Andre Gomes drabbas av en fruktansvärd skada i benen och lämnar Tottenhams framåt Son Heung-min i tårar

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Andre Gomes & apos; säsongen ser över efter att den portugisiska mittfältaren drabbats av en fruktansvärd skada i benet i Everton 1-1 oavgjort med Tottenham på Goodison Park.



Son Heung-min blev utvisad efter en utmaning i den 79: e minuten på fd Barcelona-mittfältaren, med Spurs-anfallaren lämnade planen i tårar efter att ha fått det röda kortet av domaren Martin Atkinson.



Sonens Spurs -lagkamrat Dele Alli erkände att han var 'förstörd' i omklädningsrummet.



Gomes, en sommarsignering på 22 miljoner pund efter en framgångsrik låneperiod på Merseyside förra terminen, togs av på bår av medicinsk personal efter ett antal minuters behandling.

samsung galaxy s7 sprängs

Ett antal Everton -spelare - inklusive klubbkaptenen Seamus Coleman, som tidigare har fått ett benbrott - pratade med och försökte lugna Gomes, som också fick syre av läkare.

Han fördes omedelbart ur marken och in i en ambulans, som tog honom till ett lokalt sjukhus. Han ska opereras på måndag.



Son bad omedelbart om ursäkt för hans tackling (Bild: Getty Images)

Spelare från båda sidor var oroliga (Bild: Getty Images)



Son var inledningsvis bokad av domaren för utmaningen, som tycktes vara lite mer än en ofarlig resa på Gomes när han gick framåt Everton vänster.

Men utmaningen säkerställde att Gomes drevs framåt till Serge Aurier, medan den portugisiska stjärnans högra ben också fastnade i gräset.

En upprörd son (Bild: Getty Images)

Som sådan valde Atkinson att uppgradera Sonas gula kort till ett rött - med hjälp via VAR. Men innan han ens visades kortet var Son redan förskräckt över vad som hade hänt.

Dele Alli, som talade om händelsen efter matchen, sa: ”Son är förkrossad och gråter. Det är inte hans fel.

”Son är en av de trevligaste människorna du någonsin har träffat. Han kan inte ens lyfta huvudet, han gråter så mycket.

Pickford och Tosun försöker trösta Son (Bild: Getty Images)

Ett antal spelare från båda sidor var också märkbart upprörda, inklusive Toffees högerback Djibril Sidibe, som också grät. Aurier byttes ut kort efter av Spurs -chefen Mauricio Pochettino.

Englands målvakt Jordan Pickford och Everton -suben Cenk Tosun försökte trösta Son.

Son lämnar fältet i tårar (Bild: PA)

Premier League släppte ett uttalande efter matchen och förklarade varför Sonens första gula kort uppgraderades.

De förklarade: 'Det röda kortet för Son var för att äventyra säkerheten för en spelare som hände som en följd av hans första utmaning.'

Djibril Sidibe grät också (Bild: Getty Images)

Toffees -chefen Marco Silva sa på Gomes: 'Han gick till sjukhuset. Vår medicinska personal tar kontroll över allt.

'Vi måste vänta tills vi hör mer information. Det är ett dåligt ögonblick av oss som grupp. Vi kommer att ge honom allt stöd för att vi som grupp behöver fortsätta.

'Jag såg inte ögonblicket live. Jag såg inget mer. '

Gomes fördes omedelbart ur marken och till sjukhus (Bild: PETER POWELL / EPA-EFE / REX)

Gomes & apos; mittfältskamrat Fabian Delph tillade: ”Vi känner precis som du kan tänka dig. Det är en svår tid för oss.

”Han är en av våra bröder, någon vi bryr oss om. Det är svårt att sätta ord på hur vi känner.

'Så snart vi kunde komma i kontakt kommer vi att skicka honom vårt bästa. Det är svårt att se. Det är svårt att prata nu.

Tosun sa: Alla är ledsna inuti. Vissa spelare grät. Andre var i chock, hans ögon var öppna så stora. Han var som att gråta, skrika och skrika.

Jag gick bara över till honom och försökte hålla honom och tala till honom; Jag försökte säga åt honom att vara lugn. Vi kunde aldrig förstå det. Det var han som fick skadan.

Spurschefen Mauricio Pochettino sa: 'Vi tycker mycket synd om det. Det är en mycket dålig situation.

”Det är väldigt otur att han landade. Vi kan bara skicka våra bästa önskningar till honom. Det handlar inte om fotboll, det är viktigt att han är okej. Vi känner oss förstörda, det var så, så svårt.

Son talas till av medlemmar i Spurs & apos; personal (Bild: PETER POWELL / EPA-EFE / REX)

'Son är förstörd. Han var mycket förvirrad. Det var svårt att hålla honom lugn. Det var inte avsiktligt. Det var så, så otur. '

gary lucy flickvän natasha grey

Han avslöjade också att Evertons kapten Coleman hade sökt Son i omklädningsrummet efter matchen: 'Jag vill tacka kaptenen, Seamus Coleman - han kom in i omklädningsrummet för att trösta Son.

Läs mer

Andre Gomes skada
Everton tillhandahåller Gomes -uppdatering Stjärnor tröstar varandra på Goodison PL bekräfta varför Son skickade iväg Colemans gest till Son

Everton var bakom 1-0 när händelsen inträffade, Dele Alli satte Spurs framför i andra perioden med ett fint individuellt mål.

Alli överlevde ett handbollsrop när VAR bestämde sig för att inte döma till straff strax före Gomes & apos; skada.

Cenk Tosun ledde hem en kvittering i skada i 97: e minuten när ställningen slutade 1-1.

Se Även: