Jämför inteckningsmäklare: Hur man hittar de bästa bolånerådet

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Huspriser

Låt inte din fastighetsmäklare mobba dig med att använda sin egen mäklare(Bild: Getty)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Varför använda en inteckningsmäklare?

Tack vare internet kan vi jämför bolån online . Vi bombas också av annonser från olika bankar som erbjuder bolån. Det kan tyckas konstigt att betala en extra avgift för att gå till en inteckningsmäklare - även känd som en hypoteksrådgivare - för att få hjälp.



Men en kvalificerad hypoteksrådgivare kan hjälpa dig att hitta en inteckning med låga räntor som passar din ekonomi och vägleda dig genom pappersarbetet. Så här sparade en familj pengar på det här sättet.

I en tid då långivare skärper sina regler kan en bra bolånerådgivare också hjälpa dig att hoppa igenom ringarna och i vissa fall hitta bolån för dig som du inte kan ansöka om direkt. Sedan april 2014 måste långivare och mäklare ge dig råd om du går till dem för en inteckning.

Läs mer



boris becker anna becker
Hus
Hypoteksförmedlare Råd Ingen insättning? Inga problem. Första huset kl 19 Hur delat ägande fungerar

Hitta en inteckningsmäklare: Gör och inte

Barclays och Santander Banks

Använd inte automatiskt en långivares hypoteksrådgivare - men håll ett öga på deras erbjudanden (Bild: PA)

DO

  • Välj en oberoende, helt marknadslåneförmedlare: Det betyder att de har tillgång till det största möjliga utbudet av hypoteksaffärer. Du kan söka efter rådgivare på Opartiskt här .



  • Fråga hur de betalas: Vissa företag kommer att debitera dig i förväg. Andra kommer att få provision från långivaren. Din rådgivare bör berätta för dig hela kostnaden direkt. De Money Advice Service har mer vägledning om inteckningsmäklaravgifter.

  • Kontrollera att din bostadsrådgivare är korrekt kvalificerad : De borde vara på Financial Services Register - du kan söka här .

  • Fortsätt jämföra : Du kan fortfarande få en billigare affär genom att gå direkt till en långivare, särskilt om du redan har ett bankkonto hos dem. Vi har tips om hur man jämför priser här. Du kan kolla in några av de lägsta priserna här, och de bästa erbjudandena för en 10% insättning och en 5% insättning här.

INTE

Fastighetsförsäljningsskyltar i Hastings, East Sussex

En hypoteksrådgivare kan hålla din hand genom ansökningsprocessen (Bild: PA)

  • Låt en fastighetsmäklare mobba dig med hjälp av sin rådgivare: Det finns ett särskilt smutsigt trick där du kommer att få veta att du måste använda den interna mäklaren, annars stiger priset. Detta strider mot lagen, liksom punkt 7c i uppförandekoden för fastighetsmäklare gör klart.

  • Ta kontakt med den första rådgivaren du ser : Du kan jämföra rådgivare med hjälp av en katalog som Opartisk.co.uk , Gick i god för eller Findanadviser.org . Var medveten om att större företag kommer att ha fler resurser och ofta mer förmåga att påverka en långivares beslut.

  • Låt dig frestas av att 'rådgivare' erbjuder självcertifikat : Det finns några oseriösa webbplatser som lovar system som är för bra för att vara sanna, som självcertifierade bolån (vanliga före finanskrisen). Du kan snabbt ta reda på om rådgivaren är ett bedrägeri genom att söka efter dem på Financial Services Register . Om du är egenföretagare, kolla in vår guide här.

  • Bli upptagen av säljaren : Inteckningsrådgivare försöker ofta sälja andra produkter till dig, som försäkringar. Detta kan vara en bra plan - om du är den enda försörjaren vill du inte lämna din familj i sticket om en katastrof skulle drabba. Men se till att du jämför priser. Du kan göra detta på en jämförelsewebbplats som Confused.com , Comparethemarket.com , MoneySupermarket och Uswitch.com .

Letar du efter en riktigt låg bolåneränta?

Ta en titt på hemligheterna för att sänka bolåneräntan och några av stegen du kan vidta för att komma dit. En inteckningskalkylator kan också hjälpa dig att kontrollera erbjudanden.

Använd en online inteckning mäklare för att söka tusentals inteckning erbjudanden.

Det finns också goda nyheter för förstagångsköpare - det finns mycket fler erbjudanden än tidigare.

Om du vill hitta en bra inteckning utan alltför mycket stress, kolla in dessa användbara inteckningsjaktverktyg också.

Se Även: