Deontay Wilders tränare förklarar fördelarna med fördröjning för Tyson Fury -trilogikampen

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Deontay Wilder & apos; s tränare Malik Scott tror att hans fighter kommer att dra nytta av en försening till Wilder's trilogi med Tyson Fury.



Wilder vs Fury 3 var ursprungligen planerad att äga rum den 24 juli, men datumet skjuts tillbaka till 9 oktober på grund av ett utbrott av COVID-19 i engelsmannens träningsläger.



Även om omläggningen av kampen var utom deras kontroll, är Scott orolig för det nya datumet och tror att Wilder kommer att göra ett snabbt arbete med Fury i trilogin.



Det är bra eftersom det bara ger oss mer tid att marinera Fury för matlagningen. Jag sa att Fury inte klarade av fem omgångar före uppskjutningen. Men nu, eftersom vi har mer tid att förbereda, är det verkligen på väg att bli ful, säger Scott.

Deontay Wilder har utsett den tidigare motståndaren Malik Scott till sitt träningslag.

Wilder slog ut Scott i första omgången när de kämpade 2014 (Bild: bronzebomber/Instagram)

Om något så mådde jag bara dåligt för Deontay eftersom det är det tredje uppskjutandet som har hänt honom för trilogin. Men hur som helst, mer tid vi får för att marinera Fury kommer att göra smak av seger ännu mer sötare. '



Wilder samarbetade med Scott efter hans TKO -förlust mot Fury i deras omkamp förra året. Scott är en tidigare professionell boxare som till och med kämpade mot Wilder 2014, med & apos; The Bronze Bomber & apos; vinna med första omgången KO.

Fury sa nyligen att han inte är skyldig till avbokningen, med bara tio lagkamrater i sitt träningsläger. & apos; Zigenarkungen & apos; siffror en konstant förändring av sparringpartners orsakade utbrottet.



'Jag är den sista personen att skylla på. Jag har inte ett stort följe, till skillnad från de flesta världsmästare med alla sina rövslickande hängare på, säger Fury.

Vem tror du vinner trilogin mellan Fury och Wilder? Kommentera nedan

'Sedan jag kom tillbaka till heltidslägret hade jag inte varit någon annanstans än mitt nya hus här och gymmet på Top Rank. Inte heller mitt lag.

'De enda människor vars rörelser jag inte kunde helt styra var mina sparringpartners, som förändrades. De kom in och ut ur bubblan och alla vet att denna stad är full av Covid. Jag misstänker att vi fick den från en av dem.

Scott var skeptisk till Fury: s påståenden och tog dem med en nypa salt och sade: Jag tror ingenting Tyson Fury säger.

Wilder och Fury kämpade för ett kontroversiellt beslutsdrag när de träffades första gången i december 2018. Det var ingen kontrovers andra gången när Fury lämnade Wilder den första förlusten av sin yrkeskarriär och vann sin WBC -tungviktstitel.

Och på trilogin tror Fury att han kommer att stoppa Wilder snabbare än förra gången: 'Mentalt är han en trasig man. Jag förstörde honom förra gången på sju omgångar och jag kommer att förstöra honom snabbare nästa gång. Inuti fem. Han vet att om vi kämpade tio gånger skulle jag vinna tio gånger.

Se Även: