Denise van Outen berättar om dottern Betsys kamp med inlärningssvårigheter

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Denise Van Outen har öppnat om sin dotter Betsy Meads inlärningssvårigheter(Bild: Getty Images Europe)



Denise van Outen har öppnat för inlärningssvårigheter som hennes unga dotter har att göra med.



Den 43-åriga TV-presentatören är en mamma-till-en-välkomnar sin dotter, Betsy, med ex-maken Lee Mead, 36, i maj 2010.



wilder vs fury 3

Betsy, sju, har fått diagnosen dyslexi och dyspraxi (även känd som utvecklingsstörning), vilket gör att hon kämpar i skolan.

Men Denise säger att flytten tillbaka till London från Kent och att sätta sin dotter i en specialistskola sedan september har varit revolutionerande.

Denise Van Outen har lyft fram möjligheten för barn med inlärningssvårigheter att få hjälp med utbildning (Bild: PA)



Vi har känt sedan hon var ganska liten, men jag hade lite kamp på skolan eftersom hon hade SEN [specialpedagogiska behov] -klasser och togs ut ur sin grupp. Jag kunde se att det påverkade henne. Barnen tvingades alla att vara desamma och om du inte fick höga betyg glömde du bort, Denise berättade tidningen Fabulous.

Hon är bara sju, men jag kunde se att det kan vara ett problem med hennes självförtroende, så [byte av skolor] föregick mer vad som skulle kunna bli ett problem senare, sa hon.



Denise förklarade att hennes dotter brukade vara frustrerad och hennes självförtroende var i fritt fall innan hon flyttade in i sin nya skola.

Hon är så mycket gladare. Hon hoppar upp varje morgon och vill gå till skolan. Det handlar om visuellt lärande och att ge dem tid att bearbeta allt, sa hon.

var kan jag se ahs 1984

Denise var gift med Lee Mead - men de separerade 2013 (Bild: Getty)

Denise är nu paneldeltagare i Loose Women (Bild: REX/Shutterstock)

'Betsy kan inte behålla information, hon måste fortsätta bearbeta den och gå igenom den, för annars är allt hon har lärt sig ur huvudet när hon är hemma, fortsatte hon.

Denise sa att Lee som lider av dyslexi själv har hjälpt deras dotter att förstå hennes situation bättre.

hade george michael hjälpmedel

'Hennes pappa har dyslexi, så han förklarar för regissören att han behöver extra tid för att lära sig sina repliker och det är bra, sa Denise.

I sin intervju diskuterar Denise också hennes roll i Loose Women och en film hon producerar för närvarande - avslöjar att hon föredrar stadsliv framför sitt tråkiga liv i Kent.

Se Även: