Gary Lineker försvarar Match of the Day -underkläder efter klagomål om att han inte var i byxorna

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary Lineker har tagit sig till Twitter för att försvara sitt val av underkläder efter att han följt upp sitt löfte om att presentera den första matchen för den nya säsongen i sina underkläder på lördagskvällen.



Den tidigare Leicester -anfallaren gav sitt löfte på Twitter redan i december och var trogen mot sitt ord och tog av på BBC1 i går kväll - även om hans valda plagg kritiserades på sociala medier.



55-åringen bar ett stort par Leicester City-märkta boxershorts, vilket ledde till att många människor på Twitter hävdade att de hade blivit kortbytta.



Men före detta Spurs och frontmannen i England tog sig till det sociala nätverket för att försvara sin klädsel.

(Bild: BBC)

'Hade några klagomål om att jag borde ha haft byxor och inte boxare', twittrade han. 'Min tweet sa ojämn. Boxare är underkläder. Det var pinsamt nog tack.



Detta kom som ett svar till ett antal användare på sociala medier som anklagade Lineker för att ha hoppat av genom att ha ett par shorts.

Efter att ha lovat i halvvägs förra säsongen åkte rävarna på ett historiskt lopp för att landa sin första Premier League-titel någonsin, vilket störde oddset på 5000-1 i processen.



Den 55-årige löftet var bara ett extra element av glädje för fansen efter Leicesters otroliga prestation, och när titeln togs bekräftade Lineker att han tänkte gå igenom det på säsongens öppningsshow.

Och den tidigare Tottenham- och Barcelona-anfallaren hade mycket roligt när fansen väntade ivrigt på att presentera sina kalsonger med lite träning inför säsongen.

Lineker lade upp en bild på sig själv på Instagram som formade sina biceps med några hantlar som en teaser bara två dagar före showen.

Olyckligtvis för hans älskade Foxes Lineker får inte ha haft sina lyckliga byxor på lördagen, eftersom de misslyckades med att fortsätta förra säsongens form när de slogs med 2-1 av nykampade Hull under lunchtiden.

Lineker, som föddes i Leicester och gjorde nästan 200 matcher för klubben, var en del av Foxes otroliga historia under hela förra säsongen.

omröstning

Var Gary Linekers val av underkläder acceptabelt?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: