Arsenals undrarkille Charlie Patino tjänar låt från Blackpool-fansen 20 minuter efter utlåning

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Charlie Patino fick ett varmt välkomnande från Blackpool fans när han gjorde sin debut för Mästerskap klubb på lördag eftermiddag.



De Arsenal mittfältare, 18, kom till Blackpool på ett säsongslångt lån affär tidigare denna månad. Han ses som en av Gunners bästa unga spelare och representerar England på U19-nivå. Han gjorde mål på sin seniordebut för Arsenal mot Sunderland i december förra året.



Patino fick sitt första smakprov på Championship-fotboll på lördagseftermiddagen när han togs fram i den 70:e minuten av Blackpools 2-0 bortaförlust mot Stoke. Trots att de förlorade matchen, var Tangerines trogna fortfarande med fin röst i slutet av matchen.



En stor grupp Blackpool-fans filmades när de sjöng Patinos namn på hallen i Stoke. Den nya sången är inspirerad av Blackpools hat mot lokala rivaler Preston och går till tonerna av Michael Jacksons hitlåt 'You Are Not Alone' från 1995.

Låten lyder som följer: 'Han är Charlie Patino, han visste var han skulle gå, även om han aldrig hade sett, pojkarna i Tangerine, han kände det överallt, han andades havsluften och sedan sa han till mig, jag f ****** hatar PNE [Preston North End].'

Det är förståeligt varför Blackpool-supportrar har värmt upp till sin nya mittfältare. Efter matchen berömde Tangerines manager Michael Appleton Patinos prestation och hävdade att han 'njöt' av att se honom sträcka sina grejer i Championship.



  En grupp Blackpool-supportrar skanderade Charlie Patino's name after Saturday's game
En grupp Blackpool-supportrar skanderade Charlie Patinos namn efter lördagens match

Tror du att Charlie Patino kommer att bli stammis på Emirates? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

'Han tar meter från människor ibland med sin förmåga att komma bort från människor,' sa Appleton. 'Jag tyckte att han var fantastisk. Jag tyckte att han visade ett lugn. Han visade ett gammalt huvud på väldigt, väldigt unga axlar och jag njöt av att titta på honom. Jag tror att Blackpool-fansen under den kommande säsongen kommer att njuta av att titta på honom.'



Många Arsenal-supportrar hoppas att Patinios låneperiod i Blackpool kommer att hjälpa honom att bli en toppspelare på Emirates. På tal efter ynglingens seniordebut i december förra året sa Gunners-bossen Mikel Arteta till pressen att han inte skulle skynda in Patino i förstalaget.

'Ett vackert ögonblick', sa Arteta samtidigt som han beskrev Patinos mål. 'Han är ett barn som kommer genom vårt system, en underbar unge. Han tränar med oss ​​nästan varje vecka. Det var en dröm. Som en debut att komma hit, göra mål inför våra fans, ett riktigt speciellt ögonblick.

'Jag tycker att det är väldigt positivt [Arsenalfansen sjöng hans namn]. De hörde talas om honom och vet vad han kan bli och nu måste vi laga honom långsamt.

'Idag var en bra start, tycker jag. [För mycket hype runt honom] är vad vi måste undvika. Han har fortfarande mycket konkurrens framför sig. Han är riktigt ung. Och han måste gå steg för steg. Idag hade han tur, han fick möjligheten och han tog den riktigt bra.'

Arsenal har för närvarande 11 spelare utlånade – inklusive backen Nuno Tavares, anfallaren Folarin Balogun och målvakten Arthur Okonkwo. Fler spelare förväntas lämna Emirates innan transferfönstret stänger den 1 september.

Se Även: