Hur bli av med popup-viruset 'Grattis' på din iPhone eller iPad

Iphone

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du fortsätter att få popup-fönster på din iPhone eller iPad som berättar att du har blivit 'utsedd som vinnare' för ett Amazon-presentkort eller en gratis telefon, beror det på att du har ett virus på din enhet.



Denna typ av virus, känd som adware, har gjort rundorna i åratal, och tyvärr kan det vara väldigt svårt att veta var du tog det.



Även om det kan tyckas att popup-fönster kommer från webbplatsen du besöker, triggas de faktiskt av data som lagras på din mobila enhet och webbläsaren du använder.



connor mcgregor nettoförmögenhet

Så även om du stänger webbsidan och startar om din webbläsare, kan samma popup visas igen några minuter - eller timmar - senare, medan du surfar på en helt annan webbplats.

Den goda nyheten är att adware vanligtvis är ganska lätt att bli av med.

(Bild: Getty Images Europe)



Vad du dock INTE ska göra är att klicka på 'stäng' -knappen längst ner i popup -fönstret, eftersom det kan utlösa en infektion eller omdirigera dig till en bluffwebbplats.

amanda lax david james

Istället bör du stänga din webbläsare omedelbart och rensa webbläsarhistoriken på din enhet.



Om du använder Safari öppnar du appen Inställningar på din iPhone eller iPad, rullar ner och trycker på 'Safari', rullar sedan ner och trycker på 'Rensa historik och webbplatsdata'.

amanda todd flash bild

Om du använder webbläsaren Chrome öppnar du Chrome -appen på din iPhone eller iPad och trycker på de tre vertikala punkterna till höger om adressfältet.

Tryck sedan på 'Historik' följt av 'Rensa webbläsardata' i det nedre vänstra hörnet av menyn som visas.

Läs mer

Senaste tekniska nyheter
WhatsApp är nu blockerat på dessa telefoner Snapchat VD begränsar ljudets skärmtid Louis Theroux & # 39; s Twitter -konto HACKAT Google Maps: King Henrys Dock gömmer sig

Du kommer att få en meny med fem typer av surfdata som du kan radera. Se till att alternativet 'Webbläsarhistorik' är markerat och tryck sedan på knappen 'Rensa webbläsardata'.

Om du fortsätter att se popup -annonser kan du behöva rensa din surfhistorik också i Facebook -appen, eftersom den använder sin egen webbläsare.

1010 nummer joanne

För att göra detta, öppna Facebook -appen, tryck på de tre horisontella linjerna i det nedre högra hörnet av skärmen, rulla ner till botten och tryck på 'Inställningar och sekretess'.

I menyn som öppnas trycker du på 'Inställningar' och rullar sedan ner till botten. I avsnittet 'Media och kontakter' trycker du på 'Webbläsare' och sedan på 'Rensa webbläsardata'.

Med någon tur borde detta göra susen. Men om du fortsätter att se reklam eller andra oönskade program på din Mac, kontakta Apple.

Se Även: