Fitness buff som startade eget företag med £ 7000 ger nu in £ 5 miljoner om året

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Chris Billington är grundare och ägare av MuscleSquad

Chris Billingham är grundare och ägare av MuscleSquad(Bild: MuscleSquad)



En fitness buff som själv startade sitt eget företag med bara 7 000 pund på banken har nu omsatt imponerande 5 miljoner pund i försäljning.



Chris Billingham, 34, som bor i Milton Keynes med sin partner och dotter, har sett sitt gymutrustningsföretag MuscleSquad gå från styrka till styrka sedan lanseringen 2017.



Försäljningen har till stor del ökat av att människor tränat hemifrån under lockdown, eftersom gymmen förblev stängda i flera månader åt gången under det senaste året på grund av coronaviruskrisen.

Den spirande entreprenören Chris säger att han alltid haft ett intresse för fitness och innan MuscleSquad tillbringade tio år i gymindustrin.

den önskade delas upp

Han anställdes av flera stora återförsäljare för att hjälpa till att utveckla och skapa produktsortiment, men lämnade för att börja ge företag råd om hur man bygger e-handelsföretag.



Har du ett litet företag som har blomstrat i lockdown? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

Chris utanför MuscleSquad -lagret

Chris utanför MuscleSquad -lagret (Bild: MuscleSquad)



Det var här Chris började lära sig mer om att sälja online, och han skapade MuscleSquad för att testa och lära sig teori och strategi för digital försäljning.

Webbplatsen började till en början som en hobby men såg snart att försäljningen rullade in, och Chris insåg att han hade en seriös affär på händerna.

söndag sky ferne mccann

Efter att ha lanserat MuscleSquad med sina egna medel - som inkluderade 4 000 pund för en första behållare med lager, webbplatsen för 1 000 pund och även en handpenning på ett förvaringsskåp - kunde han också samla in 300 000 pund genom det statliga företagsinvesteringssystemet ( EIS).

EIS hjälper företag att växa genom att erbjuda skattelättnader till enskilda investerare som köper aktier i ditt företag.

MuscleSquad säljer bara det som finns på sitt lager

MuscleSquad säljer bara det som finns på sitt lager (Bild: MuscleSquad)

Han sa: Det som började som en hobby, arbetade med min passion för fitness, accelererade snabbt till en heltidsverksamhet utanför lockdown.

Jag stängde in mig i ett rum och byggde webbplatsen, skapade reklamkampanjer och tänkte ut marknadsföringsfilosofin för verksamheten.

När den första i lager kom, lade jag till produkterna på webbplatsen och listade dem alla på eBay.

Jag minns fortfarande känslan av att få vår första beställning. Sedan dess har vi fortsatt att driva framåt och återinvestera våra vinster till att ta med ett bredare utbud av produkter som passar våra kunders krav.

Under sitt första år tjänade MuscleSquad - som bara fungerar online - 180 000 pund, vilket steg till 5 miljoner pund under det senaste året.

Det har också expanderat från en enmansverksamhet till ett team på 14 och två icke-verkställande styrelseledamöter, med Chris som först tog sin första anställd i augusti 2020.

Chris har till och med en medarbetare - en aktiekontrollant - ute i Australien, efter att han flyttade dit där medan han arbetade för verksamheten.

Chris föreställde sig aldrig att hans verksamhet skulle bli så framgångsrik

Chris föreställde sig aldrig att hans verksamhet skulle bli så framgångsrik (Bild: MuscleSquad)

Han sa: 'Att anställa människor under de första dagarna kändes som ett stort steg och för att vara ärlig var det ganska nervöst.

'Jag kommer ihåg att jag sa till Darren, min första medarbetare, jag kanske har ett jobb den här månaden men är inte säker på följande månad. Knappast det mest motiverande talet för en ny starter! '

svart fredag ​​2015 tesco

Chris hävdar att han inte accepterar förbeställningar och bara säljer det som finns i hans lager är också en del av anledningen till hans framgång.

Detta säkerställer att kunderna inte väntar på sin beställning, säger han och säger att 'de logistiska utmaningarna Covid-19' hjälpte till att förstärka denna strategi.

har carol vorderman gjort plastikkirurgi
Chris vill expandera MuscleGroup till Europa

Chris vill expandera MuscleSquad till Europa (Bild: MuscleSquad)

När det gäller framtiden hoppas Chris kunna skapa en MuscleSquad -app så att folk kan följa deras träningsframsteg och vill också utöka sin tjänst till Europa.

Priserna för produkter börjar från £ 10 för två vikter på 1 kg, upp till £ 200 för en 32,5 kg justerbar hantel.

För större delar av utrustningen kommer du att betala 2150,00 £ för ett multifunktionsställ eller 1 200 £ för ett paket med bänk, skivstång och vikter.

Förutom att sälja utrustning har MuscleSquad också gratis träningsplaner som du kan ladda ner online för att hjälpa dig att träna.

MuscleSquads webbplats ser ut så här

MuscleSquads webbplats ser ut så här

Han sa: Lockdown har verkligen bevisat att vi inte alla behöver vara på ett ställe hela tiden. På linjen planerar vi också att ta vårt varumärke till Europa.

Vi är ett ungt företag som knappt går när lockdownen slår till, så det är svårt att veta hur normalt ser ut.

”Vi har sett en otrolig försäljningstillväxt men vi skulle förr gå långsammare och behålla vårt kundbetyg.

Se Även: