'Zombie' Angelina Jolie liknar fängelse efter att ha delat läskiga Instagram -bilder

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En iransk kvinna som fick sig att se ut som en 'zombie' Angelina Jolie och lade ut läskiga bilder online som ett 'skämt' har fängslats i tio år.



Fatemeh Khishvand, blev en Instagram -stjärna när hon lurade folk till att tro att hon hade förändrat hennes ansikte kirurgiskt för att få det att se kusligt ut, men hennes upptåg gjorde ilskan till regimen i Teheran.



19-åringen, som gick under namnet Sahar Tabar och samlade nästan 500 000 följare, häktades i oktober 2019 mitt i ett angrepp mot kändisar i sociala medier.



så att vi inte glömmer dikten

Hon anklagades för korruption av unga människor och respektlöshet för Islamiska republiken, och i april bad hon om att bli befriad och sa att hon hade drabbats av coronavirus medan hon hölls i ett notoriskt dystert fängelse.

Fatemeh Khishvand blev en Instagram -stjärna tack vare sådana här foton

Hon nekades dock borgen trots att andra fångar har släppts efter liknande bekymmer.



Hennes advokat bekräftade att hon har dömts till 10 års fängelse, en period som kallades 'orättvis' eftersom det väckte upprördhet på nätet.

Fatemeh använde smink och Photoshop för att uppnå utseendet.



Hon hade tidigare uppmanat Oscar-vinnande Jolie, 45, att kämpa för att hon ska släppas och vädjar: Islamiska republiken har en historia av plågande kvinnor.

19-åringen satt frihetsberövad 2019 mitt i ett angrepp mot kändisar i sociala medier (Bild: IRIB TV/AFP via Getty Images)

'Vi måste vara enade mot denna könsapartheid.

Den iranska journalisten Masih Alinejad, som talade med Fatemahs advokat efter domen, twittrade: '10 års fängelse för iranska Instagramer som använde smink och Photoshop för att bli en zombie Angelina Jolie.

'Sahar Tabar är bara 19. Hennes skämt landade henne i fängelse.

julian och anne norton

Hennes mamma gråter varje dag för att få sin oskyldiga dotter befriad.

Fatemah blev en Instagram -stjärna 2017 när hon lade upp bilderna

'Kära Angelina Jolie! vi behöver din röst här. Hjälp oss.'

De första anklagelserna omfattade blasfemi, hets till våld, skaffa inkomst genom olämpliga medel och uppmuntra ungdomar till korruption.

Aktivister hade tidigare sagt att hon dömdes till flera års fängelse 'för att hon deltog i fredlig yttrandefrihet på sitt personliga Instagram -konto'.

Fatemeh använde smink och Photoshop för att uppnå utseendet

Fatemah blev en Instagram -stjärna 2017 när hon lade upp bilderna.

erin boag plastikkirurgi

Hon hävdade att hon hade genomgått 50 operationer för att se ut som Jolie.

Instagram -användare kallade henne en 'zombie' på grund av hennes ihåliga kinder, uppåtvända näsa och tjockt utseende.

Fatemah hade uppmanat Oscar-vinnande Jolie, 45, att kämpa för hennes frigivning (Bild: PA)

Hon erkände senare att hon hade uppnått utseendet genom att använda smink och digital redigering och delade sedan foton av hennes verkliga utseende.

Men hon häktades och iransk statlig tv visade sin 'bekännelse' i oktober 2019.

Kritiker har anklagat Iran för att ha använt medel som tortyr för att tvinga framstående fångar att erkänna brott de anklagas för.

Tonåringen lade upp sociala mediefoton som ett & apos; skämt & apos; (Bild: Sahar Tabar/Instagram)

Den statliga tv -rapporten hävdade att Fatemah var ett offer med en onormal personlighet och ett mentalt tillstånd som sökte vulgaritet på Instagram.

Enligt journaler var hon psykiskt sjuk och hade besökt psykiatriska sjukhus.

Teherans vägledning, som hanterar påstådda kulturella brott och social och moralisk korruption, hade beordrat myndigheterna att kvarhålla henne.

är stephen mulhern gay

Fatemah har dömts till 10 års fängelse för sina sociala medier (Bild: Internet okänd)

Iran Human Monitor Monitor har beskrivit Shahre-rey, fängelset där Khishvand häktades, som 'det farligaste och värsta fängelset för kvinnor' i landet 'på grund av dess omänskliga medicinska och psykologiska förhållanden'.

Det stod att fängelset, även känt som Qarchak, ligger på en före detta industriell kycklinggård i en öken öster om Teheran och faller långt under FN: s regler för behandling av fångar.

Fångar har klagat över motbjudande tillstånd som smittsamma sjukdomar, urinfärgade golv, otillräckliga och smutsiga toaletter, förorenad mat, illaluktande lukt och brist på ventilation.

Den rymmer cirka 2 000 fångar.

Se Även: