The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Review: Epic remaster svävar högre än originalet

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

Att få spela The Legend of Zelda för första gången är alltid en betydelsefull händelse och efter att ha spelat otaliga titlar inom denna franchise är det säkert att säga att de alltid uppfyller förväntningarna.



Fans har begåvats med så mycket Zelda -epos under de senaste åren och för att fira 35 -årsjubileum vill Nintendo att fans ska gå tillbaka till där allt började i The Legend of Zelda Skyward Sword HD.

The Legend of Zelda Skyward Sword släpptes ursprungligen för Nintendo Wii för tio år sedan. För mig var detta den sista Zelda -titeln som följde den traditionella planen för tidigare spel.



jim davidson fru michelle cotton

Den här remastern ser fantastisk ut på Nintendo Switch (Bild: Nintendo)



Även om berättelsen var mer linjär än tidigare titlar, gjorde de många tilläggen som att ha ett uthållighetshjul och till och med en mätare för Links sköldhållbarhet upplevelsen som ingen innan den.

Att använda Wiimote var också bra, vilket ledde till några av de mest strategiska men ändå roliga striderna inom serien. Det var inte helt perfekt eftersom utforskningen var mycket begränsad, det var mycket backtracking och några repetitiva bossstrider.

Spelare var också tvungna att använda Wiimote för att spela. Men denna 'kritik' hindrade inte Skyward Sword från att vara ett av de mest älskade Zelda -spelen i serien.



Historien om Skyward Sword utspelar sig i början av franchisens kontinuitet. Någon gång innan spelets händelser kämpade en gudinna vid namn Hylia med källan till alla monster, The Demon King Demise och hans onda krafter.

Combat fungerar enkelt med nya kontroller (Bild: Nintendo)



Demise letade efter Triforce, en kraft som kunde ge sin ägare önskemål. Under denna strid satte Hylia Triforce och alla kvarvarande människor på en flytande jordbit och skickade den till himlen. Detta skulle så småningom bli känt som Skyloft.

Gudinnan återvände till landet och förseglade bortgången. Eftersom hon visste att förseglingen inte skulle vara för evigt gav hon upp sin odödlighet och reinkarnerades som en människa, nämligen Zelda.

I dag är Link en riddare i utbildning som just har klarat sin sista tentamen, trots mycket inblandning. För att fira åker han och barndomsvännen på en flygning tillsammans, där katastrofala händelser leder till att Zelda försvinner.

Medan Link återhämtar sig från Zeldas försvinnande, leds han till gudinnans svärd av dess ande som heter Fi. Detta leder till att Link måste ut på ett äventyr för att rädda Zelda samtidigt som han släpper sitt öde som den profeterade hjälten.

Dungeons behåller sin komplexitet (Bild: Nintendo)

Skyward Swords plot är en gripande berättelse fylld med massor av utarbetade teman som fungerar bra hela tiden. Berättelsen är inte nödvändigtvis ett övergripande tema om gott mot ont utan fyllt med små delplaner och karaktärer som bidrar till helhetsupplevelsen.

Visuellt ser spelet ut som en blandning av Zelda -spel från förr. Det är en blandning av Wind Waker & rsquo; s cel-shaded stil med den kantigare, mer realistiska stilen Twilight Princess.

Strategiska bossstrider kommer att ha spelare på kanten av sitt säte (Bild: Nintendo)

Konststilen verkar också hämta inspiration från impressionistiska målningar som bidrar till Skyward Swords unika visuella upplevelse. Fiendens design kändes viktigare än tidigare, vilket kan bero på spelets betoning på svärdskamp på grund av rörelsekontrollerna.

Många av fienderna Link -slagsmål har överdrivna stridskarakteristika som gör det lättare att bekämpa dem.

Även om jag inte kommer att säga att den övergripande karaktärsdesignen överträffar andra spel i serien, är det fantastiskt att se den speciellt utformad för att förbättra helhetsupplevelsen.

Skyward Sword har fått en grafisk översyn och det ser fantastiskt ut. Slutligen med 1080p ser skärmen mycket skarpare ut med märkbara justeringar av belysning och färgmättnad så att fansen verkligen kan njuta av spelets skönhet.

Det finns så många förbättringar av livskvaliteten (Bild: Nintendo)

Det körs också med 60 FPS, och jag upplevde inga nedgångar i bildhastigheten alls. Även under klippscenerna med The Prisoned som kände sig hålls tillbaka på Wii. Nintendo har gjort ett fantastiskt jobb med att föryngra denna klassiker.


Skyward Sword innehåller några av de bästa musiken från Nintendo. Förmodligen bättre än det fantastiska arbete som uppnåddes på Super Mario Galaxy vid den tiden.

De stora orkesterstyckena hjälpte tonsättarna att förmedla djupa känslomässiga stunder inom varje scen. En av de mest framstående delarna av spelet är Fi: s sång som inte bara var förtrollande och olycksbådande samtidigt.

Skyward Swords spel följer traditionen där spelare måste resa till olika områden, slutföra fängelsehålor, besegra chefer samtidigt som de får nya saker.

Spelet är fyllt med så många ikoniska ögonblick (Bild: Nintendo)

Saker och ting fungerar ungefär samma här, men det finns egentligen ingen övervärld att utforska som Hyrule eller Stora havet ens.

Även om kartan är mindre den här gången är spelet mycket lättare att följa och spelare kommer inte att gå vilse som i tidigare titlar. Spelare kommer också att ha tillgång till vissa objekt från get-go som verkligen förändrar saker.

äkta reiley stella willis

Att utforska himlen med din Loftwing är kul och känns mycket påminner om att åka Epona. Men jag känner att den övergripande kartan kunde ha varit mycket mer mångsidig.

Fängelsehålorna är några av de bästa i serien och förbättrar en del originalmekanik. De har många tankeväckande pussel som använder rörelsekontrollerna.

Spelare & apos; vits kommer att testas när de navigerar genom de olika layouterna, med hjälp av objekt som Timeshift Stones.

Chefstriderna är lika övertygande som någonsin (Bild: Nintendo)

Komplexiteten i varje fängelsehåla förbättras när du går framåt och håller spelarna på tå. Utanför fängelsehålorna måste spelarna också ta sig an försök i det heliga riket, som också är smart utformade men något repetitiva. Chefer ser bra ut och fungerar som minipussel men de kan variera i svårighetsgrad

Det finns många tillägg av livskvalitet i spelet, som kan vara små men göra en enorm skillnad från den ursprungliga versionen av spelet.

Ursprungligen hade spelarna inte tillgång till en kamera i fri rörlighet som har uppdaterats på grund av Joy-Con-kontrollerna. Det finns en autosparfunktion och spelare kan hoppa över klippscener från början.

Dessa plus fler gör hela upplevelsen mycket mer strömlinjeformad och smidigare än tidigare.

En av de största säljpunkterna förutom att vara ett nytt Zelda -spel var rörelsekontrollerna, som på den tiden verkade som det bästa någonsin.

De förbättrade rörelsekontrollerna sätter dig verkligen mitt i handlingen (Bild: Nintendo)

Jag tror inte att rörelsekontrollerna implementerades lika bra som i Twilight Princess men det var fortfarande en fantastisk upplevelse.

Detta berodde främst på Skyward Swords betoning på meningsfull strid som fick spelare att verkligen tänka på de vinklar de angrep vid samtidigt som de övervakade deras sköld hållbarhetsnivåer.

Alla dessa kontroller har överraskande överförts till Nintendo Switch med Joy Con: s gyro utan problem.

Läs mer

Senaste spelrecensionerna
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Kristaller Game Builder Garage Legend of Mana Remaster

Spelare kommer också att få möjlighet att äntligen spela med en spelkontroll eller handhållen. Även om denna metod kan ha varit eftertraktad för år sedan, känner jag att de flesta spelare kommer att hålla sig till de förbättrade rörelsekontrollerna eftersom gyros fungerar så bra.

Dom

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD är en masterclass i hur man gör en remaster. Nintendo har verkligen gått ut för att förbättra spelens övergripande prestanda och det märks verkligen.

Den extra lilla livskvaliteten kommer att göra detta spel mer tillgängligt för många fler spelare. Denna titel är ett måste och kommer att hålla fansen upptagna tills Breath of the Wild 2 kommer.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD släpps för Nintendo Switch den 16 juli

Se Även: