Steve Wright slog och misshandlade sin ex-fru Diane Cole

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Diane Cole (Bild: DM)

Diane Cole (Bild: DM)



Steve Wright vädjade till Diane Cole med honungade ord, blommor och presenter - förvandlade sedan hennes liv till ett våldsamt helvete.



Redan innan de gifte sig med Diane, nu 53, visste att Wright var en vansinnigt svartsjuk brute som skulle slå henne vid minsta provokation. Ändå var det hans isiga kontroll över henne som hon ödmjukt underkastade sig sitt äktenskapsförslag. Det var det värsta beslutet i hennes liv.



Igår när Wright, 49, stod inför att bli inlåst för resten av sitt liv för att ha mördat fem Ipswich -prostituerade, berättade Diane för första gången hur han:

Skrev 'slagg' och 'hora' på hennes dörr, skar sönder hennes kläder i bitar och attackerade henne sedan med en kniv när han trodde att hon var tillsammans med en annan man.

Upprepade gånger slog hon huvudet mot en vägg - för att lägga ihop lakan på fel sätt.



Slog henne meningslöst, slog och sparkade henne när deras fyraåriga förhållande tog slut.

Plågade henne med grymma sinnesspel och lämnade henne inlåst i deras pub medan han sov med två älskarinnor och kryssade red light -distrikt.



Diane sa: 'Han skulle aldrig säga förlåt om han slog mig. Jag var helt under hans kontroll. Han slet mig känslomässigt.

”Vårt äktenskap var en katastrof. Det var som om jag inte existerade. Men även om vi levde lögn gjorde jag fortfarande allt för honom. Även när vi skildes packade jag hans resväska. Diane, som tappade båda benen för hjärnhinneinflammation 1997 och övervann cancer för sex år sedan, hade en mörk förutaning när hon först hörde att en mördare var lös på gatorna i Ipswich.

Hon sa: 'Jag fick den här kalla, hemska känslan av att han var inblandad. Jag vet inte varför. Jag visste hur dålig han var men jag trodde inte att han kunde allt så ont. '

Paret träffades på en världskryssning på QE2 1984. Diane arbetade som butiksklädare, medan Wright var servitör i skeppets Queen & apos; s Grillrestaurang.

Han blev snart besatt av henne. Diane sa: 'Överallt där jag gick så dök han upp, jag kunde inte undgå honom. Han antog att vi var ett par och jag gick bara med på det.

'Han pratade aldrig mycket. Men han skulle ge mig presenter. Efterhand insåg jag att han tog kontroll över mitt liv.

Det tog inte lång tid innan hans onda, avundsjuka rad uppstod. Diane sa: 'Han stoppade mig att gå till andra besättningsstugor. Han ville att jag skulle vänta ensam i min stuga på honom.

'Han skulle alltid fråga mig & apos; Var har du varit? & Apos; Om han upptäckte att jag inte var i kabinen, väntade han tills jag kom tillbaka och slog mig. Han skulle aldrig säga förlåt och det talades aldrig om det.

Även om Wright inte gillade att Diane gick på landledighet föreslog han att hon följde med andra besättningar på en resa i land på Hawaii.

Diane sa: 'När jag kom tillbaka ombord skrev han på hyttdörren & Slag, hora, hoppas att Jeff var bättre än jag.

'I stugan berättade han för mig & apos; Du gillade Hawaii så mycket att jag trodde att jag skulle göra dig några gräskjolar & apos ;. Han hade klippt hela min uniform i strimlor. Sedan gick han efter mig med bladet, lungade mot mig och stack kniven i dörren. Förvånansvärt nog gick Diane med på att gifta sig med Wright. De förlovade sig 1985, lämnade QE2 året efter och gifte sig 1987 i Braintree, Essex.

Hon sa: 'När jag ser tillbaka är jag så arg på mig själv för att jag inte gjorde någonting. Men jag var under hans kontroll och trodde att han skulle förändras när vi kom av skeppet. Om något blev han värre.

Av 50 bröllopsgäster blev bara fyra inbjudna av Wright. Diane, från Hartlepool, Cleveland, sa: ”Jag gick igenom tjänsten eftersom vi ville driva en pub tillsammans.

'Så snart vi avgav våra löften talade han inte till mig. Han dansade inte ens med mig och senare sa han bara 'Jag antar att vi bättre skulle fullborda äktenskapet'. Efter att vi fick vår första pub sov jag inte med honom igen. Det tillfälliga våldet återuppstod snart. En gång bodde paret hos Wrights far och styvmamma. Diane gick upp för att bädda sängen och stoppade lakan i 'sjukhushörnen'.

Hon mindes: 'Han sa att' lakan inte är raka '. Jag skrattade och trodde att det var ett skämt. Innan jag visste ordet av, slog han mitt huvud mot väggen. Jag skrek om hjälp men han fortsatte bara med det.

I februari 1988 tog paret över Ferry Boat i Norwichs red light district. Diane mindes: ”Äktenskapet var så hemskt att jag kastade mig ut i arbetet. Men jag gjorde fortfarande allt för honom. Han var besatt av någon form av smuts. '

Wright började gå ut efter stängning varje kväll och stängde Diane i puben. Hon upptäckte sedan att han låg och sov med två älskarinnor - och offentliggjorde det offentligt vid en personal som lämnade huset innan han gick upp till sängen. Wright stormade in i rummet. Diane sa: 'Han släpade mig med fötterna från sängen, tjatade och tjafsade och sa att han skulle komma upp var halvtimme för att hämta mig. Han var trogen sitt ord.

”Han kom upp ungefär tre gånger, drog mig ur sängen och slängde runt möblerna. Jag barrikaderade mig. Men han kom in och slog mig så hårt att jag blev utslagen. '

Det sista sugröret kom när pengar började försvinna ur deras gemensamma bank. Wright erkände sedan att han hade ett barn med sin första fru Angela Wright, som han skilde sig från 1986.

Paret skildes i juli 1988 och skilde sig 1989. Nästa gång Diane hörde hans namn var dagen då han greps.

DE VISTA VÅRTEN AV RÄTT: DÖTTER, SISTER, VÄNNER

TANIA NICOL

Hon var bara 16 när hon först provade heroin och var snabbt beroende.

Hennes mamma Kerry hade ingen aning om att hon arbetade prostituerad.

Tania sågs senast lämna sitt hem den 30 oktober 2006.

Hennes nakna kropp hittades i en bäck den 8 december 2006.

ANNETTE NICHOLLS

Kosmetologen Annette hade varit en arbetande tjej i tre år.

Hon sågs senast i staden Ipswich samma dag som Tania hittades.

Annette hittades i skogen fyra dagar senare.

Hennes nakna kropp var också upplagd i korsformad position.

PAULA CLENNELL

Hon bodde i hus nära Wrights red light -hem.

Paula sa efter att Tania och Gemma försvann att hon var 'försiktig med att sätta sig i bilar'.

Hennes snabbt dumpade kropp dök upp i skogen två dagar efter att hon försvann den 10 december.

GEMMA ADAMS

Medelklass Gemma arbetade inom försäkring efter att ha lämnat skolan.

Men hon experimenterade med droger och föll i heroinberoende.

Hon försvann den 15 november 2006 och hennes nakna kropp upptäcktes i en bäck den 2 december.

Peppa pig röstskådespelare

ANNELI ALDERTON

Gravid Anneli berättade för polisen att hon sålde sex för att tjäna extra pengar för att köpa julklappar till sin son.

Ingen anmälde henne försvunnen när hon försvann den 3 december 2006. Hon hittades en vecka senare i en korsfästelse i skogen.

& apos; Jag visste hur dålig han var, men jag trodde inte att han kunde allt så ont & apos;

Se Även: