Funderar du på att ha ansiktsfyllare? Saker du behöver veta innan du bokar skönhetsproceduren

Stil

Ditt Horoskop För Imorgon

Som skönhetsredaktör tror jag mycket på att testa saker själv innan jag rekommenderar dem. Det är en filosofi som jag slutade ångra efter mitt första möte med fyllmedel för cirka åtta år sedan. Intresserad av att se om mina mun-till-näsa-linjer kunde injiceras bort, slutade jag med en klump som tog oändliga massager och panikartade samtal till läkaren för att slå sig ner.



Så varför återkommer jag med fyllmedel nu? För det första är jag ingen nålsägare. Jag har pratat med botox och varit mycket nöjd med resultatet. Jag tror också att krämer - fantastiska som många är - bara kan gå så långt. Du kan säkert köpa en jämnare, yngre yta i en burk, men när de underliggande strukturerna börjar glida tittar du på fyllmedel för att stärka din ställning.



Det är ett alternativ som fler och fler av oss litar på vårt ansikte också. Enligt de senaste siffrorna från WhatClinic.com , efterfrågan ökar - bara 113% förra året.



Den flytande ansiktslyftningen

För att förstå hur fyllmedel kan hjälpa ditt utseende måste du först förstå hur ansiktet åldras. Till att börja med är det inte rynkor i sig som får oss att se gamla ut. Det är faktiskt veck, hålor och slapphet som skapas när fettkudden på kinderna tynnar med åldern. (Tänk på det som en coathanger som har krympt, så mer av klänningen hänger nedåt.)

Vad fyllmedel kan göra är att återställa förlorad kindvolym, som i sin tur lyfter ansiktet uppåt och drar ut rynkor. Men - och detta är ett stort men - ENDAST när det görs bra. Tänk på att fyllmedel förblir oreglerade, så du måste verkligen göra dina läxor på kliniker och läkare.

'Konsultation är nyckeln', säger Dr Tapan Patel vid Phi Clinic , vem ska göra min behandling. 'Det är viktigt att behandla ansiktet som helhet och förstå hur injektion högre upp kan lyfta, omforma, släta och förankra den nedre halvan.



'Om en läkare inte riktigt förstår vad fyllmedel kan göra - och många inte - kan en patient säga, jag gillar inte den här linan runt min mun och läkaren kommer att injicera fyllmedel direkt i den utan att ta itu med vad som orsakar den linjen . Det leder ofta bara till ett tungt eller klumpigt utseende.

man utd spelarbetyg

Trycker paus på åldrandet

Vid 41 är jag tydligen en bra ålder för fyllmedel eftersom det är mycket lättare att trycka på paus än fullspolning bakåt.



'Du får en dubbel förmån med början tidigt', säger Dr Patel. 'Fyllmedel återställer fysiskt konturerna, och mikroskada från nålen stimulerar din egen kollagenproduktion, vilket har en förebyggande effekt på åldrandet.'

Att ta med en bild av mitt 30-åriga jag (snyft! Jag saknar dig!) Visar sig vara till hjälp, eftersom doktor Patel direkt identifierar förändringar som jag inte skulle ha upptäckt: 'Du har tappat kindvolymen och din haka är börjar rotera nedåt också, vilket kommer att börja dra munnen neråt. ' Eek.

Mitt ansikte är kartlagt och markerat, och Dr Patel förklarar att han kommer att använda olika tjocklekar av fyllmedel beroende på hur djupt han injicerar.

Den nya generationen fyllmedel injiceras med en fin nål, vilket minimerar smärta, blåmärken och svullnad. Men jag tar inga chanser och hoppar på erbjudandet om bedövande grädde. När nålen glider in grämer jag inte ens.

Jag förväntar mig fortfarande att mitt ansikte ska blåsa upp som en ballong efter men det finns ingenting. Ingen pösig skampromenad till tågstationen, nej 'Vad har du gjort NU?' från min man. Anmärkningsvärd.

Domen

Lynne Hyland före och efter fillers

Lynne före och efter

jamie cullum och sophie dahl

Jag verkar inte ha gjort något. Jag menar ingenting. Om det inte var mitt jobb att prova dessa saker och berätta för världen, skulle ingen gissa. Jag kan inte ens titta i spegeln och hitta det. Men när jag lägger före- och efterbilderna sida vid sida blir jag chockad. Jag ser ut som att någon slog 'uppdatera' i mitt ansikte.

Håligheten i kinderna och ögonen plumpas ut och mun-till-näsa-linjerna mjukas upp. Till och med hakfyllningsmedlet - som jag hade befarat skulle få mig att se ut som Lionel Richies lerhuvud i Hello -videon - har återställt något som jag inte ens insåg att jag hade tappat.

Det är inte billigt - fyllmedel börjar från £ 250 per skott - men om det är ett val mellan detta och dyra hudkrämer finns det ingen tävling för mig. Jag kommer definitivt att göra detta igen.

Fyra saker du bör veta innan du bokar

Läkare med medicinskt diagram som talar med patienten i undersökningsrummet

Gör alltid din forskning och söka olika åsikter, om det behövs (Bild: Getty)

  1. Till skillnad från kosmetisk kirurgi förblir fyllmedel oreglerade. Var inte rädd för att söka olika åsikter från läkare och aldrig känna dig pressad att gå vidare direkt efter ett samråd. Helst är du överens om att du kommer att gå bort från ett samråd och tänka på det.
  2. Fyllmedel kan gå fel så undvik att injicera någonting permanent och fastna vid tillfälliga fyllmedel med hyaluronsyra (HA). HA är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen och bryts ner med tiden. Du kan till och med få ett HA -fyllmedel upplöst via en annan injektion om du hatar resultatet.
  3. HA -tekniken har gått vidare de senaste åren. 'Fyllmedel har blivit mjukare, fjädrande och lättare att forma, så det är lättare att få ett mer naturligt resultat', säger Dr Susanna Hayter från Min skönhetsläkare . 'Varumärken som Juvederm och Restylane har förbättrat HA -tvärbindningen, vilket innebär att fyllmedel håller längre nu, cirka 12 månader. Men alla bryter ner HA i olika takt så att dina resultat kan pågå mycket längre eller mycket mindre än genomsnittet. '
  4. Det finns en gräns för hur mycket du kan göra med fyllmedel. 'Du kan bara plumpa ett hängande ansikte så mycket innan det börjar se självklart ut. Då kommer operationen att ge ett mer naturligt resultat, säger Dr Alex Karidis , en av få utövare som specialiserat sig på både icke-kirurgisk och kirurgisk föryngring av ansiktet.

Läs mer

Skönhetsvaror
Bästa nattkrämerna Bästa falska solbränna Bästa grunden för alla hudtyper Bästa mascara

Se Även: