Meccano M.A.X. förvandlar blivande ingenjörer till robotister

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter framgången med förra årets Meccanoid Robot, återvänder Meccano med en mer kompakt och interaktiv robotleksak i år: M.A.X.



Även om föräldrar kommer ihåg att de växte upp med de tekniska lekseten, injicerar den här senaste Meccano-leksaken artificiell intelligens och interaktioner i spelets muttrar och bultar, bokstavligen.



Den initiala installationen är rakt fram med armar och spår att ansluta och några elkontakter. M.A.X kommer då till liv och kan styras med en mängd olika röstkommandon.



Det är en bra idé, men det är inte förrän du ser M.A.X interagera med ett barn som det börjar bli vettigt. En punktmatrisskärm ger feedback om hur M.A.X mår och vad han vill göra härnäst. Barn blir snart förbannade och pratar med honom som om han lever.

betydelsen av nummer 5555

Pjäsen börjar med en rad olika spelutmaningar. Dessa inkluderar ett roligt frågesport där ungdomar måste identifiera de sanna fakta från en lista med tvivelaktiga påståenden.

Det finns ett musikspel där du kan skapa olika mixar genom att flytta robotens armar och spår. Eller så kan barn bara be M.A.X att berätta ett skämt.



Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Mina barns favorit var det enkla spelet tennis. Som en retro arkadmaskin fungerar M.A.X:s ansikte som en spelplan där du måste rikta in slagträet med bollen med hjälp av hans armar.

Utöver spelen M.A.X. är utformad för att ta barn att lära sig om robotik och programmering. En connect-app kan användas för att koppla ihop olika kommandon som inte bara använder hans dragförmåga utan även infraröda sensorer.



Det är territorium som andra robotleksaker ofta erbjuder, men med M.A.X kombinerar de pedagogiska fördelarna både fysisk och virtuell fantasi.

Kombinera M.A.X. med en låda med traditionell Meccano och du kan bygga ut honom till alla möjliga andra fordon, karaktärer eller robotmonster.

Han pratade med en av skaparna av M.A.X och berättade för oss om planer på att lägga till fler uttryck och interaktioner till roboten genom att hålla en smartphone i hans frontpanel.

Lincoln miles stora mönster

Till cirka 149 £ är M.A.X inte den billigaste roboten på blocket - eller faktiskt det billigaste sättet att få barn att programmera - men om du letar efter en mekanisk leksak med pågående pedagogiska fördelar erbjuder M.A.X mycket bra värde.

Lägg till planerna för att ytterligare uppgradera M.A.X:s interaktioner, skämt och intelligens via den relaterade appen och han ser ut som att han kommer att vara en familjemedlem för en tid framöver.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: