Hur Emma tjänade 2000 pund på att sälja skräpskor på eBay - och det kunde du också

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Dina begagnade skor kan vara mycket värda för någon annan



Funderar du på att ha en sommarklicka, för att ge plats åt alla de flip -flops och sandaler du ska köpa?



Släng inte ut de skor som faller sönder som du är lite generad över att synas i, för du kommer inte tro att priserna människor kommer att betala för dem.



ANSVARSFRISKRIVNING: Detta kommer att dela er, ni kommer antingen att tänka 'Wow, jag kommer igenom ett par billiga skor i månaden, och jag kommer att tjäna en förmögenhet', eller så kommer du att känna dig illamående.

Emma, ​​som driver pengabloggen Aldi till Harrods , är en sko som säljer proffs och har tjänat över £ 2000 på att göra det. Hon berättade: Jag snubblade över någon som sålde sina gamla, illaluktande skor eBay tillbaka 2011 och jag visste att jag var tvungen att prova!

hur gammal är david essex

Jag listar mina gamla skor som inte är bra för en välgörenhetsbutik och inte bara har jag tjänat 2 000 pund kontant, jag har köpt gåvor till ett värde av nästan 500 pund till mig av nöjda kunder.



Det är inte bara kvinnor som kan en vacker slant som säljer gamla skor, män kan tjäna runt 10 - 30 pund på att sälja gamla tränare, även om det visserligen är mindre intresse, men också mindre konkurrens.

Så hur mycket kan du tjäna?

Värdelös för dig, värdefull för andra



Emma tjänade 2 000 pund med lite hängivenhet, med ett par vanliga lägenheter från Primark som sålde för 70 pund. Hon har också upptäckt att köpare också vill köpa saker till henne från hennes Amazon -önskelista, med att hon är begåvad med £ 400 - £ 500 i spel, skor och DVD -skivor.

vad betyder 128

Det finns gott om försäljning från £ 10- £ 35+och säljs varje dag. Det är ett nummerspel.

Om du vill se hur mycket folk säljer sina gamla skor på eBay för, finns det ett fiffigt trick. Sök efter något i stil med skräpskor , sedan på vänster sida, under titeln Visa endast, kryssa för sålda listor. Detta kommer att ta upp alla sopor skor som har sålts, och priset som de såldes som.

fa cup final tv

Tips för skosäljning

  • Sätt priset lågt - 99p är en bra utgångspunkt, eftersom skor med högre startpriser verkar inte sälja så bra eller alls. Du vill ha ett budkrig på dina händer.

  • Nyckelord är allt - Folk letar efter specifika sökord som skräp, förstörda, välsliten och används. Om du är en man, använd orden scally and lad. Undvik att lukta eller något för att få eBay att tro att du säljer fetischmaterial.

  • Skapa ett nytt eBay -konto - Speciellt om du är ett fan av de kostnadsfria noteringshelger som kommer, för om dina skor dras på grund av efterlevnad (vilket kan hända med den här typen av artiklar) kommer du inte att vara gratis att lista.

  • Inkludera så många foton som möjligt - Se till att du blir bekant med eBay säljregler - inga bara fötter till exempel, men lägg till så många bilder som möjligt (du kan lägga till 12 gratis).
  • Gå internationellt - Begränsa dig inte till bara köpare i Storbritannien. Emma berättade att cirka 80% av de skor hon sålt har postats internationellt, med Amerika som favorit, tätt följt av Frankrike.
  • Var vänlig - Upprepa kunder är bra för affärer.

Är detta legitimt?

Kvinna i höga klackar

Det här fotot är OK, tusentals är inte (Bild: Getty)

eBay har strikta regler när det gäller att sälja begagnade skor eBay .

Reglerna inkluderar att du inte hänvisar till föremålets lukt eller några fläckar som det kan ha, du kan inte hänvisa till säljaren (inga personliga pronomen som jag, jag, dig etc) och viktigast av allt, inga bilder på ovanför knäet - även om det skär av en stor del av varan för bud (det inkluderar dig, lårhöga stövlar!)

Vem köper dem?

(Bild: Getty)

Så vem köper dessa gamla (och ibland äckliga) skor?

Rosemary ford generation spel

Det är väl svårt att veta säkert, men eftersom du använder vissa sökord är det rimligt att säga att oddsen är att de som köper skorna sannolikt kommer att ha en fotfetisch (även om det inte nödvändigtvis är hela tiden).

Se till att du är säker och inte får dig att känna dig obekväm när som helst. Allt du gör är att sälja skor på eBay - inget mer.

- Jag har fått väldigt intressanta önskemål men jag har alltid lyckats ta avstånd från det och tänka på de kalla, hårda pengarna, sa Emma.

Låt inte säljare hämta skorna från dig och se till att du behåller dina meddelanden mellan eBay: s meddelandesystem - dela inte ut din e -postadress.

Om du vill ha en Amazon -önskelista, ta bort ditt efternamn och se till att artiklar inte bara kommer från marknadsförsäljare (Amazon vet redan din adress, marknadsplatsförsäljare vill veta).

Kom ihåg att om du känner dig obekväm när som helst kan du alltid rapportera köparens beteende till eBay .

suzanne shaw jason king

Läs mer

eBay -säljartips
Hur man säljer på ebay eBay -köpare bedrägerier eBay -erbjudanden och kupongkoder 3 hemligheter för supersmarta budgivare

Se Även: