Hur man säljer på eBay: Det här är den BÄSTA tiden att lista för mest vinst - och fler säljarhemligheter avslöjas

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Kvinna i sovrummet

Sitter du på en guldgruva? eBay kan vara ett lukrativt företag om du spelar det smart(Bild: Getty)



Oavsett om du sparar för att komma upp på fastighetsstegen, för en bröllopsklänning eller till och med bara ett par designerstövlar, kan sälja oönskade varor online vara ett bra sätt att tjäna pengar snabbt.



I februari avslöjade vi studenten att tjänade 30 000 pund på att sälja gamla kläder på eBay - och nu hoppas hon kunna sätta sina lukrativa vinster mot en kostsam lagkonverteringskurs.



Om du är en av miljontals britter som sitter på en guldgruva av oönskade kläder, hushållsartiklar och till och med smycken - är det förmodligen dags att du går in i online -försäljningsvärlden - och eBay.co.uk kan vara en väg in.

Vi avslöjar några av dina största frågor nedan - inklusive den bästa tiden och datumet för att sälja en vara för maximal kontanter.

Läs mer: eBay -miljonärer delar sina säljhemligheter - och du kan vara nästa



Hur man säljer på eBay

Skapa en eBay -konto och länka din profil till ditt PayPal -konto för att börja sälja. Du kommer att marknadsföras för att verifiera dina uppgifter genom ett telefonnummer - det kan antingen vara en mobil eller fast telefon.

  1. För att komma igång, klicka på & apos; sälja & apos; knapp högst upp på din eBay -hemsida.
  2. Välj en kategori, välj mellan en & apos; auktion & apos; lista eller en & apos; köp den nu & apos ;.
  3. Fyll i formuläret för försäljningskriterier och publicera din lista - se till att du återkommer till moterbjudanden eller frågor under listan.

Hur mycket kommer det att kosta mig?

Flicka med förstoringsglas och hög med mynt

Du får 20 GRATIS eBay -listor i månaden (Bild: Getty)



rylan clark nettoförmögenhet

Du får 20 gratis schemalagda listor varje månad - det finns en 35 p -insättningsavgift per artikel efter det. Du kommer att debiteras denna avgift, oavsett om dina varor säljer.

Se upp för eBay & apos; kampanjer & apos; erbjuder 35% rabatt på din slutliga noteringsavgift under en begränsad period, eller om du är köpare, Nectar -kampanjer som kommer att fyrdubbla dina poäng.

Du kommer att debiteras 4% för reservpriser över £ 50 - men reserver kan betala sig - särskilt om det är en högvärdig vara.

De bästa försäljningstiderna på eBay

Klockor

Tidpunkten är nyckeln - så schemalägg noga (Bild: Getty)

Bortsett från början av månaden (eftersom det är gratis) är tisdag-, onsdag- och torsdagskvällar mellan 19-21 den rekommenderade tiden att lista på vardagar eftersom du hittar de flesta eBayers & apos; är hemma och surfar på internet.

På samma sätt rekommenderas söndagskvällar, tillsammans med helgdagar, eftersom många shoppare kommer att rensa sina & apos; watch & apos; lista.

När man INTE ska lista på eBay

Med tanke på köparens beteende är det klokt att undvika att lista objekt som slutar på fredagar och lördagskvällar när många är ute.

& apos; Kyrkogårdstimmar & apos; - auktioner som slutar efter midnatt - kan också vara riskabla, eftersom färre människor sannolikt kommer att surfa på nätet över en natt - om du inte siktar på en utomeuropeisk publik.

Vilken är den bästa tiden att avsluta en auktion på eBay?

Majoriteten av budgivningsaktiviteten sker inom auktionens sista timmar, ofta inom de senaste minuterna eller sekunderna.

Målet är att erbjuda din notering maximal exponering, särskilt i de sista stunderna, för att maximera stängningspriset.

Sikta på att stänga din auktion runt 19-21 på vardagar-högsta surfperioden på internet, eller mellan 16-20 på söndagskvällar.

5 noteringstips - särskilt om du säljer kläder

(Bild: Getty)

  1. Järntröjor och allt skrynkligt för att ditt föremål ska se sitt bästa ut.

  2. Ge detaljerade mätningar - om du inte gör det kommer det bara att leda till att köpare skickar e -post till dig med individuella förfrågningar.

  3. Håll din bild ljus - och ta en bild av den där det är möjligt.

  4. Var ärlig om tillståndet och eventuella fel - annars kan du sluta med ett ärende mot dig.

  5. Om du säljer skor, fotografera en bild av sulorna.

Alternativa webbplatser som säljer online

Det handlar inte ALLT om eBay

Det finns mer att sälja på nätet än bara eBay - och några av alternativen kan också vara mycket billigare.

Gumtree är 100% gratis - och kan vara ett bra alternativ för varor med högt värde som kräver upphämtning - snarare än att lägga upp.

För mode, sparsam försäljningsapp Depop är praktiskt för försäljning av vintagekläder och tillbehör - och du debiteras bara om din vara faktiskt säljer. Depop har inga noteringsavgifter - och det är ingen auktion - men du kan begära erbjudanden från potentiella köpare om du vill.

Varnas dock, Depops Instagramkänsla och stil kan innebära att du hamnar med hundra & gilla & apos; på ditt objekt och inte ett erbjudande. Lägg till hashtags för att rita rätt köpare - och använd & apos;#erbjudanden & apos; för att få köpare engagerade.

Om du är en smartphone -nörd är den senaste säljande appen att starta Shpock . Det finns inga avgifter - och det är enbart baserat på föremålen till salu runt ditt postnummer - eller så långt du är villig att resa för att hämta det. Återigen är detta ingen auktion, så priset är bestämt, även om det finns utrymme att göra och motverka erbjudanden.

Sök på Ebay

Läs mer

lily james sky mobil
eBay -säljartips
Hur man säljer på ebay eBay -köpare bedrägerier eBay -erbjudanden och kupongkoder 3 hemligheter för supersmarta budgivare

Se Även: