Lunar Eclipse augusti 2017: Se Full Sturgeon Moon lysa rött i Storbritannien ikväll

Månförmörkelse

Ditt Horoskop För Imorgon

Sky watchers är på godis ikväll när månen passerar genom jordens skugga, vilket resulterar i en delvis månförmörkelse.



take-away idéer

Kommer exakt två veckor före den mycket efterlängtade solförmörkelsen den 21 augusti, är månförmörkelsen en mer lågmäld händelse, men en värd att se ändå.



När jorden passerar mellan solen och månen, kommer solljuset att brytas upp i jordens atmosfär, vilket ger månen en slående tråkig röd eller kopparfärg.



Här är vad du behöver veta om den spektakulära himmelska händelsen:

Vad är en månförmörkelse?

En månförmörkelse händer när månen passerar bakom jorden och in i dess skugga och lämnar solen, jorden och månen i linje.

Under en total månförmörkelse är månen fortfarande synlig och kan se ut att vara orange eller röd - vilket ger den smeknamnet 'blodmåne'.



Månförmörkelse sett i Tel Aviv (Bild: Getty)

Månen ses när den närmar sig en total månförmörkelse (Bild: Getty Images)

Det beror på att jordens atmosfär bryter solljus som indirekt lyser upp månens yta.



Månförmörkelser varar mycket längre än solförmörkelser, eftersom jorden kastar en mycket stor skugga i förhållande till den mindre månen och kan ses var som helst på nattsidan av jorden.

Ikvällens månförmörkelse är en delvis månförmörkelse, vilket innebär att endast en del av månen kommer att passera genom jordens skugga.

När är månförmörkelsen?

Den delvisa månförmörkelsen äger rum den 7 augusti 2017.

Den börjar klockan 15:50 GMT (16:50 BST) och når sin topp 18:20 GMT (19:20 BST), när cirka 25% av dess diameter kommer att täckas.

Månen kommer att dyka upp från jordens skugga klockan 20:50 GMT (21:50 BST).

Blodmåne

Blodmåne (Bild: Getty)

vad betyder 225

Hur man tittar på månförmörkelsen

De bästa ställena att se den delvisa månförmörkelsen är Afrika, Asien och Australien, där den kommer att synas i sin helhet. Den centrala delen av förmörkelseszonen kommer att vara i Centralasien och Indien.

Här i Storbritannien kommer månen inte att stiga över horisonten förrän 20:30 BST, vid vilken tidpunkt förmörkelsen kommer att ha passerat. Det bör dock fortfarande vara synligt fram till 21.50 BST.

datum för att ta ner juldekorationer

Det är säkert att titta på månförmörkelsen med blotta ögat och teleskop.

Men om du vill ha den bästa möjliga utsikten, Slooh kommer att livestreama det himmelska evenemanget från observatorier i Afrika, Fjärran Östern och Australien.

Ta ett teleskop och bege dig ut ur staden för att fånga en himmelsk härlighet

Ta ett teleskop och bege dig ut ur staden för att fånga en himmelsk härlighet

'Varje total solförmörkelse för med sig en månförmörkelse antingen två veckor före eller efter', säger Slooh -astronomen Paul Cox.

'Även om det kanske inte är lika dramatiskt, är det ett underbart tillfälle att bygga förståelse för förmörkelser, i väntan på den stora som kommer att följa.'

Se Även: