Kirk Douglas lämnar hela förmögenheten på 61 miljoner pund till välgörenhet - och sonen Michael Douglas får ingen krona

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Kirk Douglas dog den 5 februari vid 103 års ålder.



Hollywood -legenden var alltid känd som en extremt välgörenhetsman, och det verkar som om han fortsatte det arvet, även efter hans bortgång.



Kirk har delat sin förmögenhet på 61 miljoner dollar genom att ge bort 50 miljoner dollar som ska distribueras genom Douglas Foundation, som syftar till att 'hjälpa dem som inte annars kan hjälpa sig själva'.



Några av förmånstagarna inkluderar St Lawrence University, där de finansierar ett stipendium för minoritets- och missgynnade studenter; Westwoods Sinai -tempel, som rymmer Kirk och Anne Douglas Childhood Center; Culver Citys Kirk Douglas Theatre, en förfallen biograf som restaurerats som en levande föreställningsplats, och Children's Hospital Los Angeles.

Hollywood -legenden var alltid känd som en extremt välgörenhetsman, och det verkar som att han fortsatte det arvet, även efter hans bortgång (Bild: Getty Images)

earl of plymouth gods

Stjärnan har dock inte lämnat något åt ​​sin älskade son Michael Douglas, som meddelade nyheten att Kirk hade gått bort tidigare denna månad.



Från och med 2020 beräknas Michael nettovärde till cirka 300 miljoner dollar, så han behöver inte exakt pengarna.

Kirk hälsa hade minskat sedan 1996 när han drabbades av en stroke, men han fortsatte ibland att spela i projekt som tv -serien Touched By An Angel och 2003 -filmen It Runs In The Family.



Hollywoodstjärnor ställde upp för att hedra den sista medlemmen i filmindustrins guldålder.

hur man krymper upp en ulltröja

Hans familj, inklusive skådespelersonen Michael, bekräftade nyheten i ett uttalande och sa: 'Det är med enorm sorg att jag och mina bröder meddelar att Kirk Douglas lämnade oss idag vid 103 års ålder.

Stjärnan har dock inte lämnat något åt ​​sin älskade son Michael (Bild: Getty Images)

'För världen var han en legend, en skådespelare från filmens guldålder som levde långt in i hans gyllene år, en humanitär vars engagemang för rättvisa och de orsaker han trodde på satte en standard för oss alla att sträva efter.

Skådespelaren fortsatte: ”Men för mig och mina bröder Joel och Peter var han helt enkelt pappa, för Catherine, en underbar svärfar, för hans barnbarn och barnbarnsbarn deras kärleksfulla morfar och för hans fru Anne, en underbar make.

”Kirks liv var väl levt, och han lämnar ett arv i film som kommer att bestå i kommande generationer, och en historia som en känd filantrop som arbetade för att hjälpa allmänheten och skapa fred på planeten.

”Låt mig avsluta med de ord jag berättade för honom på hans sista födelsedag och som alltid kommer att förbli sanna. Pappa - jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son.

dilly ding dilly dong

Stjärnan nådde den fantastiska åldern 103 (Bild: Getty Images)

Catherine Zeta Jones la ut en hyllning till sin man Michael bara några dagar efter att han meddelat nyheten att hans äldre far hade gått bort.

andlig betydelse av 21

Den prisbelönta skådespelerskan tog sig till Instagram och rusade över sin älskade man och skrev att 'livet är bättre' med hennes snubbe, som är 25 år äldre än henne.

Det gifta paret avbildades i samordnade kläder-med Catherine som en helrosa tvådelad och Michael klädd i en lila skjorta och matchande lila smarta byxor.

'Älskar den här mannen, en bild på oss i Indien. Livet är bara bättre på grund av dig. '

Catherine Zeta Jones publicerade en gripande hyllning till sin svärfar efter hans död (Bild: catherinezetajones/Instagram)

Skådespelerskan var & apos; mycket nära & apos; med sin mans legendariska pappa (Bild: UGC)

Michaels pappa Kirk efterlämnar sin andra fru, Anne, som han gifte sig med 1954 efter att ha träffat i Paris medan han filmade Lust For Life och tre av hans söner.

Ansedd som den sista medlemmen i Hollywoods guldålder, stod han inför en berömd karriär som sträckte sig över sju decennier.

vad betyder 400

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Född 9 december 1916, då Issur Danielovitch, skådespelaren, producenten, regissören och författaren byggde ett fantastiskt liv för sig själv efter att ha upplevt en fattig barndom med invandrarföräldrar och sex systrar.

Född i Amsterdam, New York, till Bryna Bertha och Herschel Harry Danielovitch, var hans föräldrar judiska invandrare från Chavusy i det ryska imperiet - nuvarande Vitryssland - och familjen talade jiddisch hemma.

Se Även: