iOS 12-funktioner: Vad kommer nedladdningen att innehålla och när släpps den?

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

FaceTime tillåter nu gruppchattar med upp till 32 personer (Bild: Apple)

5. Klistermärken och fotoeffekter

Vi är alla vana vid fotoeffekter, men Apple lägger till möjligheten att använda dem i FaceTime. Du kommer också att kunna använda texteffekter – som att lägga till pratbubblor.

mcdonalds hemliga meny i Storbritannien

Om du och dina vänner alla använder iPhone kommer gruppmeddelanden att låta dig inkludera alla i ett FaceTime-samtal.

Du kan också använda Animoji med FaceTime också. Ser du lite sömnig ut? Bara framstå som en dinosaurie och ingen kommer någonsin att få veta. Du kan också ladda ner klistermärkespaket i iMessage-butiken som också kan spåra ditt ansikte.

6. Förstärk din verklighet

Du kanske inte har använt Augmented Reality ännu, men Apple driver nya funktioner som kommer att göra appar som använder det mycket mer spännande.

Genom att använda din telefon eller surfplatta med kamera AR kan spel- och apputvecklare utöka den verkliga världen med främmande inkräktare, pokemon eller låta dig se hur en ny soffa skulle se ut i din lounge.

Apples nya augmented reality-system är inbyggt i iOS 12 med massiva förbättringar

Apples nya augmented reality-system är inbyggt i iOS 12 med massiva förbättringar (Bild: Apple)

Bakom kulisserna kallar Apple verktygen som appskapare använder för 'ARKit'. Den andra versionen av detta kommer att lanseras med iOS 12 och låter dig spela spel med vänner, var och en av er ser en AR-värld från din egen position.

Det är till och med möjligt för spel och appar att placera AR-objekt i den verkliga världen som du kan återvända till om och om igen. Ditt köksbord kan vara värd för virtuell Jenga, där blocken stannar på plats tills du kommer tillbaka.

7. Aviseringar

Ett område som Android-användare hävdar saknas på Apple-enheter är aviseringarna. Apple har uppenbarligen varit uppmärksam, eftersom iOS har en mängd förbättringar av hur det berättar vad som händer.

För det första kan meddelanden nu staplas. Så du kommer att se ett meddelande från WhatsApp med de andra staplade bakom det. Tryck på den så expanderar de så att du kan se allt på ett ställe.

Det finns också nya alternativ för att hantera aviseringar. Om du trycker på varje visas ytterligare alternativ. Du kan antingen få ytterligare meddelanden levererade tyst eller stänga av dem. Du kan också komma åt iPhone-aviseringsmenyn här också.

8. Hantera din tid och ditt barns tid

Världen har bestämt att vi använder våra telefoner för mycket så både Apple och Google gör ändringar i iOS och Android som hjälper oss att behålla kontrollen.

Ett nytt läggdagsläge stoppar alla aviseringar under de timmar du ställer in. Du kan använda din telefon som vanligt, men meddelanden, inlägg på sociala medier och nyheter kommer helt enkelt inte att visas som aviseringar.

Apples iOS 12 tillåter specifik spårning av tiden du spenderar i appar och låter dig ställa in tidsgränser

Apples iOS 12 tillåter specifik spårning av tiden du spenderar i appar och låter dig ställa in tidsgränser (Bild: Apple)

stora vithajar Storbritannien

Du kommer också att kunna se en uppdelning av all tid du spenderar på din telefon. Har du problem med sociala medier? Jo, iOS 12 hjälper dig att se hur mycket Facebooking du gör och låter dig ställa in en tidsbegränsning på det, om du vill.

För vuxna som vill hantera hur barn använder telefoner och surfplattor finns möjligheten att sätta gränser för spel, appar och webbplatser. Du kan också ställa in appspecifika gränser, så bara 30 minuters diskussion Twitter per dag, eller en timmes titta på hundar på Instagram . Det är upp till dig hur du begränsar hur din familj använder sina enheter.

iPhone

9. Stör inte

Förutom att styra hur du använder appar baserat på tid, finns det också nya alternativ för att ställa in tider när du inte vill bli störd.

Du kan till och med spärra aviseringar tills du når en viss plats. Så till exempel när du kommer till kontoret eller när du flyttar hemifrån. Bra om du vill få lite ordentligt stillestånd från jobbet på din fritid.

Kommer min iPhone, iPad eller iPod att få iOS 12?

Apple stöder en riktigt lång lista med telefoner med den här uppdateringen.

iPhone 5s

iPhone 6 och iPhone 6 Plus

iPhone 6s och iPhone 6s Plus

iPhone SE

iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone 8 , iPhone 8 Plus

iPhone X

Även äldre telefoner som iPhone SE kommer att få iOS 12-uppdateringen

Även äldre telefoner som iPhone SE (ovan) kommer att få iOS 12-uppdateringen

Och följande iPads kommer också att stödja iOS 12:

iPad Air (2013)

iPad Air 2 (2014)

iPad mini 2 (2013)

iPad mini 3 (2014)

iPad mini 4 (2015)

iPad Pro 12.9 (2015)

nile ranger ansiktstatuering

iPad Pro 9.7 (2016)

iPad Pro 12.9 (2017)

iPad Pro 10.5 (2017)

iPad (2017)

iPad (2018)

Och om du har en iPod 6:e generationen får du också iOS 12-uppdateringen.

När kan jag få iOS 12?

Apple lanserar vanligtvis den nya versionen av iOS på tisdagen efter att de tillkännager det nya iPhone-sortimentet. Det händer onsdagen den 12 september i år. Så räkna med release den 18 september.

Hur får jag iOS 12?

På lanseringsdagen kommer din iPhone att upptäcka att den nya versionen är klar. Men den här processen kanske inte är det snabbaste sättet och Apples nedladdningsservrar blir väldigt upptagna när den nya versionen av iOS lanseras.

Du kan kontrollera manuellt genom att gå till inställningar > allmänt > programuppdatering. Detta bör starta kontrollprocessen på dagen och kan ge dig nedladdningen före några andra.

Det är dock en stor nedladdning, så du måste vara på Wi-Fi när den kommer.

Mest lästa
Missa inte