'Hur jag sparade £ 120 på min Sky -telefonräkning' - 10 minuters trick som kan spara dig en förmögenhet också

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Matt har lyckats spara en liten förmögenhet på sina räkningar



En Sky -kund har avslöjat hur han sänkt 120 pund på sin räkning efter att ha fått veta att företaget skulle höja priserna igen för tusentals kunder.



Londonder Matt Challis upptäckte att hans räkning skulle stiga bara sju månader efter att företaget reviderat sina TV -prisplaner och lagt till ytterligare £ 30 på hushållsräkningar över hela landet.



I ytterligare ett slag för kunderna, förra månaden, avslöjade NEWSAM Money att Sky Line -hyran kommer att öka med ytterligare 19,08 pund per år från den 1 mars, enligt nya planer som kommer att se månadsavgiften stiga från 17,40 pund till 18,99 pund.

'Jag hade planerat att ringa upp Sky för att diskutera mina räkningar första gången de satte upp priserna förra året, men andra saker kom i vägen och jag fick aldrig till det', sa Matt till NEWSAM Money.

'När de berättade för mig att en del av min räkning skulle stiga igen påminde det mig om att agera. Och eftersom detta var ovanpå den senaste ökningen gjorde det det mer av en prioritet.



'Jag har varit kund i ungefär två eller tre år - så jag tänkte att det är definitivt värt ett försök!'.

Precis som många Sky -kunder säger Matt att han aldrig har haft problem med tjänsten - men denna prishöjning var en för mycket.



Istället för att nöja sig med det, tog han telefonen till Sky och försökte pruta sig ut ur hostan.

'Haggling fungerar!'

Matt säger att det alltid är värt ett försök

'Kundtjänsten var riktigt bra. Jag kom fram till avdelningen som diskuterade kontrakt - det var inte direkt avbokningsteamet.

m&s fot lång eclair

'Jag frågade ursprungligen om det var något de kunde göra för att sänka det, och nämnde att det fanns andra företag som erbjöd konkurrenskraftiga priser.

'De erbjöd en affär som matchade de som annonserades online för & apos; nya kunder & apos; och inom 10 minuter var jag redo och redo att gå.

50 pence-mynt värda pengar

'Jag är mycket nöjd med min nya affär. Det är lika bra som allt på nätet och det betyder att jag inte behöver byta och ta betalt för en ny router.

Om du har drabbats av vandringen säger Matt att du inte ska nöja dig med det.

'Jag skulle säga att du alltid ska göra lite research och fråga din nuvarande leverantör vad de kan göra för dig innan du flyttar.

'Om de har bra kundservice och kan ge dig en anständig ränta, behöver du inte byta leverantör.'

Vad experterna säger

Du kan spela de stora företagen i sitt eget spel (Bild: Getty)

Telekomregulatorn Ofcom säger att kunderna kan lämna sin plan avgiftsfritt om deras räkningar höjs utan förvarning.

Men om du vill undvika besväret med att byta kan du spela de stora företagen i sitt eget spel genom att pruta för en bättre affär.

Hannah Maundrell, chefredaktör på Money.co.uk säger: 'Det lönar sig att vara modig eftersom Sky är notoriskt mottaglig för att pruta, särskilt om du hotar att lämna.

'Det är verkligen så enkelt som att ringa dem och fråga hur lågt de är villiga att gå för att hålla dig som kund.'

Vad händer om jag inte kan få en bättre affär?

I enlighet med Ofcom-bestämmelserna kan kunder avsluta sin plan utan straff om deras leverantör höjer priserna utan föregående meddelande.

För att avboka måste kunderna kontakta företaget direkt inom 31 dagar efter att de fått bekräftelse på prisändringen - du kommer inte att kunna avboka utan detta.

aidan turner och eleanor tomlinson

Sky säger att dessa brev och mejl nu skickas ut till kunder - och kommer fram till den 25 februari 2017. Du behöver ditt kontonummer och faktureringsinformation för att verifiera ditt konto.

En Ofcom -talesman berättade för NEWSAM Money: ”Ofcoms regler anger tydligt att om en leverantör inför höjningar av det månatliga prenumerationspriset utöver det som kunden överenskommit vid försäljningsstället, måste de låta kunden avsluta sitt kontrakt utan straff.

'Som ett resultat skulle kunderna kunna dra fördel av konkurrensen på marknaden och välja en alternativ tjänst som bäst uppfyller deras behov och budget, om de vill.'

Hannah Maundrell tillägger: 'Även om du är bunden till en tariff ger prishöjningen dig ett fri från fängelsekortet och du kan lämna strafffritt så länge du meddelar det inom 31 dagar efter att du fått besked om det.'

Så här kontaktar du Sky:

Samtal till Sky -kontaktcenter är inkluderande för Sky Mobile- och Sky Talk -kunder. För att komma i kontakt med dess kundtjänst, ring 0330 041 3130. Alternativt kan du välja ett annat alternativ från dess & apos; kontakta oss & apos; avsnitt online .

Vad förändras?

Sky -fjärrkontroll

Ändringarna träder i kraft den 1 mars 2017 (Bild: PA)

Sky -telefon, bredband och paket -tv -kunder kommer att se sina räkningar stiga den 1 mars 2017.

Linjeuthyrning kommer att stiga med ytterligare 19,08 pund per år, vilket innebär att du istället för att betala 17,40 pund i månaden kommer att betala 18,99 pund.

Vissa TV- eller bredbandskunder, som antingen använder 'äldre produkter', eller som tidigare hade gynnats av ett lägre pris, kommer också att se sina räkningar i linje med nuvarande prissättning.

Läs mer

lily allen och hopper
Superspararnas hemligheter
Jag betalade bara 29 p för en hummermiddag Tonåring sänker mammas shoppingräkning till hälften Hur man skapar ett eget gym GRATIS Hur man gör lösa växlar till £ 600

En talesman sa till NEWSAM Money: ”När vi granskar våra priser arbetar vi hårt för att hålla eventuella höjningar till ett minimum.

'Vi kommer att kontakta berörda kunder i förväg för att meddela dem om eventuella ändringar av deras faktura.

'Det finns inga ändringar i våra befintliga huvudpriser för Sky TV -paket och de allra flesta kunderna kommer inte att se någon förändring alls av kostnaden för deras tv -paket. Vi håller också priser på hyresrätter på sin nuvarande nivå för kunder som bara tar en fast telefon från oss.

'De förändringar vi har gjort i våra priser för hyror speglar inte bara kostnaden för den fysiska linjen till kundernas dörr, utan också den fortsatta investeringen i vårt nätverk och för att leverera bästa möjliga service till kunderna.'

Vem påverkas?

Mannen sitter stressad medan han går över hushållsräkningar

Om du har en Sky -telefon eller bredbandsabonnemang är det mycket troligt att du kommer att träffas (Bild: Getty Images)

Sky säger att ett antal kunder kommer att påverkas av prisändringen, här är hela listan:

  • Äldre kontokunder kommer att se sina räkningar öka med i genomsnitt 3 £ per månad. Om du anses vara en äldre kund får du ett brev eller e -postmeddelande skriftligt under de närmaste veckorna.

  • Sky kombinerade telefon- och bredbandskunder kommer att se sin linjehyra öka med ytterligare 1,59 £ per månad.

Vem påverkas inte

  • De som bara har ett fast paket kommer inte att se några förändringar i sina prisplaner alls - inklusive uthyrning. Det betyder att alla Sky Talk -kunder inte påverkas.

Läs mer

Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

Se Även: