Jenson Buttons kärleksliv genom åren när han delar sig med sin fru efter ett års äktenskap

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jenson Buttons kärleksliv



Jenson Button och hustrun Jessica Michibata 'har bestämt sig för att gå skilda vägar' efter bara ett års äktenskap, säger en talesperson för Button.



Reparen tillade att splittringen var helt 'vänskaplig', eftersom man tror att trycket på deras jobb, som håller dem i olika delar av världen, har tagit ut sin rätt.



sophie ellis bextor gravid

Efter nyheten är idrottsmannen ny singel, vi tittar tillbaka på hans romanser genom åren och kvinnorna som hejar på honom från sidan.

Rykten om Jensons 'playboy' -image florerade efter anklagelserna från hans Benetton -lagchef, Flavio Briatore, om att den unge föraren hade fallit för lyxen i en F1 -karriär.

Och kanske i ett försök att skaka av sig partypojkens image, tillbringade Button mycket av sin karriär i långsiktiga relationer ... tills nu.



Jenson på tävlingskretsen i Abu Dhabi (Bild: Clive Mason)

När hans framgångsrika karriär började (vid 20 blev han den yngsta brittiska F1-föraren i historien), var den nu 35-årige i ett långsiktigt förhållande med skådespelerskan och sångerskan Louise Griffiths.



Paret träffades år 2000, innan han några år senare föreslog sin flickvän i Fame Academy en semester på lyxiga Sandy Lane Hotel i Barbados.

Enligt rapporter från New magazine då, arrangerade Button en lämplig middag på hotellet och bad Louise att gifta sig med honom.

Jenson Button och Louise Griffiths

Med den tidigare lågan Louise Griffiths (Bild: Getty)

”Det kom som en fullständig överraskning för henne och hon accepterade.

”Jenson presenterade henne sedan med en förlovningsring.

De är ett mycket starkt par och mycket glada.

Romantiken varade dock inte länge och det uppmärksammade paret avbröt sitt bröllop bara tre månader före den stora dagen.

Enligt uppgift gick Louise vidare till musikmogulen Simon Cowell, som sades ha blivit 'slagen' av henne.

Sångerskan gick enligt uppgift vidare med Simon Cowell (Bild: Barcroft Media)

emiliano sala kropp hittades foto

Under de första åren festade han lika hårt som han körde och fick ett rykte för sin extravaganta livsstil.

Hans lagchef på Benetton, Flavio Briatore, kallade honom en 'lat playboy', medan lagkamraten Jacques Villeneuve kommenterade att Button var bättre lämpad för ett pojkband än snittet och dragkraften i F1.

Det var utan tvekan detta kvinnofyllda rykte som gjorde att hans blivande fru, Jessica Michibata, initialt var ovillig att falla för Jensons charm när de träffades 2008 i en hotellbar i Tokyo.

Jenson Button och Jessica Michibata

Jenson och Jessica slog det inte direkt (Bild: Mark Thompson/Getty Images)

Det visade sig att det inte var lätt att imponera på modellen och hon tackade nej när han först frågade henne.

Åtta månader senare flög han henne till Monaco för att se sin bilinsamling och gnistor flög.

Därefter stannade Jessica vid hans sida genom toppar och dalar i sitt personliga och professionella liv, men dolde inte att hon ville gifta sig.

Jessica Michibata deltar i välgörenhetsevenemanget Amber Fashion

Modellen tvekade om sin 'playboy' livsstil (Bild: Mark Thompson/Getty Images)

2009 vann Jenson sitt första Formel 1 -mästerskap någonsin, och Jessica var där för att stödja honom på väg till den minnesvärda vinsten.

Som avslutning med Australian Grand Prix är det en av ett antal karriärhöjdpunkter som han har haft några framgångsrika år med supermodellen vid sin sida.

I en spegel av deras senaste separation separerade paret 2011 när man tror att arbetstrycket drev dem isär.

Men de bestämde sig för att ge sitt förhållande ett nytt försök bara sex månader senare.

Jenson Button och Jessica Michibata

Efter en kort splittring var de tillbaka och lyckligare än någonsin (Bild: Mark Thompson/Getty Images)

Tragiskt nog gick Jensons pappa John bort, 70 år gammal i början av 2014, efter att ha varit en konstant medlem i racerens följe.

Hans flickvän har stöttat honom genom de tuffa tiderna, och en månad efter hans pappas död föreslog han Jessica.

Trots att han begav sig till ett liv i inhemsk lycka, verkade det som om Jenson inte var redo att ge upp sin prickiga racing -livsstil.

kan förmåner kontrollera bankkonton

Medan Jessica tillbringade större delen av sin tid i Tokyo, där hon delar en blygsam lägenhet med sin mamma, bodde Jenson hundratals mil bort i Monaco i sin 'bachelor' pad.

Paret gifte sig i en lågmodig ceremoni i Maui, Hawwaii, förra julen.

Jenson Button och Jessica Michibata

Paret gifte sig på Hawaii förra julen (Bild: Mark Thompson/Getty Images)

Han sa i en intervju tidigare i år: Jessie arbetar fortfarande mycket i Japan. Hon trivs med sitt jobb, hon modellerar, hon hade ett tv -program och har gjort en japansk film.

Hon trivs med att arbeta, vilket är bra, men det betyder uppenbarligen att vi inte ses så ofta.

Och han erkände att hans hektiska schema innebar att han inte kunde ge Jessica datum när de kunde träffas.

Han tillade: Jag reser så mycket med racing att jag inte kan säga: 'Jag ska ha en helg utanför Formel 1 och komma till Japan för att se dig,' Det händer bara inte så med sport.

Jessie gick ofta med honom för tävlingar (Bild: Mark Thompson)

Hon kommer till halva loppen men när jag är på ett lopp är jag inte samma person som när jag inte är på ett lopp, erkände han.

Och avslöjande tillade han: Jag måste vara egoistisk. Jag måste vara fokuserad. Jag är en väldigt annorlunda person, och Jessie vet det, och hon förstår det, liksom de flesta av mina vänner och familj. Jag kan vara lite pigg över en tävlingshelg.

Jag behöver bara att min lägenhet ska vara enkel, enkel, så att jag kan komma in, göra mitt och lämna igen, packa och packa om och lämna. Det har varit mitt liv i 16 år nu - man vänjer sig vid att resa på cirkus.

Instagram

Paret såg ut som alla andra lyckligt gifta par när de avbildades på sitt sista fotografi tillsammans innan de meddelade att deras äktenskap var över efter mindre än ett år.

Men bakom Instagram -filtret verkar det som om deras förhållande låg på klipporna.

Det antas att bilden togs efter att paret firade hennes födelsedag, den 21 oktober, för sju veckor sedan i Los Angeles, och Jenson delade bilder på sin egen berättelse om att de såg lyckligare ut än någonsin.

Se Även: