Hur jag slog en veterinärräkning på 9 000 pund - och de faror som alla ägare står inför

Djur

Ditt Horoskop För Imorgon

Bonnie labrador behövde 9 000 pund behandling för att fixa höften



Labrador Bonnie är frisk och har roligt igen, men det var nästan inte.



Hon är en lång valp och gick lite udda när hon var väldigt liten, förklarade mamma till tre Julie Blunt. Vi trodde att det var för att hon var leggy och hon skulle bara växa ur det.



Men när vi såg henne växa insåg vi att hon sprang konstigt och vi bestämde oss för att få henne utcheckad. Det visade sig att hon hade dysplasi och behövde en fullständig höftbyte.

Och vad skulle det kosta att fixa? 9 000 pund.

Jag blev förvånad över alla kostnader från veterinärräkningar till röntgen, cement för leden, ombordstigningskostnader och operationer-och hur snabbt de gick ihop.



vem är ferne mccann

Kostnaderna för veterinärer är skrämmande, säger Julie, 39, en kontoansvarig från Worcestershire. Vi hade aldrig haft råd att komma med 9 000 pund.

Lyckligtvis tecknade hon husdjursförsäkring för familjens labrador bara om hon var inblandad i en olycka eller behövde medicinering.



Jag är så glad att vi tog ut skydd när Bonnie var några månader gammal, sa Julie. Jag trodde aldrig att hon skulle behöva opereras.

omröstning

Har du råd med en veterinärräkning på 9 000 pund?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Långt ifrån ensam om att behöva täcka

Kravdata från Direktförsäkring för husdjur avslöjar den branta kostnaden för att äga en hund när veterinärräkningar stiger.

De 10 vanligaste yrkandena på villkor som försäkringsgivaren såg 2015 löste sig mellan £ 500 och £ 1,245 i genomsnitt - även om många kostade många tusen mer.

Tillstånd som tumörer, tillväxter och cystor var de vanligaste påståendena med i genomsnitt 687 pund, följt av påfrestningar och stukningar, artrit och onormal ledutveckling som höftdysplasi i genomsnitt 1 233 pund och gastroenterit och parasitinfektioner på 722 pund.

bästa påskäggserbjudanden 2014

Men bara en av fyra av Storbritanniens 9 miljoner hundägare och en av sju av de 7,9 miljoner kattägarna har skydd.

Detta lämnar miljontals människor i riskzonen för rejäla veterinärräkningar om deras husdjur skulle bli sjuka eller råka ut för en olycka, eller lämna dem med det starka valet att låta ett husdjur läggas ner eftersom de helt enkelt inte har råd med medicinsk behandling.

Läs mer: Familjen står inför 315 pund på räkningen efter överdoser av labradoodle på choklad

Djurförsäkring förklarad

Djurförsäkring är ett personligt val, och tuffa tider har gjort att många familjer har skurit ner och bestämt sig för att inte bry sig om försäkring eller tittar på de billigaste alternativen.

Men det billigaste är inte alltid det bästa eller det mest kostnadseffektiva alternativet. Om du tecknar en försäkring som har gränser för försäkringsnivån kan du behöva hosta upp pengar när du når den gränsen för skador under behandlingens gång.

sam gowland chloe färja

Det är vettigt att ha omslag, men det måste vara rätt omslag till rätt pris. Liksom de flesta finansiella produkter är husdjursförsäkring komplex med bokstavligen hundratals försäkringar att välja mellan och det kan vara förvirrande att hitta rätt.

Läs mer:

Största försäkringsfel

Det största misstaget som ägarna gör är att inte undersöka djuret de tänker äga.

Vissa hundraser är utsatta för vissa medicinska tillstånd. Till exempel är labradorer utsatta för höft- och knäledsproblem som kan kosta en liten förmögenhet att behandla. Nästa misstag är att teckna en 12-månaderspolicy snarare än täckning för livet.

Om ett husdjur har ett allvarligt tillstånd är chansen stor att det kommer att visa sig tidigt i livet. Om du har tecknat en tolvmånadersförsäkring kommer du att hitta det nästan omöjligt att få skydd efter det första året om ditt husdjur har ett befintligt tillstånd.

Prit Powar, chef för husdjursförsäkring på Direct Line, sa: Det är uppenbart att vi alla bryr oss om våra husdjur och värdesätter dem som familjemedlemmar.

Alla hundar riskerar dock att bli skadade eller insjukna, så det är viktigt att ha försäkringsskydd för att se till att du kan behandla ditt husdjur utan att bryta banken.

tom watson före och efter

Hur hittar man rätt husdjursförsäkring

Patterdale Terrier Daisy

Teckna försäkring när husdjur är unga eftersom det hjälper till att hålla premierna nere hela livet.

Teckna inte en 12-månaders policy. Gå för livstidsskydd vilket innebär att det förnyas automatiskt varje år.

De flesta försäkringar fortsätter att erbjuda behandling för ett pågående tillstånd till ett nytt premieår, så länge du förnyar i tid och inte låter en försäkring förfalla.

Kontrollera åldersgränser. Vissa försäkringsbolag börjar bara försäkra husdjur under en viss ålder. Vissa kommer att vägra att förnya en policy när ett husdjur kommer över en viss ålder.

Se till att du vet hur överskottet fungerar. Vissa försäkringar kan ta ut en extra andel skador när husdjur blir äldre.

madeleine mccann kadaverhundar

Typer av omslag

Du måste göra dina läxor och jämföra policyer och skyddsnivåer. De flesta försäkringsgivare erbjuder tre skyddsnivåer:

Nivå 1 - Återställandepolicy där du får ett fast belopp för veterinäravgifter varje år och detta återinförs var 12: e månad när policyn förnyas. Denna typ av omslag kan vara dyr.

Nivå 2 - Ger en maximal gräns för det utbetalda beloppet för varje villkor. Så du kan göra anspråk på hur mycket som helst för att nå denna gräns. Billigare än nivå 1.

Nivå 3 - Erbjuder en maximal gräns för det belopp som betalas ut för varje villkor och en maximal tidsgräns som ett villkor kan krävas för (vanligtvis 12 månader från början). När den maximala monetära eller tidsgränsen har uppnåtts täcks inte längre villkoret. Detta brukar kallas en 12-månaderspolicy.

Vad omfattas av husdjursförsäkring

Det är viktigt att du kontrollerar varje policy för exakt vad som täcks eftersom de alla kan skilja sig åt. En typisk policy kommer att omfatta:

  • Behandling av ditt husdjur om det lider av sjukdom, skada eller sjukdom.
  • Köpeskillingen om ditt husdjur dör på grund av en olycksfallsskada.
  • En del av ansvarsförsäkring, vanligtvis endast tillämplig på hundar, för skada på tredje part eller skada på deras egendom.

Vissa täcker också:

  • Avbokning eller avbokning av semester om du behöver avboka eller avbryta en paus på grund av förlust, sjukdom eller skada på ditt husdjur.
  • Ombordstigningskostnader kostar om du är inlagd på sjukhus under en viss tid.
  • Köpeskillingen om ditt husdjur dör på grund av sjukdom.
  • Täck utomlands om du reser enligt Pet Travel Scheme - kostnaden för veterinäravgifter utomlands, karantän kennel, ekonomisk hjälp om ditt certifikat går förlorat och tredje parts ansvar.
  • Hämtningskostnader - pengar till reklam, belöning och hemtransport om ditt husdjur försvinner eller blir stulet.
  • Alternativa behandlingar som homeopati och hydroterapi.

Du kan jämför politiken här .

Se Även: