Är det olagligt att dricka alkohol i Dubai - de lagar britterna behöver veta innan de reser

Asien Och Mellanöstern

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: EyeEm)



Dubai är känt för att fyllas med glitter och glamour från sitt episka köpcentrum och hisnande sevärdheter till de perfekta stränderna .. och sedan naturligtvis dess otroliga bar- och restaurangscen.



Men för dem som vill kolla in nattlivet varnas - UAE: s lagar om alkohol skiljer sig mycket, mycket från dem i Storbritannien.



Det finns en vanlig missuppfattning att du inte kan dricka i Dubai, vilket är osant - men det finns några strikta lagar, och om du bryter mot dem kan du bli utsatt för hårda straff.

räkningen var är de nu

I huvudsak kan du dricka i Dubai om du är turist; men du måste hålla dig till de angivna områdena, och du kan inte dricka eller vara berusad offentligt.

Vi tar en titt på de viktigaste reglerna du behöver veta innan du ger dig iväg, liksom FCO resoråd .



fredag ​​kväll middag cast

Dubai har ett otroligt nattliv men var förnuftig med alkohol (Bild: E +)

Vad är drickåldern i Dubai?

Du måste vara minst 21 år gammal för att dricka alkohol i Dubai.



Var kan turister dricka i Dubai?

Du kan bara dricka på godkända arenor som innehar rätt alkohollicenser som hotell, orter, barer, restauranger och klubbar.

Observera dock; det är olagligt att dricka eller vara alkoholpåverkad offentligt . Det betyder att när som helst du är ute och om du går på gatan eller njuter av strålarna på stranden.

FCO varnar: 'Brittiska medborgare har gripits och åtalats enligt denna lag, ofta i fall där de har kommit till polisens kännedom för ett relaterat brott eller ärende, till exempel oordning eller kränkande beteende'.

Det är olagligt att dricka eller vara alkoholpåverkad offentligt, inklusive stränder (Bild: iStockphoto)

låt oss prata om 6 baby

Kan du köpa alkohol i butiker?

Nej - det är ett brott för turister att köpa alkohol från en off -licens. Det enda undantaget är att du har en UAE-utfärdad alkohollicens som gör att du kan köpa alkohol för att dricka hemma, men detta är endast tillgängligt för invånare.

Reglerna kommer dock att ändras eftersom myndigheterna vill införa nya regler där besökare kan köpa alkohol från registrerade och licensierade butiker som ingår i Mercantile and Marketing International (MMI).

Du måste också fylla i ett obligatoriskt formulär, även om detta är gratis.

Tänk på vad du lägger ut på sociala medier

Ja, din cocktail kan vara riktigt vacker, men om du kan är det värt att undvika alkoholrelaterade inlägg. Om du gör ett inlägg, med tanke på bildtexter och hashtags du använder - försök att undvika att nämna alkohol/dricka. Håll dig till att dela de vackra vyerna och sevärdheterna istället!

Läs mer

Dubai semester
Bästa saker att se och göra Bästa billiga hotell Kan det slå Orlando för nöjesparker? Inuti lyxhotellet Atlantis, The Palm

FCO -råd om alkohol i Dubai

'Icke-muslimska invånare kan få en spritlicens för att dricka alkohol hemma och på licensierade platser. Dessa licenser är endast giltiga i Emiraten som utfärdade licensen. Invånarna måste också få tillstånd för att kunna dricka på licensierade platser.

holly willoughby brunt hår

'Spritlicenser är inte tillgängliga för utlänningar, men det är möjligt för turister och besökare att köpa och dricka alkohol på licensierade platser, till exempel hotell, restauranger och klubbar.

Men du bör vara medveten om att det är ett straffbart brott enligt UAE: s lag att dricka eller vara påverkad av alkohol i allmänhet. Brittiska medborgare har gripits och åtalats enligt denna lag, ofta i fall där de har kommit till polisens kännedom för ett relaterat brott eller fråga, till exempel oordning eller kränkande beteende.

'I allmänhet är laglig ålder för att dricka alkohol 18 i Abu Dhabi, men ett ministerium för turism hindrar hotell från att servera alkohol till dem under 21 år. I Dubai och alla andra emirat förutom Sharjah är dryckesåldern 21 Att dricka alkohol i Sharjah är olagligt.

'Passagerare som passerar genom UAE under påverkan av alkohol kan också gripas.'

Se Även: