Michael Gove: Det är irrelevant Dominic Cummings country drive var på hustruns födelsedag

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Michael Gove säger att det var irrelevant att Dominic Cummings bilresa till Barnard Castle sammanföll med hans frus födelsedag.



Boris Johnsons chefshjälpare hävdar att han genomförde den 30 minuter långa resan till skönhetsstället, med sin fru och barn i ryggen, för att testa om han var lämplig att köra.



Mr Cummings sa att han hade lämnat bilen och satt på en bänk i cirka 15 minuter.



Det var också påsksöndag. Båda dessa saker är irrelevanta, sa han till Radio 4.

Tidigare sa han till BBC Breakfast: Enligt min mening kan jag inte se relevansen av det. Han körde till Barnard Castle.

Familjen stannade, han gick några meter, satt på en bänk en kort tid, gick sedan tillbaka till bilen och körde tillbaka till sitt hem.



Jag tror att det faktum att det var, som det också händer påskdagen, är oväsentligt.

bästa begagnade laptop

(Bild: AFP via Getty Images)



Mr Gove, en långvarig allierad av Cummings, sa att han inte bryter mot bokstaven i regeringens riktlinjer för coronalåsning och försökte helt enkelt ta hand om sin fru och 4-åriga son.

Mr Gove sa att han bara fick reda på att Cummings hade rest till Durham när historien avslöjades genom media.

Kabinettskontorets minister berättade för BBC Breakfast att han inte varit medveten om Cummings & apos; resa till fredag ​​kväll.

Han sa: 'När jag läste berättelsen var jag övertygad om att det skulle finnas en förklaring från Dominic, för jag vet att han är en man med heder och integritet.'

Registrera dig för NEWSAM Politics nyhetsbrev

Från coronaviruset till Brexit, det här är en tid med stora förändringar och osäkerhet. Händelser i parlamentet har sällan varit så avgörande - eller förvirrande.

Vårt dagliga politiska nyhetsbrev finns där klockan 8.30 för att guida dig genom dessa turbulenta tider.

Skriven av NEWSAM: s politiska chef Jason Beattie, den innehåller skarpt skriven kommentar, en kortfattad översikt över händelser i Westminster och ett skvaller. Det är sedan en 16.30 punktuppdatering med dagens rubriker.

behöver jag tv-licens för netflix

Missa inget - registrera dig för NEWSAM Politics nyhetsbrev genom att besöka www.NEWSAM.co.uk/email.

Vidare försvarade den höga regeringsassistenten, sade Gove: 'Människor kan sedan bilda sig en egen bedömning om huruvida det de trodde att han gjorde var klokt eller inte. Min egen uppfattning är att det är helt rimligt.

'Påståendet från vissa var att han var uppmärksamt och hänsynslöst satt andra människor i fara, jag tror att om vi tittar på hela historien kan vi se att så inte var fallet.'

Läs mer

coronavirus utbrott
Live uppdateringar av Coronavirus Storbritanniens fall och dödstal Är tentamen i år rättvis? De senaste nyheterna om coronaviruset

Cummings uttalande utan motstycke i rosenträdgården nr 10 kom i går efter att mer än 20 Tory-parlamentsledamöter krävde att Cummings skulle avgå eller bli avskedad över hans 260 mil långa bilresa till Durham i slutet av mars.

Rasande medlemmar av allmänheten sa att det fanns en regel för dem och en annan för PM: s kompisar efter att de bestämt fick höra att stanna hemma.

Se Även: