarna, Bristol Live rapporterar.

Det är en kran som flyger i huset & apos; säsong, har en expert sagt (Bild: Getty Images/iStockphoto)



Medan människor har rapporterat att de har sett dem i stort antal i år, säger experter att det faktiskt är färre än vanligt.

Men de är lätta att upptäcka eftersom de är så stora och rör sig besvärligt och attraheras av våra ljus.



Det enklaste sättet att hålla dem utanför är att hålla fönster och dörrar stängda - när de lägger sina ägg ute, inte i våra hem.

Peter Boardman, från Cranefly Reporting Scheme, sa: 'It & apos; s & cranefly-in-the-house & apos; säsong igen! Gärningsmannen heter Tipula paludosa , den vanliga pappans långa ben, och är en av 338 typer av tranflugor som förekommer i Storbritannien.

De är lätta att upptäcka med sina långa ben (Bild: Getty Images/iStockphoto)

'Naturligtvis lever de allra flesta av de 337 andra arterna som sträcker sig från 5 mm till 60 mm i stort sett sina liv osedda av de flesta människor och det är därför inte förvånande att alla tror att vi bara har den här typen av kranfluga.

'Anledningen till att denna art är så vanlig är att de häckar i mark bland gräs, som sträcker sig från gräsmattor till alla utom den mest blöta gräsmarken, så en mycket vanlig livsmiljö.

'Larverna livnär sig på gräsrötterna men den vuxna Tipula paludosa matar inte alls eftersom deras mundelar är mycket enkla och oförmögna att äta, de kan bara dutta i vätskor.'

Se Även: