BBC -chefer förbjuder experter att bära märken med Black Lives Matter

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC har förbjudit fotbollspresentanter och gäster att bära märken med Black Lives Matter.



Seniorkällor på företaget berättade Telegrafen de ville inte att visuella symboler för stöd för antiracismrörelsen skulle bäras på skärmen på grund av farhågor om att det blev politiskt.



Sändarna Sky och BT - som tidigare hade uppmuntrat experter att bära märkena och visat Black Lives Matter -logotypen på grafik - har nu överlåtit beslutet till personliga preferenser.



Tidigare Manchester United-vänsterbacken Patrice Evra ledde enligt uppgift ett drag till att släppa märkena för Skys Premier League-täckning på tisdagen.

tyson fury vs anthony joshua date

Men de gjorde comeback på onsdagen när Evras mångåriga Chelsea-motsvarighet Ashley Cole valde att fortsätta bära sitt märke.

Ashley Cole valde att fortsätta bära sitt Black Lives Matter -märke (Bild: SkySports)



En BBC -källa berättade T elegraph de hade redan gjort ett heltäckande samtal: BBC kan inte ses stödja någon form av orsak framför en annan, och Black Lives Matter är verkligen en kampanj.

Därför skulle vi inte vilja att någon på skärmen skulle ha visuella symboler för stöd.



energidryck med alkohol

De tillade: Våra presentatörer och gäster kan diskutera Black Lives Matter, och vi har rapporterat om det på djupet. Vi är inte opartiska om rasism. Men att bära märken på skärmen - som med alla andra kampanjer - skulle vara ett steg för långt.

Manchester Uniteds Marcus Rashford, som har fått mycket beröm för sin politiska aktivism, tar ett knä (Bild: REUTERS)

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

Oro kom över ideologin som gick vid sidan av antiracismen i Black Lives Matter en rad tweets där rörelsens brittiska berättelse kritiserade Israel och dess grundprinciper.

Det uppmanade också den brittiska regeringen att försvara polisen till förmån för ungdomstjänster.

Manchester Citys manager Pep Guardiola anklagade FA för dubbelmoral, efter att ha fått böter för två år sedan för att bära ett gult band i solidaritet med katalanska politiker som satt i fängelse för sin roll i deras självständighetskampanj.

hur man krymper upp en ulltröja

Spelare förväntas fortsätta bära skjortor präglade med 'Black Lives Matter' på baksidan (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Samtidigt tog Match of the Day -presentatören Gary Lineker avstånd från Black Lives Matter på grund av dess syn på Palestina.

32 ängelnummer betydelse

Den tidigare Southampton-anfallaren Matt Le Tissier sa att han bara hade Black Lives Matter-märket efter att ha blivit ombedd att göra det av Sky och har kritiserat gruppens vänstervänsterideologi-säger att han inte kunde stödja dess ekonomiska mål.

En talesman för BBC sa: Det är länge etablerat att BBC -sändare och journalister inte tenderar att bära kampanjmärken och märken, och absolut ingenting om den principen har förändrats.

Nuvarande spelare förväntas fortsätta bära skjortor präglade med 'Black Lives Matter' på rygg och ärm, samt 'ta ett knä' inför varje match resten av säsongen, efter att ligahövdingarna har gjort en skillnad mellan gruppen och orsak, vilket framhölls av det tragiska dödandet av George Floyd.

Premier League sa att det erkände vikten av budskapet om att svarta liv spelar roll - att välja att inte nämna organisationens namn i stora bokstäver - men betonade att det inte stöder någon politisk organisation eller rörelse, inte heller stöder någon grupp som efterlyser våld eller kondonerar. olaglig verksamhet.

Se Även: