Den här studenten tjänade 30 000 pund på att sälja gamla kläder på eBay - hur du också kan göra det

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Laura startade sitt företag när hon bara var tonåring



Laura Rose, 21, går tredje året vid University of East Anglia. Men hon är ingen vanlig student. För fyra år sedan började hon sälja gamla kläder på eBay . Tack vare hennes framgångar tjänade hon 30 000 pund.



Det räcker för att finansiera semester och bil medan du fortfarande studerar, och hon hoppas kunna lägga sina återstående vinster mot en juridisk omvandlingskurs.



Hon berättade hur hon började eBay , vad hon lärde sig och hur du också kunde komma igång.

& apos; Jag är övertygad om att jag kan starta ett annat företag & apos;

Laura använde sina vinster för att finansiera semester

Jag började sälja när jag fortfarande var i skolan. Jag sålde några toppar som inte passade mig längre och tjänade 20 £. Jag blev riktigt upprörd och tänkte: Vad mer kan jag sälja?



Det blev lite beroendeframkallande. Jag skulle gå igenom min familjs garderober och se vad de inte ville ha.

Det mesta såldes. Jag tänkte: jag kan göra affärer med det här. Jag började också köpa kläder från familjevänner. Jag skulle ge dem en tenner för en påse kläder. Sedan började jag köpa från grossister i Kina, sparsamhetsbutiker och lokala marknader.



Jag började också köpa saker billigt på eBay från säljare som höll auktionen tidigt på morgonen eller lade upp ett dåligt fotografi.

Jag tittade på bilderna och det som sålde bra. Det fungerade bäst när jag hade kläderna själv. Vinstmarginalerna var galna - du kunde köpa kläder för £ 1 och sälja för £ 20.

Fotografier gör hela skillnaden

Allt behövde organiseras. Jag gick i skolan från 9 till 4, rusade för att komma till posten och leverera mina paket och sedan ta foton medan det fortfarande var ljust.

jag hade eBay -appen så om det kom ett meddelande kunde jag svara direkt.

Det har varit mycket svårare på universitetet. Jag brukade ta foton i mitt hemma, vilket var riktigt ljust, men på universitetet var jag tvungen att hitta olika platser, som badrummet.

Och vi har inga egna brevlådor, så jag skulle behöva bära mina paket i bulk från postrummet.

Jag har slutat för tillfället, men jag har 5 000 pund lager kvar. Mitt rum hemma är helt fullt.

Säljer på eBay har gett mig 30 000 pund. Det har hjälpt mig med studentliv. Jag har en bil. Jag har varit på många semestrar. Jag har också investerat. Och det har gjort mig säker på att jag skulle kunna starta ett nytt företag om jag ville.

Lauras tips för att sälja på eBay

Paket är viktiga

1. Håll dig organiserad

För att expandera måste du hålla dig ordentligt organiserad. Det kan komma till den grad att du inte vet vad du har eller vad du har sålt. Du kan slutligen sälja det du inte har.

rachel thompson daley thompson

2. Fortsätt med det

Några av mina vänner har försökt göra det också, men de har inte brytt sig om att lägga ut sakerna. De ger upp direkt. Ibland tjänar du inte på vinst, men det är värt det i det stora upplägget.

3. Gör din forskning

Undersök verkligen vad som säljer. Folk vill bara inte ha vissa saker, som dina gamla t-shirts. Det fanns ett konto som alltid var ganska framgångsrikt. Jag brukade titta på vilka kläder den sålde.

4. Ta bra bilder

Ta riktigt bra fotografier från början. Lägg inte bara den på en galge, för ingen kommer att köpa den. Inkludera nyckelord som du tror att människor söker efter i titlar.

5. Planera ditt inlägg

Erbjud gratis porto. Packa saker så platt som möjligt. Du kan spara tusentals genom att göra det. Skriv ut dina etiketter hemma i stället för att vänta på ett postkontor. Du kan betala för dem online.

6. Öka lojaliteten

Uppmuntra feedback. Jag inkluderar ett visitkort i paket så att folk kan spara 5% på sin nästa beställning. Med stora kunder skulle jag inkludera ett paket med godis också.

7. Använd eBay -auktion

Du får så mycket mer på det sättet och du kan sticka ut genom att börja riktigt lågt. Först och främst kanske folk inte tror att de vill betala £ 20 men i hett ögonblick de gör det.

Om du är student eBay -säljare kan du delta i eBay -cupen - en tävling med ett pris på 3000 £. Läs mer här .

Läs mer

eBay säljar tips
Hur man säljer på ebay eBay -köpare bedrägerier eBay -erbjudanden och kupongkoder 3 hemligheter för supersmarta budgivare

Se Även: