Katie Holmes och Tom Cruises konstiga bröllop - 'katt och kam' -löften och brudens försening

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Katie Holmes och Tom Cruises bröllop var möjligen den mest surrealistiska och dramatiska gudstjänsten i Hollywoods historia.



Mellan Katie & s föräldrar som vägrade att närvara och bruden som till synes försvann, till de säregna bröllopslöften, var det verkligen ett märkligt tillfälle.



kunga storebror vin

Dawson's Creek -stjärnan Katie, 41, började dejta Mission: Impossible -skådespelaren Tom, 57, 2005.



Katie hade blivit uppvuxen som katolik och började studera Scientology efter att ha träffat en relation med Tom.

De förlovade sig bara sju veckor efter mötet, och deras dotter Suri föddes i april 2006.

Katie och Tom knöt knuten den 18 november 2006 i en Scientologceremoni på Odescalchi slott i Italien.



De fotograferades senast tillsammans i juni 2012 och senare samma månad ansökte Katie om skilsmässa.

Katie och Tom på deras bröllop (Bild: Getty Images)



Alla dessa år senare tittar vi tillbaka på det bisarra bröllopet ...

Bruden försvinner

Med Katie & s föräldrar Martin och Kathleen Holmes svängde bröllopet, enligt uppgift för att de var missnöjda med sin dotters val av make, blev gästerna lite störda när bruden lät dem vänta.

Martin hade gjort ett ställningstagande i förväg och sa att han som praktiserande katolik inte kunde delta i ett bröllop från Scientology. Enligt uppgift krockade han också med skådespelaren under kontrollen mellan Tom och Katie.

När A-listans gäster kom in i kapellet och tog plats, stod brudgummen Tom vid alteret med ett gigantiskt flin i ansiktet.

Leah Remini, som vid den tiden var en högt uppsatt medlem i Scientology kyrkan, skrev i sin berättarbok att Tom stod framför publiken 'de närmaste tjugo minuterna (men det som verkade som en evighet)'.

De skilde sig 2012 (Bild: Getty)

Han hade 'att allt är fantastiskt utseende gipsat på hans ansikte även om publiken blev obekväm', skrev hon och tillade att medan bruden så småningom dök upp, kom Jennifer Lopez fram vid ett tillfälle för att fråga Leah, 'Tror du att Katie kommer?'.

Tom Cruises bröllopslöften från Scientology

Under deras Scientology -ceremoni - för vilken en minister flögs hela vägen över från USA för den icke -juridiskt bindande tjänsten - gjorde Tom två bisarra löften.

Ministeren läste upp det speciella löftet, som Tom var tvungen att gå med på att ge Katie under hela deras äktenskap.

'Tjejer behöver kläder och mat, öm lycka och krusiduller, en panna, en kam, en katt', lyder raden.

Det tidigare paret avbildades 2005 (Bild: REX/Shutterstock)

Bruden och brudgummen sa sedan sina & apos; I dos & apos ;.

Det konstiga bröllopet gynnar

I stället för de vanliga bröllopsfavörerna för baksmälla & apos; botemedel & konfetti och de sockrade mandlarna, gav Katie och Tom var och en av sina bröllopsgäster ett par krom Hearts -solglasögon på 550 kr.

De hade lagt en beställning av nyanserna i butiken Mallon & Taub i London - kostar dem 100 000 pund.

Tom anlitade också en flotta av limousiner för att vispa sina A-lista gäster, inklusive Victoria Beckham, Jennifer Lopez och John Travolta, 37 miles från Rom till bröllopsplatsen.

Oprah Winfrey var inte inbjuden

Det var på Oprahs show att Tom förklarade sin kärlek till Katie genom att hoppa över möblerna och pumpa nävarna i luften i ett bisarrt ögonblick som har gått in i TV -historien.

Men när det gällde den stora dagen fanns stackars Oprah inte med i gästlistan.

Tom förklarade sin kärlek till Katie på Oprah (Bild: SPLASH)

Hon sa då: 'Det är inte så att jag inte går. Det är att de hade ett begränsat antal personer som de kunde bjuda in.

'Jag var inte en av de inbjudna. Det är bra. Jag blir inte inbjuden till allas bröllop.

'Jag har stor respekt för deras relation och därför försöker jag tänka på vad jag ska ge dem. Vad ger du Tom Cruise?

kate wright bröstjobb

De konstiga reglerna som Tom fick Katie att följa

År 2017 gick Katie offentligt med sin romantik med Jamie Foxx, och många undrade varför det hade tagit så lång tid för dem att bekräfta saker.

Enligt villkoren för hennes snabba skilsmässa från Tom rapporterades det att Katie inte fick nämna deras äktenskap eller offentligt träffa någon i fem år efter splittringen.

En källa berättade för Radar: 'Hon får träffas, men hon kan inte göra det på ett offentligt sätt, och hon ska inte låta någon pojkvän nära sin dotter, Suri.'

Katie och Jamie splittrades 2019.

Katie Holmes

Katie och dottern Suri (Bild: FameFlynet)

När Katie var gravid med Suri rapporterades det att läkare hade kritiserat honom för att han köpte sin egen ultraljudsmaskin för att hålla koll på hur hans bebis växte.

Tom erkände att han hade köpt den högteknologiska utrustningen som skulle användas under hela hans hustrus graviditet och sa att paret skulle skänka det till ett sjukhus efter att hon hade fött, men läkare slog fast hans beslut.

Vissa läkare varnade för att sonogram endast ska utföras av certifierade tekniker och endast för medicinska ändamål, eftersom potentiella problem kan missas av otränade observatörer eller det ofödda barnet kan utsättas för fler ljudvågor än nödvändigt.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Det sägs också att Tom bisarrt insisterade på att Katie skulle vara tyst under hela förlossningen.

Enligt scientologer bör arbetande kvinnor undvika att skrika, stöna eller ens prata för att deras ord ska orsaka trauma för deras nyfödda.