Nya Worzel Gummidge -skådespelerskan berättar om mycket mörkare uppfattning om Aunt Sally -karaktären

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

VARNING: Embargoed för publicering fram till 00:00:01 den 07/12/2019 - Programnamn: Worzel Gummidge - TX: n/a - Avsnitt: Worzel Gummidge - Ep 1 Scarecrow of Scatterbrook

Vicki tar på sig rollen



Rosy-cheeked fristress moster Sally har ersatts av en helt mörkare version i den nya BBC-anpassningen av Worzel Gummidge i jul.



Skådespelerskan Vicki Pepperdine har berättat hur hennes version av mässdockan är långt ifrån 1980 -talets karaktär som blev känd av Una Stubbs.



I den ursprungliga tv -serien var karaktären en målad skönhet som fågelskrämman, som spelades av Jon Pertwee, var mycket kär.

Men den här gången kommer komiska Pepperdine att spela henne mycket närmare den ursprungliga bittra, jungfrutantversionen som skapades av Barbara Euphan Todd i hennes böcker, som publicerades första gången 1936.

Vicki tar på sig den ikoniska rollen (Bild: BBC/Vera)



Och snarare än att känna sig förälskad mot henne, blir Worzel - som kan byta huvud mellan en svensk och en kålrot beroende på hans humör - fortfarande ganska rädd.

Pepperdine sa att den stackars dockan har tappat i åratal på ett museum. Vår faster Sally har, precis som moster Sally i de ursprungliga 1930 -talsböckerna, gått i pension från mässan och bor nu på ett dammigt gammalt museum och kommer inte ut. Hon är ganska ensam och arg över att hon har lämnats 'att ruttna'.



Vicki säger att hennes moster Sally kommer att bli mörkare (Bild: BBC/Leopard Pictures/Amanda Searle)

Una spelade den ikoniska rollen på 1980 -talet, med Jon Pertwee som Worzel (Bild: Kanal 4)

Pepperdine sa att hon inte hade sett den tidigare TV -versionen. Av någon anledning passerade den inte min radar, erkände hon. Men det var trevligt eftersom jag på ett sätt var fri att inte tänka: 'Jag hoppas att jag inte kommer att göra en besvikelse för människor som älskade Una Stubbs'. Hon var älskad och en underbar artist.

omröstning

Tror du att den här mörkare versionen kommer att fungera?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Stubbs, nu 82, var mycket älskad i rollen som moster Sally, som avbildades som extremt vacker men också mycket bossig och ganska snobbig tivoli.

Den tvådelade julspecialen, skriven av, regisserad och med Mackenzie Crook i huvudrollen, har ett starkt bevarandebudskap.

Mackenzie Crook har tagit på sig titelrollen (Bild: BBC/Leopard Pictures/Matt Burlem)

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Han säger att han testade showen på sina egna barn Jude, 16, och 11-åriga Scout. När jag skrev det läste jag det för dem och jag kunde ganska lätt se bitarna de tyckte var roliga och bitarna som tappade deras intresse, säger han. Barn i dessa dagar är faktiskt intresserade av bevarande, det är inget jobb eller något de predikas om.

Min dotter handlar specifikt om miljö och återvinning - det är en kul grej för henne snarare än ett jobb så förhoppningsvis kommer de att anamma det.

*Worzel Gummidge, BBC1, Boxing Day, 18.20.

Se Även: