Hur man köper ett hem i centrala London för mindre än 250 000 pund - företaget som tar prisvärda bostäder till huvudstadens Generation Rent

Hus

Ditt Horoskop För Imorgon

Londonbor i hopp om att få foten på fastighetsstegen behöver i allmänhet en astronomisk lön eller mycket hjälp från sin familj.



Sean Hughes dödsorsak

Det är antingen det eller vänta decennier tack vare skyhöga priser och iögonfallande hyra som gör det oerhört svårt att spara för en insättning.



Men en fastighetsutvecklare räknar med att det kan förändra framtiden för tusentals arbetare som för närvarande bor i huvudstaden - och det lovar att skaffa dig ditt eget hem - för mycket mindre än den löpande räntan.



Det kallas Pocket Living, och genom företaget kan nya köpare investera i ett hem för £ 245 000 - även i zon ett.

Vad är Pocket Living?

Det är en privatägd utvecklare som säljer & prisvärda bostäder & apos; till förstagångsköpare med jobb i London. Deras genomsnittliga lägenhet är 20% billigare än den pågående marknadsräntan - det är cirka £ 245 000.

För att kvalificera dig för att köpa en måste du vara en förstagångsköpare som tjänar mindre än den bostadsgräns som är fastställd av Londons borgmästare - upp till 90 000 pund per hushåll - och redan bor eller arbetar i den stadsdel du vill köpa in.



Men det finns en liten fångst - hemmen kommer på offret av rymden.

Pocket handlar om att skapa och sälja & apos; compact & apos; hem, dess lägenheter är alla en säng i storlek och ligger på små, oanvända platser utspridda över London.



    Varför gör de detta då?

    För att kvalificera dig för att köpa en måste du bo eller arbeta i stadsdelen, tjäna mindre än £ 90 000 och vara en förstagångsköpare (Bild: Pocket Living)

    Pocket grundades av ex-investeringsbanken Marc Vlessing 2005 och riktar sig till dem som fastnat i den så kallade Generation Rent-fällan.

    Det är gruppen människor som vanligtvis inte kvalificerar sig till sociala bostäder men inte heller har råd att köpa sitt eget hem.

    Vlessings vision är att hjälpa unga proffs att ta ett steg upp på stegen genom att leverera prisvärda & apos; compact & apos; bostäder till dem.

    Fickans lägenheter är bara 38 kvadratmeter stora och sovrummen är begränsade till bara en. Ytterligare rum inkluderar ett öppet kök och matplats, gemensamt utrymme och våtrum.

    Idag säljer den genomsnittliga lägenheten för £ 245 000 och du kan till och med köpa med en insättning på 5% via Help to Buy.

    Enligt Pocket är dess genomsnittliga köpare en 33-årig ogift arbetare i London med en typisk hushållsinkomst på 42 500 pund.

    'Fickhem har en smart, kompakt design som garanterar bästa möjliga utnyttjande av utrymme, med ett lågt förhållande mellan cirkulation och bostadsyta och gott om inbyggd förvaring' (Bild: Pocket Living)

    'Idén till Pocket Living kom när jag drev ett teaterföretag', sa Vlessing till NEWSAM Money.

    ”Det slog mig att de flesta som arbetade där och bidrog så mycket till Londons ekonomiska och kulturella framgångar inte kunde få tillgång till husägande.

    'Jag kallade dessa människor för' stadsmakare 'och jag ville hitta ett sätt att hjälpa dem upp på fastighetsstegen.

    'Min affärspartner och jag utvecklade en prisvärd bostadsmodell för förstagångsköpare som erbjöd minst 20% rabatt på ett hem med ett sovrum.

    'Unikt måste denna rabatt fortsätta till framtida fickköpare, vilket innebär att bostäderna gör ett permanent tillskott till Londons prisvärda bostadsbestånd.'

    Bostäderna byggs med hjälp av ett bidrag från Greater London Authority på 26,4 miljoner pund - ytterligare 700 bostäder pågår för att öppnas 2020 som en del av ett decennium långt projekt för att bygga prisvärda bostäder i London.

    Läs mer

    Hus
    Hypoteksförmedlare Råd Ingen insättning? Inga problem. Första huset kl 19 Hur delat ägande fungerar

      Små lägenheter som känns större på insidan

      Fickans bostäder kan vara bara 38 kvm stora men grundarna säger att lägenheterna ofta känns mycket större än de är.

      Det beror på att de har utformats för att skapa en illusion av rymd. Lägenheterna har golvvärme för att spara på kylarutrymme, duschar inte bad och högt i tak för att få maximalt ljus in i rummen.

      'Varje lägenhet har en generös hall med bruksskåp och förvaringsutrymme, ett separat sovrum med plats för en dubbelsäng i full storlek, två sängbord, ett skrivbord och en garderob', säger Lucian Smithers, Pocket s försäljningsdirektör.

      'Det finns också ett öppet kök/matsal, vardagsrum och badrummet är ett våtrum.

      'Golv till tak fönster, högre än genomsnittliga tak och genomtänkt designad belysning bidrar alla till en stor känsla av rymd' (Bild: Pocket Living)

      'Vi erbjuder också gemensamma gemensamma utrymmen i form av takterrasser, gemensamma trädgårdar (ofta med kolonilotter) och gårdar - alltid med genomtänkta utformade sittplatser och landskapsarkitektur för att uppmuntra invånarna att träffas.'

      Men det handlar också om att vara grön: 'Alla fickutvecklingar är bilfria så vi erbjuder gott om säker cykelförvaring och där det är möjligt, en bilklubbplats och gratis medlemskap.'

      Var är dessa lägenheter i fickstorlek?

      Ett nytt projekt är för närvarande på gång i Haringey, norra London (Bild: Pocket Living)

      Pocket's lägenheter är alla baserade i London (zoner ett till sex) och finns i de billigare delarna av dyra stadsdelar. Tube -platser inkluderar Camden, Fulham, Westminster och Ealing. A fullständig lista över platser hittar du här .

      I februari fick Pocket också grönt ljus från Haringey Council för att bygga ytterligare 98 prisvärda bostäder i norra London - kvarteret kommer att kallas & apos; West Green Ppace N17 & apos; när den öppnas, även om ett datum ännu inte är bestämt.

      Företaget säger att det fortsätter att arbeta med lokala stadsdelar för att tillhandahålla välbehövligt prisvärda bostäder där det är möjligt 'och är alltid på jakt efter nya platser - men även om det finns förhoppningar om en dag & apos; expandera utanför London, det finns inte på korten ännu.

        Kan jag köpa en lägenhet - och hur?

        Alla fickhus har ett skåp och förvaringsutrymme, ett öppet kök/vardagsrum och våtrum

        Pocket riktar sig till nya köpare, inte hyresgäster. Om ni är ett par måste ni båda vara förstagångsköpare för att kvalificera er.

        Köparen måste också tjäna mindre än den bostadsgräns som är överkomlig av Londons borgmästare. Detta är för närvarande under £ 90 000 per hushåll.

        För att registrera dig hos Pocket eller ta reda på om tillgängliga bostäder, gå till Pocketliving.com .

        Måste jag bjuda på det?

        Just nu är cirka 35 000 personer registrerade hos Pocket, men företaget säger att budgivning inte är en del av försäljningsprocessen.

        Istället 'finns det en noggrann och rättvis process som prioriterar dem som mest behöver bostäder till överkomliga priser' - men efterfrågan är stor, i vissa fall har de sett 10 ansökningar per lägenhet.

        Läs mer

        Hemligheterna för att komma upp på bostadsstegen
        Är du redo att bli en förstagångsköpare? Hur man jämför inteckning mäklare 3 system för att köpa ditt första hem Hur jag köpte mitt första hus vid 25

        Om jag köper - kan jag senare hyra ut det?

        Nej. Pocket säger att den erbjuder bostäder för Londonbor att bo i, inte för investeringsändamål.

          Se Även: