Överviktiga människor kan få betalt för att träna i nya 'kontanter för att hålla sig i form' -planer

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Hälsoansvariga ska undersöka om betalande människor för att träna kan hjälpa till att sänka nivåerna(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Överviktiga människor kan få betalt för att hålla sig i form i ett regeringsprogram för att hantera höga nivåer av fetma.



Hälsoansvariga ska undersöka om betalande människor för att träna kan hjälpa till att sänka nivåerna.



Sir Keith Mills, som grundade kundlojalitetsprogrammen Air Miles och Nectar, ska ge regeringen råd om hur man utvecklar ett nytt sätt att använda incitament och belöningar för att stödja människor att äta hälsosam kost och göra mer fysisk aktivitet.

En del av arbetet kommer att omfatta att titta på system från hela världen som har lyckats med att få människor i form och äta bättre.

Ung kvinna som kör på banan, bakifrån.

Fetma ökar risken att dö av sjukdomar som Covid (Bild: Getty Images/Science Photo Library RF)



Detta inkluderar stegutmaningen i Singapore, ett rikstäckande program för fysisk aktivitet som syftar till att uppmuntra människor att göra mer fysisk aktivitet med ekonomiska incitament.

Det kommer när regeringen tillkännagav ett paket på 100 miljoner pund för att hjälpa till att minska fetma.



Det sa att mer än 70 miljoner pund kommer att investeras i viktkontrolltjänster - tillgängliga via NHS och råd - så att upp till 700 000 vuxna kan få tillgång till stöd som kan hjälpa dem att gå ner i vikt.

Resterande 30 miljoner pund kommer att finansiera initiativ för att hjälpa människor att bibehålla en hälsosam vikt, inklusive kampanjen Better Health, beteendemässiga vikthanteringstjänster och utbildning av sjukvårdspersonal under 'tidiga årstjänster'.

Storbritannien har mött kritik över sina höga nivåer av både fetma och covid -dödsfall.

Att vara fet ökar en persons risk att dö av covid eller svår sjukdom, liksom ett antal andra hälsoproblem.

Cirka 63 procent av de vuxna i England är överviktiga eller feta och var tredje barn som börjar gymnasiet anses vara överviktig.

Kvinna som står på badrumsvåg på ett trägolv.

Planerna syftar till att ta itu med höga nivåer av fetma i landet (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Premiärminister Boris Johnson sa: 'Det är svårt att gå ner i vikt, men att göra små förändringar kan göra stor skillnad.

”Att vara överviktig ökar risken för att bli sjuk med Covid.

'Om vi ​​alla gör vårt, kan vi minska våra egna hälsorisker - men också hjälpa till att minska trycket från NHS.

'Denna finansiering kommer att ge extra stöd till människor över hela landet som också vill gå ner i vikt.'

Hälsosekreterare Matt Hancock tillade: 'Det brådskande att bekämpa fetma har framkommit genom bevis på kopplingen till en ökad risk från Covid-19, så det är viktigt att vi vidtar åtgärder mot fetma för att skydda NHS och förbättra vår nation och apos ; s hälsa. '

Dr Alison Tedstone, chefsnäringsläkare på Public Health England, sa: 'Att leva med fetma kan ha en förödande inverkan på människors hälsa och välbefinnande på så många sätt, inte minst dess koppling i år till den ökade risken från Covid.

'Denna investering kommer att öka tjänsterna för vuxna som kämpar med sin vikt kraftigt och att höja profilen för vår kampanj för bättre hälsa kommer att hjälpa till att stödja fler människor att göra hälsosammare val.'

Se Även: