Möt superspararna som gömmer bort hundratals varje månad - vi avslöjar deras hemligheter

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Lauren sparar 500 £ i månaden



Om du har en genomsnittlig lön, har du räkningar att stapla ihop och veckan före lönedagen ser du normalt att du äter bönor ur en burk, då kan tanken på att spara hundratals verka långsökt.



drönare under 100 pund

Men vi pratade med tre olika kvinnor som alla har lyckats spara rejäla summor pengar på ganska snäva budgetar redan.



Deras skäl för att offra är olika, och några av dem är mer hemliga än andra, men de har en sak gemensamt - de vet vad de vill.

Och vi misstänker att de inte är de enda superspararna där ute. Om du har lyckats korsa hundratals, eller till och med tusentals på ett sätt, dela din historia nedan.

Drömmaren

Nicola vill gå i pension tidigt



Ny mamma Nicola skriver The Frugal Cottage om hennes försök att spara tillräckligt mycket för att gå i pension tidigt.

De flesta som tittar på oss skulle tro att vi är vanliga människor som inte har mycket pengar. Men vi försöker spara så mycket vi kan, så att vi kan gå i pension tidigt och resa jorden runt.



Jag läste en hel del amerikanska privatekonombloggar av människor som har lyckats gå i pension vid 30. Alla har ett nummer. Vi är i 20 -årsåldern, och om vi vill gå i pension vid 50 måste vi spara 306 000 pund. Det kommer att ge oss 18 000 pund för att leva tills vi är 67 år, när vi förhoppningsvis får vår pension.

när kan jag börja köra

Det ÄR en utmaning. Jag tjänar ungefär medellönen, och min man tjänar mindre. Men vi försöker spara 800 pund i månaden - det är 40% av vår inkomst. Nu är jag mammaledig, så vi sparar 400 pund.

Vi spenderar bara 30-40 pund i veckan på vår matbutik. Vi går promenader och köper saker begagnade av eBay. Våra barnkammarmöbler kostade oss 50 pund - det hade kostat hundratals om det var nytt.

(Bild: Getty)

För närvarande sparar vi bara i kontanter, för att vara ärlig att investera i aktier och aktier skrämmer mig något. Men jag vet att om vi vill nå vårt mål måste vi hoppa in i det så småningom.

Vi berättar inte för våra vänner. De vet att vi är försiktiga, men de vet inte omfattningen av det, och definitivt inte om förtidspensionen.

Några av våra vänner är ganska dåliga med pengar så det är lite besvärligt. Jag försöker undvika att gå in till stan med dem - jag bjuder in dem till vårt hus eller går till deras.

Människor i tjugoårsåldern är inte dåliga med pengar - de vet bara inte mycket. Du lärs inte om det i skolan. Jag är ganska stolt över vad vi har åstadkommit. Men jag är fokuserad på pensionsmålet, och vi måste fortfarande spara för att komma dit.

Drömmer du också om förtidspension? Dela din historia med oss ​​i formuläret nedan.

Kontorsarbetaren

Ta mer exotiska semestrar

Lauren sparar för semester

Lauren skriver bloggen Det kloka livet om hennes sparsamma vanor och beskriver att spara pengar som 'ett mantra jag lever efter'.

joe longthorne är död

Jag sparar förmodligen cirka 500 kronor i månaden. Jag har alltid sparat, men det började främst när jag gick till jobbet för ett stort företag och jag kunde köpa aktier med dem. Jag är van vid att de pengarna tas bort från min inkomst.

Jag har också en personlig ISA med den där mycket ynka räntan du får på sparande för tillfället.

Jag är en kupongdrottning. Mina vänner vill äta på en populär restaurang i London. Istället för att åka på lördagskvällen sa jag: Varför åker vi inte på tisdag när det finns obegränsade drinkar?

Folk tror nog att jag är tight. Men jag åker utomlands mycket och jag köpte mitt första hus vid 25.

Lauren är en kupongdrottning

Jag försöker glömma mina sparpengar och låtsas att det inte är en del av min inkomst. Ju svårare du gör det att få tillgång till dina pengar, desto mer frågar du dig själv: Är det verkligen värt det?

Jag föredrar att sätta upp sparmål, för om du bara sparar utan någon egentlig anledning är du mer benägen att doppa ner i din sparpot. Jag vet att jag måste skaffa en ny bil nästa år, så jag lägger pengar åt sidan för det.

Jag har en hel del sparkonton. Jag har hört talas om människor som har 10 till 15, vilket låter lite extremt, men jag gillar att hålla mitt sparande åtskilt. Det är som att ha spargrisar online.

Många av mina vänner som skulle ha skrattat åt mig för några år sedan ber mig nu om tips. De sparar för att köpa fastigheter och de har svårt att inte umgås. Jag säger: Varför fastnar du inte riktigt i en serie på Netflix?

Jag har precis fyllt 27 och är på min andra fastighetsflytt. Allt beror på att vara riktigt sparsamt. Jag skulle inte säga att jag har hållit tillbaka i livet - jag har bara varit väldigt strikt.

Den hårda mamma

Ashleigh sparar för sina barn

nummer 808 betyder

Ashleigh började blogga om att spara pengar efter att ha förlorat jobbet och arbetar nu på Ashleigh Money Saver .

Jag fick lära mig att spara från början. Så snart jag hade mina löner i ena handen var det ur den andra. Det var först när jag blev uppsagd tänkte jag: Jag har tre barn. Jag kan inte fortsätta spendera.

Jag gick igenom mina kontoutdrag. Jag märkte att jag fortfarande betalade för en tidningsprenumeration levererad till en tidigare adress. Det fanns också ett gymmedlemskap - men vi gick aldrig till gymmet.

Gör mer ansträngning för att hålla dig i form

Spara pengar OCH undvik gymmet (Bild: Getty)

När det gäller matinköp lyckades jag minska på matinköpen genom att köpa stormarknadens egna märken. Jag sparade £ 40 i veckan på shopping på det sättet.

wizard of oz munchkins

Spara är bara att titta på vad som går in och vad som går ut. Jag lyckades spara 400 £ på en månad.

Dessa dagar arbetar jag och är bättre betald, men jag håller mig fortfarande till egna märkesvaror. Ofta är de lika fina. Jag har registrerat mig för produkttestning. På så sätt får jag saker som jag inte skulle köpa själv gratis.

Både min man och jag sparar till barnen. Det finns £ 30 i månaden för varje barn och sedan, i slutet av månaden, beroende på vad som kommer in och ut, fyller vi på det. När de fyller 18 år vill jag ge dem pengarna. Jag fick aldrig chansen att gå på universitet eftersom jag inte hade råd, men jag skulle vilja göra det för barnen.

Mina vänner vet att jag gillar att få ett bra fynd. Överallt där jag går prutar jag. Igår gick jag och köpte en ny soffa. Försäljningspersonalen kunde inte sänka sitt pris, så jag sa: Okej, jag går någon annanstans. De tog ner det. Folk behöver bara pruta lite mer.

Är du en expert prutare? Dela din sparhistoria i formuläret nedan.

Läs mer

Hur man tjänar mer på dina pengar
Det bästa du kan göra med pengar Dina pengar är inte säkra på banken Appbankernas risker och fördelar Peer-to-peer förklaras

Få ett bättre erbjudande om dina besparingar

Läs mer om hur du får de bästa ISA -priserna och om andra typer av sparande kan hjälpa dig att växa dina pengar här.

Se Även: