Enorma vågor på Teneriffa förstör hotellets balkong på tredje våningen när stormar slår över Kanarieöarna

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Stora vågor förstörde lägenhetsbalkonger vid havet vid en populär turiststad, vilket ledde till ett antal evakueringar.



Filmen visar vågor som når tredje våningen i ett flerfamiljshus i Mesa del Mar på nordvästra Teneriffa.



kaiser chiefs ricky wilson flickvän

Alvaro Davila, borgmästare i Tacoronte kommun som Mesa del Mar är en del av, sa att 65 lägenheter i två kvarter som vetter mot havet hade evakuerats.



Han bekräftade också att ingen hade skadats i skräcken, som följde evakuering av 39 personer från två byggnader i Garichico på öns nordöstra kust.

Händelserna inträffade efter att regionala regeringstjänstemän förordnade en varningstillstånd när en hård storm slog norra Teneriffa och andra delar av Kanarieöarna.

reese witherspoon ryan phillippe

Blev du evakuerad? Kontakta webnews@trinityNEWSAM.com

Semesterfirare evakuerades efter att en stor våg förstörde balkonger



Waves nådde tredje våningen i ett flerfamiljshus i Mesa del Mar

Garichico var ett av de värst drabbade områdena, med vågor som kraschade över havsväggen och översvämmade gator till förvåning av lokalbefolkningen som filmade vattnet som tävlade mot dem när de sprang för säkerhets skull.



Längre söderut, på semesterhotet i Adeje, rapporterades också om vågor som brutit fönstren på en hotellrestaurang, även om det inte var några skador.

jon venables luke taylor

De första evakueringarna genomfördes vid 22 -tiden på lördagskvällen, med fler efter cirka 2 -tiden på söndagen.

Många av de bostäder som evakuerats i Mesa del Mar är fritidshus.

Kraftfulla vågor krossade kusten i byn Taroconte (Bild: Cristobal Garcia / EPA-EFE / REX / Shutterstock)

Invånarna i totalt 65 lägenheter i byggnaden evakuerades på grund av rasande vågor (Bild: Cristobal Garcia / EPA-EFE / REX / Shutterstock)

Det är inte känt om några britter var bland dem som ombads lämna sina lägenheter, även om staden är populär bland semesterfirare och har två naturliga pooler som är en stor dragning för lokalbefolkningen och dagbesökare.

På det spanska fastlandet har provinsen Valencia i östkusten och delar av Costa Blanca blivit rädda för måndagen när de förbereder sig för kraftigt regn.

Det är inte känt om några britter var bland de drabbade eftersom staden är en populär hotspot för semesterfirare (Bild: Cristobal Garcia / EPA-EFE / REX / Shutterstock)

s klubbjuniorer nu

Många av de bostäder som evakuerats i Mesa del Mar är fritidshus (Bild: Cristobal Garcia / EPA-EFE / REX / Shutterstock)

Tjugo rådhus i regionen, inklusive semesterorterna Costa Blanca i Javea och Denia, har meddelat att skolor kommer att stängas på måndag på grund av varningen om dåligt väder.

Se Även: