Mamma, 23, avslöjar hur hon förvandlade barnklädverksamheten till 1,5 miljoner pund imperium

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

En ung mamma som tog steget för att starta ett eget barnklädföretag vid 23, har avslöjat att det nu omsätter mer än 1,5 miljoner pund per år - och har skapat sin familj för livet.



Laura Newman grundade klädmärket Forever Sewing i januari 2017 efter att ha fött sin nyfödda son.



Hon startade verksamheten från sin matsal i Yorkshire, där hon tillbringade sina kvällar med att designa och sy babygarmeter - inspirerad av bristen på val på marknaden för sin lilla pojke.



Och det har tagit Storbritannien med storm.

Forever Sewing tjänade 2 000 pund under den första försäljningsveckan, 1 000 pund per dag i slutet av den första månaden och är nu älskad av kändis -mammor inklusive Amy Childs och Hollyoaks -stjärnan Stephanie Davies.

För att hantera efterfrågan öppnade paret webbplatsen på en fredag ​​- och stängde den mindre än en timme senare (Bild: NEWSAMPix)



(Bild: NEWSAMPix)

Det har också fått en lojal fanskara på sociala medier med följare inklusive Stacey Solomon, Rochelle Humes, Abbey Clancy, Mrs Hinch och Jessica Hayes.



Under Lauras graviditet kämpade hon för att köpa pojkkläder - som hon säger låg bakom hennes inspiration för att starta ett eget klädföretag.

Forever Sewing kom till henne under en semester över nyår i Disneyland Paris.

Instagram

Ursprungligen lånade hennes sambo Adam ut 1000 pund för att starta upp, vilket täckte kostnaderna för en-till-en-lektioner för 6 veckor och inköp av hennes första sömnad över låsmaskin.

Laura sa att hon tillbringade timmar med att lära, öva och självlärande utöver lektionerna - tillbringa sena nätter med att titta på YouTube -tutorials mellan klasserna.

Varje kväll när hennes son Nates sängtid rullade runt, sydde hon tills de tidiga timmarna - skapade skräddarsydda vardagsdräkter och kläder.

April i år markerade varumärkets tvåårsjubileum, där Laura och hennes man Adam firar att de omsätter 1,5 miljoner pund (Bild: NEWSAMPix)

Något så enkelt som att placera anpassningen till vänster bröst och vänster ben var så effektiv och Laura sa att hon visste snabbt när en produkt skulle bli en försäljning.

Efter den första lanseringsveckan tog Laura & apos; s PayPal -verksamhet in 2 000 pund försäljning, som sedan byggde upp till 1 000 pund per dag i slutet av den första månaden - och detta fortsatte fram till april 2017.

strikt come dancing 2012 line up

Men det var då Laura insåg att hon pressade sig själv för mycket.

På måndagen skulle hon klippa, tisdagbrodera, onsdagens överlock, torsdagens låssöm och fredagspaket för postkörningen.

'Kravet var mer än vi kunde föreställa oss', sa hon.

Instagram

I april stängde paret av sin webbplats i några veckor för att starta om en ny. Det var vid denna tidpunkt som Laura visste att hon var tvungen att anställa mer personal för att rymma inkommande försäljning.

Den unga mamman sa att hon arbetade alla timmar och överlevde på bara ett par timmars sömn per natt.

Under tiden bubblade förfrågningar och intresse fortfarande genom Instagramsidan.

Märket erbjuder handgjorda kläder för barn och har snabbt blivit populärt bland föräldrar över hela Storbritannien (Bild: NEWSAMPix)

Brenda låten macaulay culkin

Arbetar natt och dag: Under det första lanseringsåret tog varumärket i genomsnitt 40 000 pund i månaden (Bild: NEWSAMPix)

Laura och Adam tog beslutet att anställa 18 arbetare - ett team av skärare, broderier, maskinister och förpackare - där ägarna flyttade in i produktionsledningsroller för att hantera sina hundratals beställningar i veckan.

Från lanseringen i mitten av maj 2017 till att flytta in i deras enhet i oktober 2018 skulle webbplatsen öppna varje fredag ​​klockan 12 och stänga när ordern nådde 10 000 pund - vilket vanligtvis tog cirka 20 minuter.

Efter denna punkt skulle de ändra formuleringen till & apos; slutsåld & apos; och meddela kunderna att nästa lediga tid att köpa igen skulle vara samma tid påföljande fredag.

Instagram

'Det var en så stor efterfrågan på kläderna, kunderna stod i kö varje fredag ​​kl. 12.00 för att se till att deras beställningar behandlades och att de inte missade', förklarade Laura.

'Efter några månader hade vi en öppning klockan 18 och klockan 12 med ett tak på upp till 5 000 pund.'

Adam hade vid det här laget lämnat sitt nuvarande jobb för att hjälpa till med barnomsorg och hjälpa till med att köra runt och leverera arbete och förnödenheter till deras personal.

'Vi är så lyckliga, vi har haft så mycket stöd från föräldrar över hela Storbritannien', sa Laura till NEWSAM Money.

'Alla mumier och pappor har varit så mottagliga för att klä sina små i våra plagg och dela sitt innehåll på sociala medier vilket verkligen har maximerat engagemanget för vårt varumärke. Vi har massor av spännande planer redan för 2019. '

På frågan om vad hennes största tips för att starta ett företag säger Laura att det handlar om att se till att din idé sticker ut.

”En av de saker vi håller fast vid är att vara original. Vi har alltid funnit att att hitta något nisch är det som gör ett företag fantastiskt.

'Vi tycker att det är viktigt att vara trogen mot vad ditt varumärke står för, vi är ett varumärke som brinner för att skapa skräddarsydda, personliga och handgjorda plagg för familjer att njuta av att skräddarsy efter deras små preferenser.'

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: