Storbritanniens billigaste stormarknad heter - och det är inte Lidl eller Tesco

Stormarknader

Ditt Horoskop För Imorgon

Den tyska diskotekaren Aldi as har utsetts till Storbritanniens främsta stormarknad i butiken och slog hård konkurrens från de fyra stora livsmedelsaffärerna och rivaliserande kedjan Lidl.



Det egna varumärket återförsäljare framstod som den bästa stormarknaden i butiken, efter att ha fått ett femstjärnigt betyg för valuta för pengarna och en 73% övergripande poäng för tillfredsställelse, i en årlig vilken? Rapportera.



Kunderna ombads betygsätta sin köpupplevelse i en rad kategorier, till exempel utseende och layout i butiken, produktkvalitet, tillgänglighet för online-leveransplatser och valuta för pengarna.



Medan Aldi fick mediokra betyg i alla andra kategorier, inklusive två stjärnor för butikslayout och tre stjärnor för kvaliteten på egna märkesvaror och färsk mat, var priset det viktigaste för kunderna när de valde var de skulle handla.

På andra håll föll Ocado till gemensam femte plats tillsammans med Waitrose och Morrisons.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig här.



Ocado halkade ner på livsmedelsrankningen online efter att ha stängt sin webbplats förra året (Bild: AFP via Getty Images)

Det kämpade för att möta efterfrågan när pandemin slog till och tvingades slutligen stänga sin webbplats och app - den senare i flera månader. Det fick bara tvåstjärniga betyg för tillgängligheten av leveransplatser.



Det fick också två stjärnor för valuta för pengarna, vilket återspeglar sitt vanliga utseende som den näst dyraste stormarknaden efter Waitrose i månadsanalysen.

Sainsbury & amp;

Waitrose svikades av sitt tvåstjärniga betyg för valuta för pengarna (Bild: Getty Images)

M&S kom tvåa på bordet i stormarknaderna efter att ha fått ett femstjärnigt betyg för utseendet och utformningen av sina butiker och kvaliteten på egna märken och färska produkter.

På gemensam tredjeplats fanns Lidl, Tesco och Waitrose. Ungefär som sin rival Aldi, presterade Lidl bra när det gällde valuta för pengarna och uppnådde fyra stjärnor, men det lyckades inte imponera på kunder i andra kategorier.

Trots att han fick fem stjärnor för butikslayout och livsmedelskvalitet, svikades Waitrose av sitt tvåstjärniga betyg för valuta för pengarna.

Co-op slutade längst ner på shoppingbordet i butiken eftersom det misslyckades med att imponera på kunder i viktiga kategorier. Det fick bara en stjärna för valuta för pengarna och två stjärnor för sin butikslayout och matkvalitet.

europeiska valkandidater i mitt område

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Harry Rose, på Who sade: 'Många hushåll har känt nypan under pandemin och valuta för pengarna var den viktigaste faktorn när de handlade i butiken i vår årliga snabbköpsundersökning, vilket förklarar varför Aldi kom bäst ut.

”Onlinebutiker har också varit en livlina för många människor under pandemin och medan Sainsbury tog sig an utmaningen genom att massivt öka sin leveranskapacitet, tog Ocados rykte en träff efter att efterfrågan innebar att det slutade acceptera nya kunder och stängde ner sin app när höjden stängs av. '

Se Även: