Hur får du reda på om ditt barn har ett dolt barnfondskonto

Barnförtroendefonder

Ditt Horoskop För Imorgon

55 000 av dessa konton släpps nästa månad(Bild: Getty Images/EyeEm)



Mer än 55 000 tonåringar kommer att få ett flöde nästa månad, eftersom den första vågen av barns förtroendemedel släpps för att markera deras 18 -årsdag.



Kontona, som automatiskt öppnades för barn födda mellan september 2002 och januari 2011, kommer att mogna för första gången, vilket innebär att många kommer att kunna låsa upp ett engångsbelopp.



som vann bb 2016

Det är kopplat till ett äldre system som lanserades av Gordon Brown för nästan två decennier sedan för att hjälpa till att investera i dagens generation.

Det innebar att alla barn födda under nioårsperioden skulle få en kupong värd £ 250 eller £ 500 för att investera i ett långsiktigt sparkonto.

Några fick sedan en andra kupong vid sju års ålder.



Föräldrar fick möjlighet att lägga till denna fond, medan andra helt enkelt tillät den att växa utan några extra bidrag.

Tanken var att vid 16 skulle pengarna överföras till barnets namn, och vid 18 år skulle de kunna komma åt dem.



Många av dessa kuponger krävdes dock aldrig - och därför investerade regeringen det för dem.

Det finns för närvarande 1 miljon förlorade eller vilande barns förtroendefonder värderade till cirka 2,2 miljarder pund, enligt investeringsplattformen Gretel.

Duncan Stevens, VD för Gretel sa: ”Många tonåringar kommer snart att få tillgång till pengar som har sparats under de senaste 18 åren i fonder för barnförtroende.

'Medan regeringen gav en initial £ 250 per barn, toppade många föräldrar och morföräldrar det med engångs- eller vanliga besparingar. Det kan vara därför vi ser att så många människor - nästan en fjärdedel av alla vuxna - i vår studie tror att de kan ha kopplats bort från sina besparingar och har en förlorad eller vilande barns förtroendefond.

Historien bakom barns förtroendefonder

I vissa fall investerade regeringen kupongerna för de berörda barnens räkning (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Sex miljoner barns förtroendefonder inrättades för barn födda mellan 1 september 2002 och 2 januari 2011 och från september i år börjar den första vågen mogna när kontoinnehavarna fyller 18 år.

HMRC -siffror visar att 55 000 kommer att mogna varje månad från september, med över 700 000 konton som förväntas mogna varje år totalt.

jack monroe katie hopkins

De investerade beloppen kommer att variera, men innehavare har nu flera beslut att fatta om vad de ska göra med de pengar som har samlats in.

'Om du är en av cirka 55 000 ungdomar som fyller 18 år i september i år kan du se fram emot en oväntad och värdefull present: din barns förtroendefond kommer att mogna på din födelsedag, förklarar Martin Shaw, verkställande direktör för branschorganisationen. Finansiella ömsesidiga .

'Den genomsnittliga barnförtroendefonden kommer att vara värd över 1 000 pund, men många konton kommer att innehålla betydligt mer än så.'

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Hitta en dold fond för barn

Leverantörer av barnförtroendefonder kommer att skicka ut uttalanden strax innan kontoinnehavarna fyller 18 år, vilket visar hur mycket fonden är värd och vad de ska göra härnäst.

Om du inte har fått ett uttalande bör du kontrollera vem som för närvarande innehar pengarna eftersom leverantören kanske inte har din senaste adress.

HMRC har en praktisk online -tracker för att hjälpa människor som inte vet vem som för närvarande har sina pengar.

Du kan ange dina uppgifter för att ta reda på om du har ett glömt konto, här .

Allt du behöver för att spåra ett konto är ditt folkförsäkringsnummer som du borde ha fått på din 16 -årsdag.

Få inte panik, gör en plan

Pengarna kan antingen användas eller återinvesteras (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Om du upptäcker att du har sparat några besparingar, försök att inte skynda dig till ett beslut om vad du ska göra med dina pengar, eftersom de kommer att förvaras i en skyddad fond tills du har bestämt dig.

vad betyder 1234

Prata med en pålitlig vuxen eller någon du känner som är duktig med pengar innan du bestämmer dig för om du ska spendera eller återinvestera pengarna.

Och kom ihåg att medan den ursprungliga kupongen för att öppna barnförtroendefonden kom från regeringen - föräldrar eller morföräldrar kan ha fyllt på barnförtroendefonden under årens lopp och kommer att ha en uppfattning om vad de ska använda pengarna till, så det & apos; s värt att få deras input.

Den nuvarande leverantören av barnfond eller en finansiell rådgivare kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Om du hoppas kunna spara till ett hem kanske du vill överväga en Lifetime Isa. Du kan ta reda på mer om hur du sparar för att komma upp på stegen, här .

Alternativt har vi guider om alla de bästa värdesparkontona, här .

Se Även: