Kan du sluta arbeta om du är för varm hemma under värmeböljan? Dina rättigheter förklaras

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien är inställd på att se temperaturer skjuta i höjden idag och imorgon – men hur varmt måste det bli innan hemanställda kan sluta jobba?



Brittiska hälsomyndigheter har utfärdat en värmehälsovarning för varje region i England, varning för livsfara och skogsbränder med temperaturer inställda på att skjuta i höjden till blixtrande 36C.



bästa sparkonto för £20000

De Met Office sa att en värmebölja sannolikt kommer över stora delar av Storbritannien senare denna vecka, med den hetaste väder väntas på lördag.



Regeringsorganet har utfärdat en bärnsten väder varning för extrem värme under torsdag, fredag, lördag och söndag.

Vädervarningen täcker stora delar av Storbritannien inklusive East Midlands, East of England, West Midlands, South East England, North West England, South West England, Yorkshire och Humber and Wales.

vanessa dansar på is

Health and Safety Executive, som tillhandahåller regelverket för hälsa och säkerhet på arbetsplatser i Storbritannien, säger att temperaturen på alla arbetsplatser inne i byggnader måste vara 'rimlig' för arbetarna.



Arbetsgivare måste också tillhandahålla 'ren, frisk luft' samt hålla temperaturen på en behaglig nivå - men det finns ingen lag på plats som dikterar en maxtemperatur för när du kan sluta arbeta.

Saker och ting blir också lite röriga för de miljontals arbetare som uppmanas att göra sina jobb hemifrån, där de flesta inte har luftkonditionering installerad.



Den goda nyheten är att var du arbetar inte påverkar dina rättigheter.

star wars tårta tesco

Mike Hibbs, sysselsättning partner på advokatbyrån, Shakespeare Martineau, har tidigare sagt till NEWSAM Money: 'Det faktum att många anställda fortfarande jobbar hemifrån betyder inte att arbetsgivare plötsligt kan glömma sitt hälso- och säkerhetsansvar.

'Alla vanliga regler gäller, inklusive behovet av att riskbedöma bostäder som lämpliga arbetsmiljöer.'

Han tillade: 'På arbetsplatsen förlitar sig arbetsgivare vanligtvis på luftkonditionering och ventilation för att reglera temperaturerna.

'Men hemma kanske många anställda inte har det här alternativet och deras enda sätt att hålla sig svalt är att öppna fönster.'

Men öppna fönster kan skapa fler problem än det löser beroende på ditt arbete.

Hibbs sa: 'Potentialen för störningar av bullriga grannar och gatuljud kan göra detta opraktiskt, särskilt om deras arbete innebär att ringa telefon- eller videosamtal.'

michael mcintyre nettovärde

Om du känner värmen har HSE följande tips:

  • Lägg till eller ta bort lager av kläder beroende på hur varm eller kall du är
  • Använd en skrivbords- eller piedestalfläkt för att öka luftrörelsen
  • Använd persienner (om sådana finns) för att minska solens värmeeffekter
  • I varma situationer, drick mycket vatten (undvik koffeinhaltiga eller kolsyrade drycker)
  • Arbeta om möjligt borta från direkt solljus eller strålningsvärmekällor
  • Ta regelbundna pauser för att svalka dig i varma situationer och värma upp i kalla situationer
  • Ta upp frågan med dina chefer eller, om du kan, med ditt fackliga eller andra arbetsplatsföreträdare

Se Även: