Vad betyder Daesh? ISIS 'hotar med att skära ut tungorna' för alla som använder detta ord

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Världens ledare och media använder alltmer termen & apos; Daesh & apos; i stället för de mer vanligt använda & ldquo; ISIS & apos ;, & apos; ISIL & apos; eller & apos; IS & apos; - och det finns en anledning till det.



Daesh är en förkortning för den arabiska frasen al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham (Islamiska staten Irak och Levanten).



I huvudsak är det ett annat ord för ISIS - men tydligen är det ett som ISIS -militanter inte förespråkar.



RAF Typhoons bombar ett Daesh -huvudkontor

Denna bild av RAF Typhoons som droppar en bomb hänvisade till & apos; Daesh & apos; (Bild: Youtube/ försvarsministeriet)

Varför? Eftersom det liknar de arabiska orden & apos; Daes & apos ;, & apos; en som krossar något under fötterna & apos; och & apos; Dahes & apos;, översatt som & apos; en som sår oenighet & apos ;.

I januari 2015 tillkännagav då Australiens premiärminister Tony Abbott att han skulle börja hänvisa till gruppen Islamiska staten med detta namn och sade: ' Daesh hatar att bli hänvisad till av denna term, och vad de inte gillar har en instinktiv tilltalning till mig.



Andra världsledare följde efter, inklusive Frankrikes president Francois Hollande och USA: s utrikesminister John Kerry.

Enligt till NBC , ISIS har enligt uppgift hotat med att '' skära ut tungorna & apos; av någon det hör med hjälp av termen.



Evan Kohlmann, en nationell säkerhetsanalytiker, sa till NBC: 'Det är en nedsättande term och inte något folk borde använda även om du ogillar dem.'

I juni 2015 bad Downing Street BBC att hänvisa till ISIS som & apos; Isil & apos; - men de har nu ommärkt terrorgruppen för andra gången.

Under ett tal om Syrien hänvisade före detta premiärministern David Cameron upprepade gånger till terroristerna som Daesh, ett ord ISIS föraktar, men det används med ökande frekvens.

Begreppet har ökat i popularitet sedan terrorattackerna i Paris i november 2015 när en rad samordnade terrorattacker lämnade minst 129 människor döda.

Se Även: