eBay -avgifter förklarade: Notering, försäljning och PayPal -avgifter i korthet

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Dags att packa upp avgifterna



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Du kan tjäna mycket pengar på att sälja ditt rör eBay . Men du kan inte göra det gratis. Här är vår nedgång till avgifterna du kommer att debiteras - och hur du sänker dina kostnader till det absoluta minimum.



Om du vill räkna ut dina avgifter innan du säljer, försök använda eBay: s avgiftsberäknare .

Detta är avgifterna för privata säljare. Läs mer om avgifter för företagssäljare här.

Lista

Det är gratis att lista upp till 20 objekt på eBay en månad. Efter det betalar du 35p per notering. Detta ingår inte eBay motorer eller Klassificerade annonser .



När du säljer

Gavel

Såld! Det är avgiftstid! (Bild: Getty)

Du måste betala en slutvärdesavgift om du lyckas sälja din vara. Det är 10% av ditt försäljningspris, inklusive porto. Slutvärdesavgiften är begränsad till £ 250. För att räkna ut 10%, dela ditt slutliga pris med 100 och gånger det med 10.



PayPal avgifter

Om din köpare använder PayPal måste du betala extra avgifter. PayPal debiterar dig 3,4% av den totala försäljningen, för försäljning på mindre än 1500 £, plus 20p per transaktion. PayPal minskar procentsatsen för större försäljning - du hittar hela listan här .

eBay motoravgifter

Leksaksbil

Du kan lista leksaksbilarna gratis (Bild: Getty)

Du måste betala £ 10 för att lista ett fordon eBay motorer på auktion eller köp den nu och £ 14,99 för en klassad annons.

Det finns ingen avgift för slutvärdet för att sälja ett fordon som anges som ett Klassificerad annons , men du måste betala 1% för auktioner och köpa det nu försäljning.

Klassificerade annonser

Klassificerade annonser ge dig fler alternativ att köpa och sälja. Du måste betala £ 9,99 för att lista en företags-, kontors- eller industriannons, £ 35 för en fastighetsannons och £ 15 för semester- och reseannonser. Du behöver inte betala avgifter för slutvärdet.

Övriga avgifter

Bistånd

Dra en auktion, så kan du fortfarande betala avgifter (Bild: PA)

Om du avslutar en auktion tidigt även om någon redan har lagt ett bud kan du komma att debiteras en avgift. Det kommer att vara 10% av hur mycket objektet skulle sälja för när du avslutade auktionen.

Du kommer inte att betala en avgift om du avbryter din auktion inom de första 24 timmarna efter att din vara listades.

Hur du sänker dina eBay -avgifter

Du måste erbjuda PayPal i en eBay lista. Men du kan också justera din lista så att den erbjuder andra betalningsmetoder - läs mer här .

Kolla upp PayPal Micropayments . Du kanske kan få lägre priser om du säljer många varor under £ 5.

Läs mer

eBay säljar tips
Hur man säljer på ebay eBay -köpare bedrägerier eBay -erbjudanden och kupongkoder 3 hemligheter för supersmarta budgivare

Se Även: