Hundar kan lukta CANCER i blod med 97% noggrannhet, visar studien

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

De är kända för sitt luktsinne, och nu verkar det som hundar är så bra på att ta upp lukter att de till och med kan nosa upp cancer i blod.



En ny studie har avslöjat att hundar kan lukta cancer i blodprover med 97% noggrannhet.



nyårsafton 2020

Forskare från BioScentDx genomförde studien och hoppas att resultaten kan leda till nya metoder för cancerscreening.



Heather Junqueira, som ledde studien, sa: Även om det för närvarande inte finns något botemedel mot cancer, erbjuder tidig upptäckt det bästa hoppet om överlevnad.

Upptäckten kan få återverkningar för att behandla människor med cancer (Bild: RF Culture)

Ett mycket känsligt test för att upptäcka cancer skulle potentiellt kunna rädda tusentals liv och förändra hur sjukdomen behandlas.'



I studien använde teamet en speciell form av klickertränare för att lära fyra beaglar att skilja mellan normala blodprover och blodprover från personer med lungcancer.

En beagle var omotiverad att prestera (är vi inte alla ibland), men de andra tre hundarna identifierade cancerproverna korrekt med 97 % noggrannhet.



Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Junqueira tillade: Detta arbete är mycket spännande eftersom det banar väg för ytterligare forskning längs två vägar, som båda kan leda till nya cancerupptäckande verktyg.

En är att använda hunddoftdetektering som en screeningmetod för cancer, och den andra skulle vara att bestämma de biologiska föreningarna som hundarna upptäcker och sedan designa cancerscreeningtest baserat på dessa föreningar.

andlig betydelse av 707

Forskarna planerar nu att genomföra en uppföljningsstudie för att förstå exakt vilka kemiska komponenter hundarna luktar på för att upptäcka cancern.

Senaste hälsonyheter
Mest lästa
Missa inte

Se Även: