Mamma som en gång var hemlös nu på väg att tjäna 100 000 pund efter att ha startat eget företag

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Rachael Jones är nu ägare till ett framgångsrikt välgörenhetskonsultföretag

Rachael Jones är nu ägare till ett framgångsrikt välgörenhetskonsultföretag(Bild: Clarity Media/Rachael Jones)



En ensamstående mamma som en gång var hemlös är nu på väg att få sitt första sexsiffriga år efter att ha startat sitt eget företag.



Rachael Jones, 32, som bor i Birmingham, säger att hon en gång kämpade för att köpa ett bröd efter att hennes äktenskap gick sönder 2015, vilket ledde till att hon flyttade till Travelodge -hotell och senare en fristad med sina två barn.



Hon blev också krossad efter att ha tvingats lämna den framgångsrika välgörenhet för psykisk hälsa som hon startade 2011 för att fokusera på sina unga barn.

Ms Jones, som fick ITV Community Health Star Award 2016 för sitt arbete med sin PANDAS -välgörenhet, som hjälper gravida kvinnor och nyblivna mammor, beskrev det som den svåraste tiden i mitt liv.

Men spola framåt fem år, och entreprenörsmamma - som bor med sina barn Andreas, 11 och Alexis, 7 - är nu på benen igen efter att ha startat Third Sector Experts, ett välgörenhetskonsultföretag, i september 2020.



Har du en framgångssaga för småföretag? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

Rachael beskrev att lämna sin välgörenhet som & den svåraste tiden & apos;

Rachael beskrev att lämna sin välgörenhet som & den svåraste tiden & apos; (Bild: Clarity Media/Rachael Jones)



Ms Jones säger att hon inspirerades att starta ett eget företag efter att ha blivit uppsagd två gånger medan hon frilansade i olika välgörenhetsorganisationer och sociala företag under lockdown.

malin andersson love island

På tal till The NEWSAM sa hon: När jag lämnade PANDAS lade jag upp ett uttalande på min Facebook -profil och snyftade när jag såg de chockade kommentarerna flöda in.

Ingen visste att jag samtidigt hade levt på Pot Noodles på en Travelodge.

Det var den svåraste tiden i mitt liv. Jag ville desperat kunna upprätthålla både att ta hand om mina barn och att fortsätta driva en framgångsrik välgörenhet men något fick ge.

Jag tillbringade senare tid frilansande i olika välgörenhetsorganisationer och sociala företag under lockdown. Men i augusti 2020 fick jag samma telefonsamtal igen och sa upp mitt kontrakt.

Jag kunde inte fortsätta så här. Jag hade en familj att försörja, jag tänkte göra allt i min makt för att se till att vi aldrig hamnade hemlösa igen.

Rachael accepterar sitt ITV Community Health Star -pris

Rachael accepterar sitt ITV Community Health Star -pris (Bild: Clarity Media/Rachael Jones)

Ms Jones insåg att hon hade en livskraftig affärsidé efter att ha pratat med välgörenhetsorganisationer om de problem de stod inför.

Efter att ha tillbringat tio år & apos; När hon arbetade i den branschen började hon upptäcka vanliga problem inom organisationer - och hade lösningar för att övervinna dem.

Exempelvis tittar experter från tredje sektorn på hur välgörenhetsorganisationer kan vara kostnadseffektiva och inte gå förlorade, vilket gör dem mer hållbara på lång sikt.

Utan någon budget för att starta en extravagant start fick Jones och hennes partner igång verksamheten genom att bara tappa på ett ettårigt Wix-abonnemang, domännamnet och registreringsavgiften hos Companies House.

Hon sa: Vi hade inga besparingar för att kunna investera i företaget.

När jag först gjorde försäljning var vi tvungna att dela mellan att betala mig själv och att köpa det som behövdes för företaget eftersom jag var fast besluten jag ville göra det rätt.

Rachaels barn Andreas och Alexis

Rachaels barn Andreas och Alexis (Bild: Clarity Media/Rachael Jones)

Efterfrågan på hjälp från välgörenhetsorganisationer har skjutit i höjden under lockdown och lämnat fru Jones förbluffad av framgången med hennes nya verksamhet.

Hon arbetar för närvarande med 32 klienter och har en databas med över 500 välgörenhetsorganisationer och sociala företag som hon har hjälpt de senaste 10 månaderna.

När det gäller framtiden planerar Ms Jones att utöka tredje sektors expertteam med både fast personal och lärlingar.

Hon sa: Vi är mycket en global organisation så det är viktigt att vi håller oss uppdaterade om internationell utveckling.

Under de kommande tre åren kommer vi att leverera fler tjänster för våra internationella kunder inklusive utbildning inom viktiga områden som insamling, bidragskrivning, skydd och kapacitetsuppbyggnad.

I en annan framgångssaga berättade vi för en fitness buff som startade ett eget gym utrustning företag och nu tjänar £ 5million .

Och en annan entreprenör som hade den mycket ljusa idén att starta ett neonljusföretag är på väg att slå sin första £ 1million.

Se Även: