Honeytrap -mördare som lockade pojkvän till döds sparkade ut ur Storbritannien efter tio års fängelse

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Samantha Joseph och Danny McLean(Bild: PA)



En tonårig 'honeytrap' -tjej som lockade sin pojkvän att bli mördad av ett gäng har befriats från fängelse - och startades ut ur Storbritannien.



patsy palmer lämnar eastenders

Samantha Joseph deporterades till sitt hemland Trinidad efter att ha avtjänat minst 10 års livstidsdom för hennes del i mordet på Shakilus Townsend, 16, för 11 år sedan.



En källa sa: Åtminstone har hon inte kunnat stanna här efter att ha begått ett så fruktansvärt brott.

Joseph var 15 när hon ledde den slagne Shakilus i ett bakhåll i en lugn återvändsgränd av sin andra pojkvän Danny McLean, 18, och fem andra pojkar. Hon skrattade när hon gick bort från platsen i en genomskinlig klänning medan gänget slog Shakilus och knivhögg honom sex gånger.

jesse metcalfe och nadine coyle

Samantha Joseph fängslades i tio år (Bild: PA)



Danny McLean var också inblandad i mordet (Bild: PA)

Han hittades blöda ihjäl och ropade: Mamma, mamma. Jag vill inte dö.



Fallet förvandlades till ett BBC Three -drama My Murder 2012 med Star Wars -skådespelaren John Boyega i huvudrollen.

bästa krämen för psoriasis uk

Vid en Old Bailey -rättegång framkom att McLean startade mordet i Thornton Heath, södra London, eftersom han var rasande Joseph hade sett Shakilus.

När McLean tog sin tur att hugga Shakilus - som inte visste att Joseph hade en annan pojkvän - vrid han kniven. Joseph berättade för domstolen att hon var förblindad av sina känslor för McLean som fick liv med minst 15 år.

Parole Board fann att Joseph kämpade för att hantera känslor vilket ledde till en varaktig inverkan på hennes förhållningssätt till förhållanden, låg självkänsla och hennes livsstil och antisociala vänner.

Shakilus Townsend var bara en tonåring när han dödades (Bild: PA)

I går kväll bekräftade en talesman att hon hade släppts efter en utfrågning bakom galler. Han sa: Parole Board -beslut är enbart inriktade på om en fånge skulle utgöra en betydande risk för allmänheten.

Panelen kommer att noggrant ha tittat på alla tecken på beteendeförändringar. Vi gör det med stor omsorg och allmän säkerhet är vår främsta prioritet.

Vid rättegången sa Shakilus mamma Nicola Dyer, 34, om sonens mördare: Jag ser dem i kajen och skrattar varandra. De har inte visat ånger.

kevin och karen kommer strikt dansande

En talesperson för inrikesdepartementet sa: 'Utländska medborgare som avtjänar frihetsberövande straff i Storbritannien kommer att övervägas för utvisning och, där det är möjligt, återlämnas brottslingar när straffet är slut.

'Vi har tagit bort nästan 45800 utländska lagöverträdare sedan 2010.'

Se Även: