Du kan gå i fängelse för att ha druckit runt dina barn på grund av gammal lag

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Vädret i helgen betyder att pubträdgårdar kanske inte är för packade (bild)(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Föräldrar som blir för fulla medan de ansvarar för sina barn kan arresteras och till och med få fängelse.



Bankhelgen kunde se många föräldrar slå tillbaka en drink eller två - men om deras barn är i närheten skulle de vara klokt att inte ha för många.



Enligt licenslagen 1902 är det olagligt att vara berusad som ansvarig för ett barn på en offentlig plats.

Lagen förbjuder att vara berusad på en motorväg, allmän plats eller någon licensierad lokal medan den ansvarar för ett barn under sju år.

Brottet kan straffas med böter eller upp till en månad i fängelse.



Föräldrar har blivit varnade för att njuta av att dricka med måtta (bild) (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Den ryska miljardären arvtagaren Nicole Ovchinnicova röstades förra året efter att hon anklagades för att ha gått på en 17-timmars binge medan hon tog hand om ett barn.



Advokatförespråkaren Joy Merriam sa att det inte fanns något objektivt test för att se hur full en förälder är, men nyckelfrågan handlar om att skydda.

Hon berättade Solen : 'Tröskeln skulle vara om barnet äventyrades. Om du äter lunch med ett par glas vin, skulle du förmodligen inte anses vara berusad som ansvarig för ett barn.

'Om du uppenbarligen är nedsatt, om det är ett litet barn som behöver att du är vaken och kan skydda dem, skulle det vara det verkliga testet.'

Hon sa att småbarnsföräldrar måste vara helt uppmärksamma för att skydda dem från fysisk skada som att springa in på en väg eller klättra på saker.

Om du blir för full kan du bli åtalad (arkivfoto) (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Advokatförespråkaren tillade att föräldrar kan gripas misstänkta för brottet i vissa situationer, men fallet kommer sannolikt att överföras till socialtjänsten och inte till Kronåklagare.

Det betyder att verkliga övertygelser är osannolika.

Lagen i fråga handlar specifikt om att vara berusad offentligt som ansvarar för ditt barn.

Men det betyder inte att det är okej att göra det hemma heller.

Om föräldrar blir så fulla hemma kan de inte ta hand om sina barn, de kan åtalas för försummelse eller låta sina barn tas av dem.

En talesperson för NSPCC sa: 'Ingen säger att' inte njuta av dig själv ', utan bara använda sunt förnuft när du tar hand om barn.

'Drick med måtta och se alltid till att du har kontrollen.'

Se Även: