Sheridan Smith hyllar Cilla Black när hon samlar TV Choice -priset för bästa skådespelerska

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sheridan Smith hyllade Cilla Black när hon samlade sin utmärkelse



Sheridan Smith hyllade den sena Cilla Black som & apos; en fantastisk dam & apos; när hon vann ytterligare ett pris för sin skildring av sångaren och underhållaren.



34-åringen, som spelade svart i ITV-biopicen, Cilla, fick priset för bästa skådespelerska vid TV Choice Awards i London. Hon har tidigare hämtat utmärkelsen för bästa dramaföreställning vid National TV Awards.



'Det är uppenbarligen färgat av sorg', sa hon på scenen när hon fick sitt pris.

'Det är en absolut ära och ett privilegium att få spela en så fantastisk dam. Tack, Cilla.

sämsta skolor i Storbritannien

Tv -favoriterna Ant och Dec fortsatte sin vinnarserie när de samlade en trio utmärkelser för sina shower vid utmärkelserna.



Duon - Anthony McPartlin och Declan Donnelly - tog priser för bästa underhållningsshow för Ant & Dec's Saturday Night Takeaway, samt bästa realityshow för I & apos; m A Celebrity ... Get Me Out Of Here! och bästa talangprogrammet för Britain & s apos; s Got Talent, som de båda frontar.

De var inte på ceremonin på Londons Hilton Park Lane -hotell för att ta emot sin utmärkelse utan skickade ett inspelat meddelande som sa: 'Vi älskar att göra Takeaway, så tack så mycket.'



alex från love island
Sheridan Smith som Cilla Black i Cilla

Sheridan fick fantastiska recensioner för sin prestation i Cilla (Bild: ITV)

Britain & apos; s Got Talent -domaren Holden, som tog emot priset för ITV -showen, erbjöd sitt pris till Mary Berry och The Great British Bake Off.

'Mary Berry, jag är ett stort fan av dig. Jag skulle ge detta till dig, skämtade hon. 'Jag tycker din är en bättre show.'

Broadchurch var den andra stora vinnaren av årets ceremoni, som var värd för Lenny Henry.

ITV -kriminaldramat utsågs till bästa dramaserie, medan stjärnan David Tennant vann bästa skådespelare för andra året.

Sheridan Smith som Cilla Black

I den tredelade serien såg Cillas uppgång från Liverpudlian nykomling till popsensation (Bild: ITV)

vem var mr blobby

'Min fru kunde inte komma ikväll och hon sa att jag bara kan komma om jag tar selfies med människor', sa stjärnan när han poserade för en selfie med Henry.

'Det här är verkligen härligt. Det är så trevligt att det röstas av läsare av TV Choice. Jag är väldigt ödmjuk. Jag är så stolt över att få vara en del av brittisk tv.

BBC: s perioddramar visade sig vara en hit hos publiken med Poldark, med Aidan Turner och Eleanor Tomlinson i huvudrollen, valda som bästa nya drama, och Call The Midwife vann bästa familjedrama.

katy perry x factor prestanda

BBC1 -tvål EastEnders vann bästa tvål, med skådespelaren Davood Ghadami (Kush Kazemi) utsågs till bästa tvålnykomling.

'Det här är fantastiskt att få ett pris för att ha gjort det bästa jobbet i världen', sa den 33-årige skådespelaren.

Andra såpvinnare inkluderar Coronation Street -stjärnan Alison King som vann priset för bästa såpskådespelerska för hennes framträdande som affärskvinnan Carla Connor, och Emmerdales Danny Miller, som spelar Aaron Livesy i ITV -serien, röstades till bästa tvålskådespelare.

King, 42, tackade sin tvålfamilj och sa: 'Jag är verkligen nervös. Tack till min Corrie -familj för att du gav mig fantastiska berättelser. Jag älskar er alla.'

Sheridan Smith som Cilla Black

Sheridan fick en lorra lorra kärlek till vår Cilla (Bild: ITV)

Bästa dagtidsprogrammet gick till The Jeremy Kyle Show för femte året i rad.

Kanal 4: s realityprogram Gogglebox utsågs till bästa faktaunderhållningsprogram, Saturday Kitchen - värd av James Martin - vann bästa matprogram, medan Benidorm vann bästa komedi.

USA: s komedi The Big Bang Theory valdes till bästa internationella show.

laura kolja sam claflin

Vinnare vid ceremonin - officiellt kallad TV Choice Awards 2015, och nu på 19: e året - röstades fram för tittare och läsare av tidningen.

TV Choice Awards 2015 Visa galleri

Se Även: