Hur sniffhundar signalerade 'doft av blod och lik' i Madeleine McCann -lägenheten

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det här är det chockerande ögonblicket när en hund som lärt sig lukta blod signalerade sin ägare i Kate och Gerry McCanns sovrum.



De gamla bevisen, som inte ledde någonstans, finns i nya Netflix åtta parter The Disappearance Of Madeleine McCann.



Den treåriga brittiska flickan Madeleine McCann försvann från sin semesterlägenhet i den portugisiska semesterorten Praia Da Luz den 3 maj 2007.



Den nya serien visar hur stumpad portugisisk polis äntligen accepterade hjälp från brittiska detektiver för att spåra flickan.

Lilla Madeleine hade inte setts på månader när två högtränade hundar togs in för att gå över lägenhet 5A i Mark Warner -komplexet på Ocean Club Resort.

Det var där Gerry och Kate McCann - som inte är misstänkta - bodde hos sin familj.



Två sniffhundar fördes till Portugal från Storbritannien (Bild: Netflix)

De fördes till lägenhet 5A på Ocean Club Resort i Luz (Bild: Netflix)



Spanjorerna Eddie och Keela reste till Portugal med sin förare Martin Grime och skickades in i 5A en i taget för att se om de kunde lukta något.

'När hunden anger i fältet kommer det antingen att vara mänskligt sönderfall eller mänskligt blod', säger Martin till dokumentärerna.

'Den mänskliga sönderdelningen är mycket ihållande, mycket stickande till den punkt där vi har kunnat lokalisera gravar 40 år efter att kroppen har tagits bort och kroppen bara var där under en kort tid.

Handler Martin Grime med en av hundarna (Bild: Netflix)

zac efron mtv filmpriser

'Med blod har brottsplatsutredare varit i huset och någon har rengjort blodet så långt att du inte längre kan se det. Det betyder inte att det inte finns något att hitta. Det kan droppa genom gapet och springa runt golvbrädans baksida, men lukt kommer fortfarande att komma genom gapet i golvbrädorna och hunden tar upp det och svarar på det. '

Det betyder att hundar kan meddela eventuella dofter från långt innan McCanns stannade där.

Eddie, som utbildades för att känna lukten av mänskliga kadaver, skickades in först med Martin och sprang genom hela lägenheten.

'Eddie beteende förändrades i det ögonblick han kom genom dörren till lägenheten', säger undersökande journalist Robbyn Swan till kameran. 'Han blev spänd och medveten.

Blodhunden Keela larmade sin ägare (Bild: Netflix)

Hon kunde känna lukten av blod vid soffan (Bild: Netflix)

'Hundföraren sa att Eddie inte varnade i någon annan situation förutom när han doftade det han sökte: doften av en mänsklig kadaver.'

Martin säger: 'Han skulle fungera mycket bra vid stora områdesökningar, och hans svar på att hitta var att skälla.'

andlig betydelse av 25

Filmer visar hur Eddie nosar runt i vardagsrummet innan han går in i Kate och Gerrys sovrum, luktar sängarna och följer näsan mot garderoben.

Det är där hunden vänder sig om och skäller akut på sin förare.

Eddie skällde också på en plats bakom den blå soffan vid fönstret, där tunga draperier var bundna.

Eddie the cadaver dog luktade & apos; liklukt & apos; i garderoben i Kate och Gerrys rum (Bild: Netflix)

Båda hundarna markerade samma plats (Bild: Netflix)

Blodhunden Keela, som utbildades för att bara varna när hon signalerade mänskligt blod, togs sedan in separat för att sniffa på lägenhet 5A.

Hon stannade också död vid samma soffområde där Eddie hade larmat och indikerade för sin förare att hon kunde lukta blod.

Dagar senare fördes båda hundarna till en underjordisk parkeringsplats där ett antal fordon hade placerats av polisen.

Spanielarna varnade båda sin förare när de fördes till en silver Renault Scenic - samma bil som Kate och Gerry hade hyrt på semester.

Hundarna indikerade att de signalerade mänskligt blod och liklukt inuti bagageutrymmet och på utsidan av förardörren.

Inga spår av Madeleine har hittats sedan natten hon försvann (Bild: PA)

912 ängelnummer betydelse

Eddie larmade också om Cuddle Cat, det gosedjur älskade av Madeleine som Kate tog med sig överallt efter att flickan försvann, och Keela signalerade blod på några av Kate's kläder, som undersöktes kriminaltekniskt för DNA -bevis.

På frågan om hundarna & apos; resultat av den portugisiska journalisten Sandra Felgueira 2009, sa Gerry: 'Jag kan berätta att vi uppenbarligen har tittat på bevis om kadaverhundar och de är otroligt opålitliga.'

Kate gjorde liknande kommentarer i sin bok Madeleine.

Båda föräldrarna namngavs som arguido - personer av intresse - dagar efter att hundarna kom in, men den statusen upphävdes 2008 när ärendet arkiverades av portugisisk polis.

*The Disappearance Of Madeleine McCann finns på Netflix nu

Läs mer

Madeleine McCann Netflix dokumentär
Kate och Gerry vägrar att delta Trailer Kate och Gerry McCann Vad hände med Madeleine McCann

Se Även: