Varför Patsy Palmer slutade EastEnders flera gånger och skarp attack mot 'löjliga' tomter

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Patsy Palmer blev berömd som högljudd EastEnders-ikon Bianca Jackson.



Men skådespelerskan har inte alltid varit mycket komplimangerande tvålen som gjorde henne till en stjärna vid 21 års ålder.



Patsy var i mitten av några av EastEnders & apos; mest explosiva berättelser - med svindlande 22 miljoner tittare som ställer in sig för att se Biancas bröllop med Ricky Butcher 1997.



Skådespelerskan, som stormade av Good Morning Britain idag efter en hänvisning till sitt tidigare missbruk, spelade sin mycket älskade karaktär i sex år innan hon slutade Albert Square för första gången 1999.

Patsy förklarade att hon lämnade EastEnders för att spendera mer tid med sin familj och koncentrera sig på nya projekt, till exempel ett komiskt framträdande som hon själv i Kathy Burkes sitcome, Gimme Gimme Gimme som hånade hennes roll som Bianca.

louise davies james martin

Förutom att ha sitt andra barn ett år efter hennes utträde, spelade hon med i djurserierna Battersea Dogs Home och detektivdramatik McCready och Daughter samt var gästvärd på GMTV.



Men Patsy lyckades aldrig släppa inflytandet från hennes överlägsna EastEnders -karaktär.

Ricky och Biancas bröllop bevakades av otroligt många tittare

Ricky och Biancas bröllop bevakades av otroligt många tittare (Bild: BBC)



Bara tre år efter att ha gått ifrån Walford återförenades Patsy med skärmpartnern Sid Owen för en speciell tvådelad särskild EastEnders: Ricky och Bianca.

När Patsy lämnade manusförfattarna hade hennes karaktär huvudet upp till Manchester med parets son Liam för att starta en modekurs och nytt liv, så det unika avsnittet på en timme filmades i staden.

Patsy återvände inte permanent till EastEnders - och det verkade som om hon aldrig skulle göra det när hon offentligt kritiserade tvålen 2005.

Skådespelerskan stämplade berättelsen & apos; löjligt och otroligt & apos; under en intervju med The Telegraph och lovade att hon aldrig skulle återvända.

Men hon gjorde en drastisk U-vändning i oktober 2007 när det meddelades att hon skulle återvända som en heltidskaraktär året efter.

Bianca kom tillbaka 2008 med en helt ny familj på släp

Bianca kom tillbaka 2008 med en helt ny familj på släp (Bild: BBC)

'Jag kan inte vänta med att utforska vad Bianca har gjort med sitt liv och se vad hon ska göra framöver', sa Patsy innan hennes stora återkomst på skärmen i april 2008, tillsammans med fyra barn som uppförde sig illa.

Efter ytterligare sex år på Albert Square bestämde sig Patsy för att byta Walford mot Tinseltown genom att lämna EastEnders för gott för att flytta till Hollywood.

Skådespelerskan ville ta med sin familj till Los Angeles för ett 'en gång i livet' -möjlighet, vilket innebar att lämna munsiga Bianca bakom sig.

En talesman för skådespelerskan sa: 'Patsy är verkligen ledsen över att lämna showen eftersom hon älskar att spela Bianca och jobba med den exekutiva producenten Dominic Treadwell-Collins, men hon vet att det är rätt beslut vid den här tiden i hennes liv.'

En vän tillade: ”Inte bara är Patsy upphetsad över framtida arbete i Hollywood, hon gör flytten för hela familjens skull. Det är ett livsstilsval för dem.

'Hon har massor av spännande erbjudanden i rad och känner att det är dags att säga adjö. Hennes barn är i den ålder där de relativt lätt kan flyttas över till staterna. Och det har alltid varit hennes stora ambition att knäcka Hollywood.

Patsy slutade efter ytterligare sex år

Patsy slutade efter ytterligare sex år (Bild: BBC)

Lyckligtvis för Patsy bestämde tvålens exekutiva producent Dominic Treadwell-Collins att han inte skulle döda den ikoniska karaktären.

'Vi är så ledsna att Patsy har bestämt sig för att lämna oss men förstår helt att det är rätt tid för henne', förklarade han då.

'Bianca kommer inte att lämna Albert Square förrän till hösten, så det finns mycket mer att hämta från henne på skärmen i år - och dörren kommer att stå vidöppen för hennes återkomst. Vi kommer inte att bli av med Biancas puffajacka ännu.

Trots att hon bodde tvärs över dammen, återvände Patsy för en kort period hösten 2019 för att återförenas med dottern Tiffany Butcher på skärmen, spelad av den starkt stjärna Maisie Smith.

Hon hade fått återuppta sin roll igen och var tillbaka i Storbritannien för att filma, men hennes framträdande avbröts på grund av Covid-19-pandemin.

'Jag menar att jag var där strax före lockdown och jag var tvungen att lämna. Det var lite jag skulle göra men jag slutade inte göra det och jag vet inte hur de gör det nu för jag har inte sett det, förklarade hon på Loose Women i oktober.

Tittarna skulle älska att se Ricky och Bianca återförenas

Tittarna skulle älska att se Ricky och Bianca återförenas (Bild: BBC)

Trots hennes upprepade comebacks har Patsy aldrig varit rädd för att kritisera EastEnders.

I maj förra året avslöjade skådespelerskan att hon inte hade sett tvålen på sex år och hävdade att det var ett 'stort misstag' att öka antalet avsnitt.

Patsy förklarade att när hon återvände till uppsättningen hade hon ingen aning om vilka några av hennes kollegor var.

'Jag har inte tittat på EastEnders på sex år, så när jag går tillbaka har jag ingen aning om vem någon är. Det finns alla nya människor där, säger hon till The Sun.

'När jag var på uppsättningen pratade jag med en av författarna och jag sa att de aldrig borde ha haft EastEnders gå tre eller fyra gånger i veckan. Det var ett stort misstag i min bok. '

Patsy återvände till EastEnders under 2019

Patsy återvände till EastEnders under 2019 (Bild: BBC / Kieron McCarron)

EastEnders sändes bara två gånger i veckan när den lanserades 1985, med ett tredje avsnitt som introducerades nio år senare, men har varit på våra skärmar fyra gånger i veckan sedan 2001.

Skådespelerskan insisterade på att de inte borde ha kopierat de andra tvålarna och fortsatte att bara ha två avsnitt i veckan så att kvaliteten inte försämrades.

'De borde ha stannat två gånger i veckan och skrivit riktigt bra, bra berättelser som varade ganska länge istället för att hugga och ändra,' tillade hon.

'Nu går du bort från det i en vecka, kommer tillbaka och vet inte vad som händer.'

Patsy bor nu i Malibu, Kalifornien med sin man Richard och deras barn Fenton, Emilia och Bertie.

Hon bedövade GMB -tittare idag genom att storma iväg under sin intervju på onsdagsmorgonen efter bara en fråga.

Patsy avslutade sin intervju på GMB efter att ha blivit kränkt

Patsy avslutade sin intervju på GMB efter att ha blivit kränkt (Bild: ITV)

rosa babybadsits

Skådespelerskan kallade dramatiskt ett slut på livechatten efter att ha blivit djupt kränkt av en textrad längst ner på skärmen som läste & beroende av wellnessguru & apos ;.

'Vet du vad, jag vill inte ens göra den här intervjun, för jag vill inte ens titta på vad som står längst ner på skärmen', sa hon till förvirrade Susanna Reid och Ben Shephard.

Med hänvisning till den tidigare GMB -värden Piers Morgans explosiva promenad från förra veckan tillade hon: 'Så jag ska bara stänga av, göra en riktig Piers Morgan och säga att det inte är okej att ha en beroende av wellnessguru & apos; längst ned på skärmen. '

Chockad Susanna bad skådespelerskan om ursäkt, medan Ben sa att det inte var deras avsikt att 'skada' Patsy men förklarade att citatet hade kommit från hennes egen bok.

'Mina frågor som jag hade för flera år sedan, som det pratades om för många år sedan, och det är över, så jag tänker inte prata med dig, oroa dig inte för det men jag vill inte prata med dig, sa Patsy innan hon plötsligt lade på.

Försökte räkna ut vad som gick fel, hävdade Susanna att hon inte hade en aning om vad som stod på skärmen.

'Det är en fruktansvärd skam, vi ber Patsy om ursäkt, hon har rätt att inte göra intervjun och vi fortsätter', säger Susanna.

Se Även: