Äntligen! Ett sparavtal med en 'bästa räntegaranti' lanserades - men från en otroligt oväntad källa ... Ford (ja, dem)

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Ford tillverkar också bilar



Ford kör in på den brittiska konsumtionsmarknaden med lanseringen av ett nytt sortiment av 'rättvisa och konsekventa' produkter.



Sparare kommer att få 'utmärkt' kundservice med rimliga priser och okomplicerade produkter, har Ford Motor Company: s finansiella tjänsteföretag lovat.



Tjänsterna som erbjuds från Ford pengar finns tillgängliga online och per telefon.

Leverantören har också sagt att den inte kommer att erbjuda kortsiktiga bonusräntor för att locka nya kunder på bekostnad av befintliga kunder.

En 'bästa räntegaranti' som erbjuds av Ford Money för produkter med variabel ränta innebär att befintliga kunder inte kommer att ha det sämre än nya kunder på liknande produkter.



På produkter med fast ränta får kunderna den ränta som visas vid den tidpunkt då de tillämpar, eller om produkträntan stiger innan den första insättningen görs kommer de att få den högre räntan.

Fords sparkonton

Brutto-/AER-räntor, fasta räntevärden för 2-årskonton



Dags att flytta dina pengar till snabbbanan

Oro har väckts under de senaste åren över att vissa sparande leverantörer lämnar långsiktiga kunder på 'zombie'-konton som betalar usla räntor när en första bonusperiod tar slut.

De erbjudanden som finns tillgängliga från Ford Money inkluderar en flexibel ISA med en rörlig ränta på 0,8%, en ettårig fast kontant ISA med en ränta på 0,95% och en tvåårig fast kontant ISA som betalar 1,1% årligen.

Sparprodukterna innehåller också ett flexibelt sparkonto som betalar 0,85%.

skratt bröder ingen slacking

Siffror från webbplatsen för finansiell information Moneyfacts.co.uk föreslår att priserna från Ford Money är högre än de genomsnittliga erbjudandena på marknaden i allmänhet.

Enligt Moneyfacts betalar den genomsnittliga ettåriga fasta ISA som för närvarande erbjuds 0,92%, även om priser så höga som 1,13% är tillgängliga.

Moneyfacts & apos; siffrorna visar den genomsnittliga tvååriga fasta räntan ISA betalar 0,91%. En tvåårig fix på 1,25% är tillgänglig från Yorkshire Building Society.

Läs mer

ISA förklaras
Livstid ISA Kontanta ISA Aktier och aktier ISA Junior ISA

Är Ford en riktig bank? Är mina kontanter skyddade?

Ford Money är en del av Ford Credit Europe. 1997 fick Ford Credit en brittisk banktillstånd och blev känd som FCE Bank.

Kunder & apos; insättningar hos Ford Money skyddas av Financial Services Compensation Scheme (FSCS), Storbritanniens sparande säkerhetsnät, på samma sätt som de är för high street banker och byggföreningar.

Julian Hynd, chef för insättningar på Ford Credit Europe, sa till Press Association att konsumenterna har tröttnat på sparräntor som förändras dramatiskt när de vänder ryggen till.

Han sa: 'Vår filosofi är att våra konkurrenskraftiga priser är rättvisa och konsekventa över tiden.'

Hynd fortsatte: ”Vi har en stor målpopulation från dag ett. Det handlar verkligen om att vilja ha kontroll och ha sinnesro. '

Se Även: