Ska jag få ett barn till? Fem frågor att ställa dig själv innan du får ett barn till

Familj

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är inte alltid ett enkelt beslut att fatta(Bild: E +)



Så allt går simmande med barn nummer ett och du (tror) att du har anpassat dig tillräckligt bra till föräldraskapet för att få ett barn till.



Men hur vet du om du är redo?



Sanningen är att det inte finns några hårda och snabba regler om när det är perfekt att ha ett barn till. Det finns fördelar och nackdelar med små och stora åldersluckor, så i det avseendet kommer du att kunna få det att fungera oavsett vad.

Att ha barn har dock en enorm inverkan på par känslomässigt och ekonomiskt. BabyCentre Storbritannien säger att par borde ställa sig dessa fem frågor om de tänker bli gravida igen - för att hjälpa dem att ta reda på om det är rätt.

Det finns mycket att tänka på innan du börjar försöka igen! (Bild: Bildbanken)



Är det bästa tiden att skaffa ett barn till?

Timing är allt. Och att ha ett nyfött barn kan helt ta över allt - så det är värt att överväga vad som händer i ditt liv innan du får ett nytt.

Har du tid och energi att ta hand om en bebis? Och var är ni båda i era karriärer?



Det är också viktigt att fråga dig själv om dina andra barn är redo att hantera verkligheten hos ett barn hemma.

När det gäller åldersklyftor är det verkligen en fråga om preferens - vissa mammor föredrar stora åldersskillnader så att varje barn får mycket uppmärksamhet, medan andra föredrar mindre luckor så att deras barn har lekkamrater.

Oavsett vad du bestämmer, se till att du tar hänsyn till din egen hälsa. Din kropp behöver tid för att återhämta sig mellan förlossningarna - så om du nyligen har fått ett barn, njut av en välförtjänt vila innan du blir gravid igen!

är småmannen död

Hur kommer ett annat barn att påverka dig ekonomiskt?

Att vara ekonomiskt stabil för din familj är viktigt (Bild: Getty)

Att ha en viss finansiell stabilitet är viktigt för alla familjer. Utan tvekan vet du alltför väl att att få ett barn kan kosta tusentals mer per år, så du måste absolut hålla lite extra pengar åt sidan.

Det är förståeligt att många föräldrar har svårt att fortsätta arbeta när de har fått barn - så tänk på vad du sannolikt kommer att vilja göra och hur mycket dagis och barnomsorg kommer att kosta.

Håller du och din partner båda överens?

Helst vill du och din partner båda ha en annan bebis samtidigt. Verkligheten är att detta kanske inte är fallet - du kan känna dig redo först eller vice versa.

Par sitter vid bordet och pratar

Att prata om hur ni båda känner kan hjälpa er att avgöra om ni båda är i samma sinnesstämning (Bild: Getty Images)

Det viktigaste är att hålla kommunikationslinjerna öppna - det kan vara så att din partner bara känner att du har tid för varandra igen, eller inte vill missa ett ögonblick av de värdefulla åren när din förstfödda växer upp .

Hur som helst kanske du inte löser något direkt. Men du behöver förstå varandras perspektiv. Om ni båda är klara, finns det ingen tid som nuet.

Påverkar din ålder att bli gravid igen?

Tyvärr för kvinnor kan klockan räkna emot dig om du vill bli gravid igen.

Att bli gravid kan vara svårare i slutet av 30 -talet (Bild: Getty)

Till exempel, om du närmar dig 40 och vill ha ytterligare två barn med tre års mellanrum - tid kanske inte är en lyx du kan räkna med eftersom befruktningen blir svårare med åldern.

Det finns dock inga strikta regler. Forskning visar att fertiliteten sjunker för kvinnor från mitten av 30-talet och framåt, men många kvinnor blir fortfarande gravida i 40-årsåldern.

Läs mer

Graviditet - allt du behöver veta
Saker att aldrig ignorera under graviditeten Bästa sexställningar när du är gravid När du börjar känna att din baby rör sig Överraskande fördelar med sex när man är gravid

Är du känslomässigt redo?

Viktigast av allt, du bör överväga den emotionella hälsan hos dig och din partner. Som du väl vet kan en bebis orsaka dramatiska omvälvningar och prioriteringar i ditt liv - vilket inte ska underskattas.

Självklart kommer det alltid att vara skrämmande att ha en ny bebis, men om utsikterna skrämmer dig på ett sätt så var det inte förra gången då kanske timingen inte stämmer ännu.

Se Även: